Last news in Fakti

29 Май, 2022 10:30 5 823 12

BMW обясни защо електрическият i7 е неразличим от стандартната седма серия

  • bmw-
  • 7er-
  • i7-
  • g7

Главният дизайнер на компанията смята, че клиентите не трябва да правят избор между модерни технологии и комфорт

BMW обясни защо електрическият i7 е неразличим от стандартната седма серия - 1

Двата основни конкурента в премиум сегмента BMW и Mercedes-Benz подходиха към създаването на електрически флагмани по напълно различни начини. Ако електромобилът EQS няма нищо общо със S-класата нито по отношение на дизайна, нито по отношение на архитектурните решения, то дизайнът на новия i7 почти напълно копира външния вид на класическата "седмѝца".

Освен това при баварците и двата модела са изградени на една платформа. Защо се случи това, разказа ръководителят на дизайнерския отдел на баварската марка Адриан ван Хойдонк.

Според главния дизайнер на BMW компанията умишлено е направила подобни на електрическите и класическите "седмѝци". Това решение позволи "да се комбинира лукс и електричество" в една кола. В противен случай купувачите ще трябва да правят избор между модерни технологии и комфорт.

Дизайнерите на BMW вече действаха по подобен начин, когато пуснаха на пазара захранвания от батерии iX3, който, с изключение на няколко детайла, повтаря стила на стандартното X3. В допълнение, i4 и 4-series Gran Coupe също са доста сходни.

Въпреки това от BMW подчертават, че новата корпоративна идентичност, показана с генерацията G7, няма да важи за всички модели. Например, новата пета серия няма да има тесни LED дневни светлини, а други автомобили няма да имат същата огромна решетка, каквато е на новата седма серия.

Адриан ван Хойдонк добави, че всички автомобили на марката трябва да отговарят на характера на конкретни клиенти, тъй като във всеки пазарен сегмент има различни купувачи.

В средата на май бившият дизайнер на компанията изрази различно мнение за екстериора на новите BMW 7 Series и i7. Франк Стивънсън разкритикува новите елементи и най-вече огромната радиаторна решетка.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ел максер

    13 10 Отговор
    За да не ги е срам собствениците.
  • 2 Перник

    25 5 Отговор
    Трябва да я включат в класация за най противен дизайн
  • 3 Знайко

    12 2 Отговор
    ...не разбрах какво е обяснил но най-вероятно е доста по-евтино с един дизайн няколко модела....а и като не се различават електричката и бензинката, собственика поне няма да се срамува толкова....тая скъперническа, евтинджовска европейска схема няма как да просъществува!

    Коментиран от #5

  • 4 смях

    22 1 Отговор
    Не са могли да го направят по-грозен и са го оставили така.
  • 5 НЕзнайко

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "Знайко":

    не знам какви схеми са ти в главата но си ходя до село и обратно за 5 лева, а е 240 километра до там (:

    Коментиран от #12

  • 6 факт

    3 11 Отговор
    Бмв са боклуци.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 оня с коня

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "факт":

    Явно търсиш да си купиш кола за около 2500лв и не само БМВ,но и всички Коли в тоя Ценови сегмент ти се струват Боклуци.И с Право!:)
  • 8 .....

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "факт":

    На ограничени типове като теб няма даже да са обяснявам
  • 9 Айкю 1

    3 0 Отговор
    Ся онея с квадратните глави дето искат да покажат че им пука за околната среда няма как да изпъкнат ... вери сад 4 ю
  • 10 Тия чупят тъпомера

    6 1 Отговор
    Какво има да обесняват. Като няма пари за друга разработка ползват едно купе. На едното махнали мотора и му сложи електромотор. Тия чупят тъпомера освен с коли и с обесненята
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Димирест

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "НЕзнайко":

    Предлагам да си стоиш там, 5 лева са си 5 лева! Дет се вика countruy of origin. Пък ние ще си спринтираме из града с ДВГ - тата!