Last news in Fakti

5 Август, 2022 13:58 4 560 5

Първите BMW-та от "новата класа" ще бъдат седан и кросоувър

  • bmw-
  • neue klasse

Електрическите превозни средства на новата платформа ще се появят през 2025 г.

Първите BMW-та от "новата класа" ще бъдат седан и кросоувър - 1

BMW Group публикува финансовия си отчет за първата половина на 2022 г. В допълнение към сухите числа, документът съдържа интересно изявление на главния изпълнителен директор на групата Оливър Зипс: топ мениджър потвърди, че първите модели на новата платформа Neue Klasse, обявена миналата пролет, ще бъдат седан с размер на 3-Series и спортен SUV.

До края на десетилетието колите, базирани на тази архитектура, трябва да представляват повече от половината от всички продажби. Припомняме си, че Neue Klasse („нова класа“) е гъвкава електрифицирана платформа, която германците ще представят от 2025 г., за да заменят сегашните платформи - FAAR и CLAR.

Това ще позволи изграждането на електрически (включително plug-in хибриди и возила с горивни клетки) модели с почти всякакъв размер и форм-фактор и с всякакъв тип задвижване, с вариращи междуосие, широчина на следата, пътен просвет и други параметри.

С Neue Klasse ще дебютира следващото шесто поколение технология за електрическо задвижване eDrive, както и нови 800-волтови батерии, които поддържат 350-киловатово зареждане и позволяват автономен пробег до 700 километра. Спортните автомобили BMW M и Rolls-Royces също ще бъдат построени на тази платформа.

През първата половина на тази година BMW Group е удвоила продажбите на изцяло електрически превозни средства до 75 890 единици (ръст от 110.3%). Кросоувърът BMW iX3 (21 548 броя) и хечбекът Mini Cooper SE (18 428 броя) изиграха ключова роля в това постижение. 69% от тези коли са за купувачи от европейския регион.

Своя принос имат и моделите BMW iX и i4 , но те все още тепърва се представят на пазарите. Компанията очаква растежът да продължи през втората половина на годината с пускането на iX1 , i7 и китайския i3 с четири врати .

Ако включите хибридите, продажбите за същия период са се увеличили с 20.4% до 184 468 единици. така делът на електрифицираните модели в общия обем на доставки се увеличава в сравнение с първото полугодие на миналата година от 11.4% на 15.9%.

Преди представянето на Neue Klasse, BMW ще пусне на пазара поне още едно изцяло електрическо превозно средство, използващо съществуващата технология. това ще е моделът i5 - задвижвана от батерии версия на следващото поколение 5-Series.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАБЛЮДАТЕЛ

    16 0 Отговор
    нова пък грозна като старата
  • 2 Класика

    12 1 Отговор
    Видях една кола и се изсмях от душа- дълго и с пълни дробове защото беше смесица от някакви опити на ирански автомобили да изглеждат оригинално!... А после видях емблемата на БМВ...!!???????????? Това новата тройка ли беше? Новата линия на БМВ е толкова трагична,че ако не беше комично,щеше да е тъжба!!!!!!!!!!!!!..... Само бъбреците ми харесват! Къде са фаровете!!!???? Стоповете са от Хюндай!?? А линията на колата.... е,честито опитомени роби! Носете си маските и купувайте това...... Амин....
  • 3 милиционер

    9 0 Отговор
    грозотии на куб ! я се стегнете , бе ! обърнете се към италианците ! и руснак би проектирал по-красив автомобил.
  • 4 Разбииш ли ?

    4 1 Отговор
    Новата седма серия ако беше с по малки бъбреци и горните фарове ако ги нямаше щеше да е уникат
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.