Last news in Fakti

22 Ноември, 2022 13:29 1 633 2

Ford слага въздушни възглавници на тавана на автомобила

  • въздушни възглавници-
  • ford-
  • безпилотни автомобили

Това решение обаче едва ли ще бъде изпълнено

Ford слага въздушни възглавници на тавана на автомобила - 1

Автомобилните производители често патентоват решения, не всички от които са предназначени да бъдат внедрени в серийни автомобили. Един от последните примери за такива патенти са въздушните възглавници, които Ford предложи да постави на тавана на безпилотни автомобили.

Както е замислено от разработчиците, въздушната възглавница при отваряне прави своеобразен „пашкул“, който предпазва пътника, изключвайки удрянето на твърди повърхности при инцидент.

Но, съдейки по схемите на Ford, сега е планирано новият тип въздушни възглавници да бъдат поставени на тавана на колата - има общо четири такива възглавници, по една за всеки пътник.

Ford слага въздушни възглавници на тавана на автомобила

Заслужава да се отбележи, че седалките на патентите не са подредени по традиционната схема: предните седалки са разположени срещу посоката на движение, т.е. водачът и пътникът от първия ред са обърнати към пътниците от втория ред.

Съответно, при такава схема е безсмислено да се поставят въздушни възглавници в предния панел, така че Ford намира изход, като предлага да ги монтира на тавана. Всеки защитен елемент се състои от панели и надуваеми цилиндрични камери и се разгъва по такъв начин, че човек отново да се окаже в своеобразния "пашкул", който не му позволява да удря други пътници или твърди повърхности.

Това решение обаче едва ли ще бъде изпълнено, тъй като Ford наскоро обяви закриването на подразделението Argo, което разработваше самоуправляващи се автомобили. Като причина за това решение от компанията изтъкват ​​намаляване на разходите.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Олигофрен

    2 1 Отговор
    Какви ли дивотии няма да измислят само да ни вземат парите или да са новатори. Ми монтирайте и един под седалката хептен да няма шанс да се измъкнеш ако нещо стане.

    Коментиран от #2

  • 2 ВикатМуРегулация

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Олигофрен":

    На изнудването с парите му викат "регулация" ... нямаш право да продаваш кола на територията ако няма еди коя си "новост" ... а те новостите от 100 години ги въртят едни и същи и реално прогрес нулев. Ел двиателя е стар колкото и ДВГ, но сега го обявяват за революция :)