Last news in Fakti

24 Март, 2022 14:12 6 572 3

Колата с най-футуристичен екстериорен дизайн или нов триумф за електрическата Kia

  • kia-
  • ev6-
  • награда

Моделът EV6 се превърна в звездата на наградите Red Dot 2022

Колата с най-футуристичен екстериорен дизайн или нов триумф за електрическата Kia - 1

Само 2 седмици след като спечели престижната титла "Автомобил на годината" в Европа, новият електромобил Kia EV6 грабна поредния приз – 2022 Red Dot. 50-членното експертно жури на реномирания международен конкурс за дизайн връчи наградата ‘Red Dot: Best of the Best’ на Kia EV6 за неговия футуристичен екстериорен дизайн. Изцяло електрическият кросоувър зае челна позиция и в категория "Innovative Products".


EV6 е първият от следващо поколение BEV модели, който е разработен на база новата дизайнерска философия на Kia, която символизира променящия се фокус на компанията към електрификация. Революционният кросоувър е и първият BEV модел, създаден в съответствие с новата философия "Opposites United" (Единство на противоположностите) в дизайна на марката, който се отличава с ориентиран към бъдещето стил в оформлението на електромобилите с множество характерни високотехнологични елементи.

EV6 е конструиран на основата на новата глобална модулна платформа за електромобили E-GMP (Electric-Global Modular Platform). Благодарение на E-GMP 100% електромобил предлага един от най-просторните интериори в своя клас, пробег от 528 км и 800 V технология за високоскоростно зареждане, която позволява възстановяване капацитета на батерията от 10 до 80% само за 18 минути.


Карим Хабиб, ръководител на дизайнерския център на Kia, коментира наградата така: "EV6 поставя началото на дългосрочния ангажимент на Kia към изграждането на устойчива мобилност. Нашият стремеж бе да разчупим шаблона на автомобилния дизайн като демонстрираме ориентирана към бъдещето стилистика с характерни високотехнологични детайли. Двете Red Dot награди са доказателство за усърдната работа на нашите екипи и мотивация за нас да продължим по пътя към бъдещето на екологично отговорната мобилност за всички."

След лансирането през изминала 2021г. Kia EV6 се радва на изключително позитивни отзиви от потребители и журналисти. Странно, но тази кола не беше оценена по достойнство у нас. Kia EV6, Кола на годината в Европа за 2022 и финалист за Световен автомобил на годината, не се нареди сред петте най-добри електромобила в българския конкурс, и изобщо не беше номинирана при леките автомобили. А това, според нас, на практика е една от най-добрите съвременни електрически коли. Повече за нашето мнение за модела, вижте ТУК.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    12 4 Отговор
    Наистина е много красива, а от теста на Радо, следва да е и много технологична. Корейците дърпат яко и вече са доста пред немците. Само франсетата им дават отпор.
  • 2 Стефан Петров

    6 5 Отговор
    Не ме интересува колко е модерна и технологична, но ме интересува ще мога ли да си я позволя. При цените на електрическите коли и доходите у нас електрическа кола ще е лукс като Ролс Ройса.
  • 3 Бай Цвятко

    3 10 Отговор
    Тая марка кога ще престане да краде от Citroen