Last news in Fakti

17 Февруари, 2022 13:57 17 023 9

Колко струва новото Audi A8 у нас

  • audi-
  • a8-
  • цена-
  • българия-
  • фейслифт
Колко струва новото Audi A8 у нас - 1

С усъвършенстван дизайн в областта на предната и задната част, както и с множество иновативни технологии Audi придава на своя флагман A8 допълнителна доза представителност и спортна елегантност. Така марката с четирите пръстена на емблемата допълнително подчертава уверения и прогресивен характер на своята динамична луксозна лимузина.

Новите високотехнологични светлини отпред и отзад впечатляват с иновативни функции и обогатяват портфолиото от модерни технологии на A8. Промените по модела почти не са променили външните размери на флагмана на Audi в сегмента на луксозните лимузини. A8 има междуосие 3,00 метра, дължина на каросерията 5,19 метра, широчина 1,95 метра и височина 1,47 метра. Каросерията на A8 следва конструктивния принцип Audi Space Frame (ASF) – тя се състои от 58 процента алуминиеви компоненти.

Колко струва новото Audi A8 у нас

С общо пет варианта за задвижване обновеният Audi A8 предлага богат избор на своите клиенти. От V6 TFSI- и V6 TDI-двигатели с работен обем три литра, през Plug-in хибридното задвижване TFSI e, което съчетава V6 TFSI-двигател и електромотор, до върховия 4.0 TFSI-двигател. Последният се предлага с различни нива на мощност за A8 и S8. Той е с кубатура четири литра, има осем цилиндъра с V-образно разположение и е екипиран с технологията cylinder on demand.

Audi S8 TFSI quattro е спортният флагман на моделното семейство. При него Biturbo V8 двигателят разполага с 420 кВт (571 к.с.) мощност и 800 Нм максимален въртящ момент, наличен между 2050 и 4500 оборота в минута. Класическият спринт от място до 100 километра в час се изпълнява за 3,8 секунди. COD-системата осигурява ефективност и за S8. Клапите в изпускателната уредба по желание правят звука на двигателя по-агресивен.

Колко струва новото Audi A8 у нас

Ключов акцент при преработеното A8 е предикативното активно окачване. Тази технология позволява всяко от колелата на автомобила да бъде управлявано или разтоварвано поотделно с помощта на електромотор. Предикативното активно окачване на Audi A8 осигурява забележително широк спектър от възможности. В случай че изберете от системата Audi drive select der режим dynamic, ще усетите спортната страна в характера на голямата лимузина.

Новото Audi A8 може да бъде поръчано в дилърската мрежа на марката в България с доставка в нормален времеви диапазон. В България началната цена на A8 е 197 947 лв. с ДДС. A8 60 TFSI e quattro започва от 223 281 лв. с ДДС, а най-наточеното S8 - от 272 532 лв. с ДДС.

Колко струва новото Audi A8 у нас


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шоп0

    40 3 Отговор
    За да притежаваш 3 литров двигател вече трябва да имаш 200 бона в излишък. За пролетариата 1 литърче с 3 цилиндъра или миксер

    Коментиран от #4

  • 2 Вести

    20 24 Отговор
    Ето това е хубав автомобил със стилен дизайн и прекрасен салон, лошото е че е вървежен само сред бг батките.. Само в България можеш да видиш С класи и А8-ци карани от собственика .. навсякъде другаде тези коли върват с шофьор.. Ко да правиш, нямат нито вкус, още по-малко пък пари, защото повечето са писани "служебни" към някоя фирма .. ех ганчо ганчо

    Коментиран от #5

  • 3 АУУУУУ

    39 3 Отговор
    ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО....КОЙТО ИМА ТЕЗИ КИНТИ ЗА КОЛА ...КАРА ...ОСТАНАЛИТЕ КАТО МЕН ...ГЛЕДАТ И КАРАТ НЕЩО ПО-ЕФТИНКО ........ КОЙТО НЕ Е СЪГЛАСЕН ДА СЕ ОПЛАЧЕ НА АРМЕНСКИЯ ПОП.......
  • 4 Много скъпо

    24 2 Отговор

    До коментар #1 от "Шоп0":

    200 само за колата и още 20 бона за автокаско
  • 5 Антон

    24 6 Отговор

    До коментар #2 от "Вести":

    Тъпунгерите които виждаш да шофират подобен клас автомобили обикновено за шофьори/момчета за всичко на някой платежоспособен човек.
    Батките, карат такива аудита, ама нов внос , милионнници от моделната година 2000-2010. На батките за толкова им стигат паричките. А пак не е сигурно че са техни
  • 6 Фандъкова

    17 3 Отговор
    Ъ тва струва колко 1 пейка у борисовата
  • 7 Васик Атанасова

    3 1 Отговор
    Радо покажи им колата
  • 8 Лакей от Банкя

    12 3 Отговор
    Много че ми пасне, само чекам баце да се върне на власт да подхвърли некоя обществена поръчка, че съм малко на сухо сега
  • 9 Борис Бойков

    6 0 Отговор
    Много съм доволен. Поръчах по едно за мен и НаталитУ.