Last news in Fakti

5 Август, 2022 10:25 3 124 2

Електрическият Ford Mustang изпревари по популярност конвенционалния

  • ford-
  • mustang-
  • mustang mach-e

Това се случва за втори път от началото на 2022 г.

Електрическият Ford Mustang изпревари по популярност конвенционалния - 1

Според отчета за продажбите на Ford за юли от електромобила Mustang Mach-e са продадени 4 970 бройки, докато резултатът за обикновен спортен автомобил Mustang е 3 367 екземрляра, тоест електрическият автомобил се оказва по-популярен от едноименния автомобил с ДВГ.

Това е вторият път от началото на 2022 г., когато Mustang Mach-e успява да изпревари Mustang по продажби. Търсенето на електрическия SUV е нараснало със 74.1 процента, докато редовните продажби на Mustang са спаднали с 18.4 процента, според статистиката на Ford.

По отношение на продажбите на електромобили Ford като цяло, през втория месец на лятото те бележат ръст със 168.7 процента спрямо юли 2021 г. По-специално от "Синия овал" са успели да продадат 2 173 бройки от модела F-150 Lightnings, което е и най-добрият резултат за пикапа от пускането му на пазара.

Дилърите също така са продали 526 микробуса E-Transit, като според информация на Ford този модел заема 95 процента дял от пазара на електрически микробуси през юли.

Връщайки се към обикновения Mustang, настоящото шесто поколение с две врати се произвежда от 2016 г. Предстои появата на ново поколение, като пемиерната дата вече е обявена: представянето ще се състои на 14 септември на автомобилното изложение в Детройт.

Известно е, че спортната кола ще запази досегашния V8 двигател и ще се предлага включително – вероятно като опция – с шестстепенна механична скоростна кутия. Производството на иновацията ще бъде организирано в завода във Флат Рок, който по този повод ще бъде модернизиран и подготвен за увеличаване на производствените обеми.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иуътр

    8 9 Отговор
    Кажете "сбогом" на тая електричка- завода за батерии у фащ НЯМА ДА СЕ СТРОИ и планираните 600 000 електрически Мустанг-а и F-150 умряха преди да се родят... Групата недоволни купувачи и онези 10 000 човека които няма да намерят работа в завода (и около него) могат да изкажат благодарностите си на мумията Пелоси дето се разхожда където не трябва- изборите у фащ са ноември и ще е весело, аз съм си подсигурил много пуканки и биричка за шоуто...
  • 2 Да бе сигурно

    4 6 Отговор
    Това ел отвращение никога няма да замени бруталното ГТ