Last news in Fakti

19 Юни, 2022 13:15 12 628 20

Audi заведе дело срещу NIO. Германците не харесват китайските имена

  • audi-
  • nio-
  • имена-
  • съд

Audi вярва, че имената на ES6 и ES8 се отнасят до техните S6 и S8

Audi заведе дело срещу NIO. Германците не харесват китайските имена - 1

Китайската марка NIO планира да разшири присъствието си в Европа през следващите години. Засега електрическите превозни средства от тази марка се продават само в Норвегия, но в близко бъдеще има планове за навлизане на пазарите на Холандия, Дания и Германия.

Сериозността на последния план се потвърждава от споразумение с мрежата от бензиностанции на Shell за съвместно създаване на мрежа от станции за бърза смяна на батерии. Изглежда, че именно тези амбиции доведоха до факта, че в Германия, в съд в Мюнхен бе заведено дело срещу NIO от Audi. Немският автомобилен производител не харесва имената на китайските модели.

От моделите на NIO, освен суперколата EP9, са кросоувърите ES8 и ES6. Според немците купувачите по някакъв начин могат да ги объркат с моделите Audi S6 и S8. И това е въпреки факта, че немските "ески" са спортни бензинови седани, а китайските са електрически кросоувъри.

Интересното е, че Audi изобщо не са притеснени за последния кросоувър NIO ES7 , въпреки че имат и модел S7. Може би делото е заведено още преди Германия да научи за появата в Китай на автомобил с това име.

Така или иначе, най-лошото нещо, което може да се случи на NIO в този процес, е да трябва да промени имената на моделите си или поне на тези, които ще продава в Европа. Това обаче никога не е спирало китайските автомобилни производители.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Милен

    37 8 Отговор
    Ами щом от Ауди не харесват имената на китайските електрички да не си ги купуват :)))

    Коментиран от #6

  • 3 Китайците мачкат

    51 11 Отговор
    плачът на Европа ще става по-голям.
  • 4 прави са

    29 44 Отговор
    си хората. Лично мен наглостта на китайците да копират всичко и имена ме дразни много! Всяко нещо има граници и китайците прекаляват и то доста на моменти. Но това нещо може да го разбере само човек, който е пройзводител и знае какво е да имаш своя интелектуална собственост и някой най-нагло да копира и краде на твой гръб. И тези хора реално пречат на фирмите и рабогниците в тези европейски, американски и други фирми, така, че не бързайте да ги защитавате, като овце а помислете малко!!!

    Коментиран от #8, #10

  • 5 Име

    38 6 Отговор
    ES не е расно на S Да ме извиняват ама не е същото
  • 6 Амет от Германистан

    39 4 Отговор

    До коментар #2 от "Милен":

    Те германците вече предпочитат нещо с арабско име.
  • 7 Ами то и Бутлер и Мутлер,звучи...

    5 11 Отговор
    Като един шваба от Австрия,ама Бутлер е от Банкя,а Мутлер от на майка си....Защо швабите не съдят и двамата?
  • 8 Милен

    31 4 Отговор

    До коментар #4 от "прави са":

    Ами да съдят и Самсунг, че там припокриването на имената на моделите е още по-голямо, нищо че едното е кола а другото телефон някой клиент може да се обърка :)))))

    Коментиран от #9

  • 9 Не само Самсунг

    44 5 Отговор

    До коментар #8 от "Милен":

    Mercedes трябва да осъдят audi, че ползват буквата S

    Някой може да се обърка и да си купи s6, вместо s600

    Коментиран от #11

  • 10 Ами не се прави

    39 4 Отговор

    До коментар #4 от "прави са":

    Просто се страхуват от китайците. Според последното проучване, китайците не искат да купуват електромобилите на немските производители, защото били технологично изостанали спрямо чисто китайските аналози.

    Най-високо бил оценен някакъв китайско-немски модел, произвеждан в Китай с китайско име, като заемал от 15-то място. Чистите европейци не влизали дори в топ 20 на китайския пазар, който е най-големия електромобилен пазар в света и ще се разраства.

    Смятай какво ще е в Европа! Предимно китайски и американски марки електромобили, произвеждани в Европа. Ето от това се притесняват, а не от някакви буквички в заглавието на автомобила.
  • 11 Така е

    29 5 Отговор

    До коментар #9 от "Не само Самсунг":

    И аз съм против копирането, но колата няма нищо общо с Ауди, а едно препокриване на една буква и цифра. Тук от Ауди не са прави. Или трябва да си патентоват азбуката само за тях! Колата няма нищо общо с модели на Ауди.
  • 12 Айкю 1

    31 2 Отговор
    С всяка изминала година ВАГ стават все по жалки и смешни! Това май е новото нормално както за американците така и западна европа да реват когато нещо не е на тяхното но това не ме притеснява както факта, че нация като нашата подражава на клоуни като тях!
  • 13 Глупав

    8 11 Отговор
    Ама те китайците всичката им работа е такава. Загледах се онзи ден в някакъв джип, заприлича ми на последната генерация Х6, приближавам поглеждам по-внимателно, оказа се HAVAL, някаква китайка която един наш авто влогър много хвалеше. Въобще азиатците са ориентирани към копиране на всичко което им попадне. Корейската КИА пред ата им генерация коли имаха много сходни елементи от Порше.
  • 14 бисер

    20 1 Отговор
    Ханс повече от 75 години произвежда леки автомобили и е лидер като си мислеше,че това ще продължи с години - последните една от най- печелившите отрасли.Но те времена останаха в миналото - Китай с нейната развита мощна автомобилна икономика е в състояние да " измести" или да си вземе " процент" от Европейският автомобилен пазар. И Ханса търси " теле под вола."
  • 15 Хахахахах

    11 1 Отговор
    Що не вземат да осъдат и бмв че немогат да се вредят от тях на нюрбургринг
  • 16 Бай Иван

    13 9 Отговор
    Китайците копират всичко,копират визия,копират имена,убеден съм че правят и качествени неща но си остават синоним за некачествени неща,някога като купувахме техника,гледахме да пише Made in Japan или Made in Germany,сега мамата си е евало....
  • 17 Шайзела Треперкел

    22 2 Отговор
    Е то така става когато се направиш на мулти култи "тарикат" и пуснеш всичкото тарамбук, талибан и муджахидин да ги храниш, а после ревеш колко лоши били китайците защото правели по-хубави коли от тебе. Жълтурчетата удариха пръъдливия Ханс право в най-болното място. И швабата сега реве като карпатски вълк. А кога викаше вилкомен либе гестен на лилавите майки с брадите не рева. Аааа, свърши тоя глупав филм.
  • 18 Име

    11 1 Отговор
    Не е проблема в ярабите които правят колите кониурентни например Дачия се сглобявят в мароко защото рябптната ръка е чо евтина от румънската.Провто в електрониката батериите и рн немците са след азиатцини америкянци.На всеки умен какъвто съм и аз му беше ясно че краят на немците идва с краят на двг
  • 19 ело

    3 0 Отговор
    Естествено Китайците чуха и ще решат проблема веднага ?- ще го преместят в другият крачол.За да не обидят Ханса.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.