Last news in Fakti

23 Юни, 2022 11:10 35 538 19

Новата топ лимузина на BMW за първи път в България (ВИДЕО)

  • bmw-
  • i7-
  • 7er-
  • българия
Новата топ лимузина на BMW за първи път в България (ВИДЕО) - 1

Точно два месеца след световната премиера на новата седма серия на баварците, автомобилът стъпи на родна земя. Топ лимузината на BMW, чието първо поколение е на пазара от 1977 година вече е по-голяма, по-луксозна и има версия само на ток. Естествено има и бензинови, и дизелови модификации, както и няколко хибридни такива.

Това, което е по-интересно обаче е външният вид на колата. Лимузината черпи вдъхновение от последния дизайнерски език на марката с разделени на две части предни светлини, подобни на тези при Х7 и още по-големи „бъбреци“, чиято приложимост е спорна при електрическия модел. В зависимост от нивото на оборудване получавате различна предна броня.

Моделът е пораснал на дължина и вече е дълъг точно 5.4 метра с 3.2 метра междуосие. Това се е отразило на пространството в задната част на салона, както и на обема на багажника. Впечатление прави издължената предна част и сравнително късата задница. Дръжките на вратите са подобни на тези при iX за по-добра аеродинамика.

Новата топ лимузина на BMW за първи път в България (ВИДЕО)

Най-голямата новост в интериора е 31-инчовия 8К екран за който вече сме ви разказвали. Както вече споменахме, мястото за пасажерите е увеличено, а подвижни и накланящи се седалки предлагат масаж, обдухване и подгрев, докато гледате филм или видео на големия екран над главите ви. Всяка от задните врати получава 5.5-инчов дисплей, който командва различни функции на колата, включително навигационната система, обаждания и други.

Друга интересна новост е технология, която не сме виждали до момента. Това е така нареченият Interaction Bar, който представлява дълга лента реагираща на докосване, която осигурява амбиентното осветление на колата, а също така предоставя тъч контроли за различни функции.

Представената днес в София седма серия беше изцяло електрическа. комбинира два електромотора със системна мощност от 536 конски сили и максимален въртящ момент от 744 нютон метра. Той позволява ускорение от 0 до 100км/ч в рамките на 4.5 секунди.

Батерията е с капацитет от 101.7кВч и пробег от около 625 километра според WLTP стандарта. Зареждането поддържа мощност до 195кВ, което означава, че в рамките на 10 минути може да заредите достатъчно енергия за около 130 километра. Вижте я.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен съм на БМВ

    69 14 Отговор
    НО тези вече не знаят какво правят!
    Страшни грозници са повечето с изключение на 8ма серия!
  • 2 Кенеф

    32 19 Отговор
    THE кашон за боклук
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 хаха

    30 18 Отговор
    БМВ знаят как да продават. Не ги мислете!
  • 5 ДВГ Форевер

    37 11 Отговор
    Поредния КОТЛОН
  • 6 факт

    22 29 Отговор
    Потъваща фирмичка със сриващи се продажби

    Коментиран от #8

  • 7 Предницата е Ситроен

    38 12 Отговор
    Едно към едно, седалките са като на баба ми палтото, сложили телевизор 8к, все едно нямам какво да правя, абе дебилизми. Предната версия е много по-солидна!
  • 8 Хахахаха

    10 16 Отговор

    До коментар #6 от "факт":

    За това бележат ръст в продажбите... нищо не разбирате
  • 9 Гошо без Почивка

    32 7 Отговор
    Кактус със зурла..... Отново изключително грозна предница.
  • 10 ........

    8 18 Отговор
    абе карайте си фолкс аа аудитата и не берете грижа за визията на бмв. ако ги гледате все пак обръщайте внимание на предницата, че задницата доста ще я гледате

    Коментиран от #11

  • 11 Какво ще и гледам

    14 5 Отговор

    До коментар #10 от "........":

    Задницата. Един хибриден Хюндай вече хвърчи по магистралата.
  • 12 ВОДАЧ НА МПС

    14 8 Отговор
    НАЙ-ДОБРИЯ МАЙСТОР НА КОЛИ У НАШЕ СЕЛО КАЗА ТОВА БМВ И ИТАЛИАНСКИ ФЯТ ДЕ ТИ НЕ ВЛААТ В ДВОРА
  • 13 Е сорри

    12 3 Отговор
    Е сорри ама изключително грозно БМВ , предницата е едно към едно със Ситроен дизайна на фаровете и линиите ... отвътре сложили двоен дисплеен панел , нещо което Мерцедес сложи в С и Е класа през 2014 и отпред решетките на нищо не приличат , Имам БМВ 2016 5 серия 540д е сто пъти по-красива от новите кашони , какво им става на тия от явно индустрията , май трябва всички отначало да почнат
  • 14 Мххммхх

    4 4 Отговор
    Ами не мога да разбера защо ги плюете, сега хората са казали за цвят и вкус приятели няма... Това БМВ според мен не са искали да е красиво, по скоро са искали да е грозно, за това е такова, но всъщност е турбо люксозно и мега наблъскано с технологии и с никви ситроени и тем подобни не може да се сравнява... Освен това струва колкото един софийски апартамент, че сигурно и повече тоест.. 99.995 % от хората даже не могат и да го помиришат та няма нужда от толко лига...
  • 15 Сервиз

    10 2 Отговор
    Тия боклуци и на снимка не искам да ги виждам
  • 16 тия кошове се славят че

    12 2 Отговор
    С едни накладки 3 двигателя сменя
  • 17 Българин

    5 2 Отговор
    Не ги мисля - не ми харесват!
  • 18 Гостенина

    8 1 Отговор
    Bairische Motoren Werкe,копаете дъното!Да си знаете!
  • 19 БМВ фен

    4 1 Отговор
    Това недоразумение може да се хареса само на фенове на ЕС и на хора от малцинствата каквито са голяма част от работниците за тази компания.