Last news in Fakti

2 Април, 2022 10:30 9 417 14

Мъж си купи Ferrari и успя да му се порадва само 3 километра преди да го блъсне

  • ferrari-
  • ferrari 488 gtb-
  • катастрофа-
  • инцидент

Никой не е пострадал сериозно при инцидента

Мъж си купи Ferrari и успя да му се порадва само 3 километра преди да го блъсне - 1

Мъж във Великобритания е имал едновременно най-хубавия, а и най-лошия ден в живота си след като успява да си купи мечтаното Ferrari 488 GTB от представителство в град Дерби, но само 3.2 километра след това катастрофира с него. Историята е разказана от местната полиция.

Колата е произведена през 2017 година, а през последните пет години е изминала малко над 21 хиляди километра с двама различни собственици, които са успели да я запазят в добро състояние. Ferrari-то е в традиционния за марката червен цвят, а допълнителен карбонов пакет добавя лекия материал по различни елементи и части на купето.

Мъж си купи Ferrari и успя да му се порадва само 3 километра преди да го блъсне

Инцидента с колата не е тежък и се разминава без сериозно пострадали, а щетите по италианския суперкар не изглеждат толкова сериозни. Не се споменава как точно се е случила катастрофата, но според това което виждаме, най-вероятно новият собственик не е преценил добре собствените си възможности и колата е поднесла, преди да се удари в близката мантинела.

Ferrari 488 GTB се задвижва от 3.9-литров бензинов V8 с мощност от 669 конски сили, достатъчни, за да ускорят колата до 100км/ч в рамките на около 3 секунди, преди достигане на максималната скорост от 330км/ч.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пилот на Ферари

    36 2 Отговор
    Не всеки който си мечтае за кон , може да го язди . Има такива хора които си мислят че могат всичко . За тия които си купуват ново Ферари , има специални курсове преди това .

    Коментиран от #3

  • 3 Дрън-дрън

    27 3 Отговор

    До коментар #2 от "Пилот на Ферари":

    Просто автомобилът е такъв. Не му е виновно ускорението. Да не би да има и курсове за Тесла, при положение, че ускоряват още по-бързо? Защо все четем подобни новини за ferrari и Ламбо, да от време на време и за porsche?

    И за да не ме разберете неправилно, Това са страхотни автомобили. В класи над Тесла и дори нямат база за сравнение. Просто не са автомобили за ежедневно шофиране по обществени пътища, което си личи по пробега - 20 хиляди километра за пет години при двама собственика.

    Коментиран от #7

  • 4 Мхм

    4 13 Отговор
    Тва е бая старо
  • 5 НЯМАЛ НАКЛАДКИ ОЩЕ ОТ ЗАВОДА

    5 5 Отговор
    ФАКТИ ЗАЩО НИ ЗАНИМАВАТЕ С ОЛИ ГУФРЕНИ??????? ЯВНО Е НЯМАЛ НАКЛАДКИ ,КАКТО ГИ ПУСКАТ ТЕСЛИТЕ.
  • 6 ЕДНО ФЕРАРИ С

    15 0 Отговор
    Цвят червен.Е Какво е станало?За бай Иван нищо не се казва дето му чукнаха и колата и жената.
  • 7 гост

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дрън-дрън":

    Ти качвал ли си се на бърз и мощен без разни системи за безопастност автомобил ?

    Коментиран от #10

  • 8 Епа

    14 1 Отговор
    Аз заради това не карам Феррари
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Не само съм се качвал

    14 2 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Даже съм карал автомобил с фабрични 600 коня, който беше чипиран за увеличаване на мощността та не знам колко коня е бил всъщност. Още една третата минута за опознаване след първото ми качване, вдигнах 240 на няколко пъти и трябваше да намаля, защото настигах някой на магистралата.

    Но ИМАШЕ системи за сигурност. Иначе не бих си го позволил. Въпросът е защо ferrari няма такива системи за сигурност според тебе? Защото според мене има такива системи, но собственикът се е направил на мъж и ги е изключил.

    При спрени системи за сигурност, онзи същия автомобил превърташе гуми дори над 100 км в час само с подаване на газ. Но това в ръцете на собственика, аз не пожелах да си правя такива експерименти, дори когато той ме насърчаваше да пробвам. Бих пробвал на писта, но не и по обществени пътища.

    Тоест не е виновен автомобила, а собственика. Тези изпълнения не се правят по обществени пътища, защото "ламарини" се оправят, но ако беше пострадал някой случаен шофьор, пътник или минувач?

    Колкото и пари да има този за да си купи ferrari, човешкият живот и здраве са безценни и не се купуват с пари.

    Коментиран от #11

  • 11 гост

    12 0 Отговор

    До коментар #10 от "Не само съм се качвал":

    Първата работа на разни елементи с пари ,закупили състезателни автомобили, е да изключат тракшън-контрола още на втория -трития ден,взимайки се насериозно и мислейки се за Луис Хамилтън,примерно .Само че науката ФИЗИКА им напомня незабавно за себе си,срещайки ги я с някоя мантинела,я с дърво или канавка. Затова и виждаме често подобни гледки,особено с Ферари.
  • 12 икономът

    4 2 Отговор
    Джендърмени сър!
  • 13 Джуган

    5 1 Отговор
    С новозакупен супермощен автомобил се отива първо на писта. Първо се кара на нормален режим и системите за безопасност постоянно се намесват. След това се минава на спортен режим и системите за безопасност се намесват много по късно и позволяват агресивно каране. Едва когато шофьорът се чувства напълно комфортно в този режим и усеща какво може и какво не може, системите за безопасност се изключват. Темпото се усилва докато се мине границата и колата се завърти или излезе извън пистата. Това упражнение се повтаря многократно. Каране по улиците на лимита с изключени системи за сигурност е рисковано. На някои места асфалтът може да е с много по ниско сцепление от този на пистата, може да има прах, пясък, кал, дупки и ако човек не внимава може да завърши точно като този нещастник с Ферарито от статията.
  • 14 да беше се и убил

    0 2 Отговор
    по добре-пари да си купеш ферари по честен път НЯМАА