Last news in Fakti

23 Септември, 2022 12:51 13 674 10

Ясно е защо автомобилите Hyundai и Kia се крадат най-лесно

  • kia-
  • hyundai-
  • кражба на автомобили-
  • имобилайзер

Това беше установено от проучване на IIHS

Ясно е защо автомобилите Hyundai и Kia се крадат най-лесно - 1

Вече ви информирахме, че някои превозни средства Hyundai и Kia са „лесни мишени“ за крадците на автомобили. Сега обаче Застрахователния институт за пътна безопасност в САЩ посочи точната причина за големия брой кражби на корейски автомобили.

Най-често автокрадците крадат Hyundai и Kia, произведени през периода от 2015 до 2019 година, а причината е, че много от тези автомобили не са оборудвани с електронен имобилайзер, който блокира системата за запалване в случай на кражба.

„Нашите изследвания показват, че след появата на имобилайзерите броят на кражбите на коли намалява драстично. За съжаление, Hyundai и Kia изостават от другите автомобилни производители, когато става въпрос за стандартно оборудване на имобилайзерите,” обяснява Мат Мур, старши вицепрезидент на Highway Loss Data Institute.

Много модели, произведени през посочените години, имат имобилайзери само в високите си нива на оборудване. В базовите и в средните нива на оборудване те нямат имобилайзери, а това крадците го знаят отлично. Проблемът вече е решен, защото от 1 ноември 2021 г. корейските марки направиха електронния имобилайзер част от стандартното оборудване за всичките си превозни средства.

Проблемът обаче си остава за автомобилите, произведени и продадени без имобилйзери. Ако колата ви не е оборудвана с имобилайзер, експертите съветват да я дооборудвате с допълнителна система против кражба: колкото по-дълго крадецът трябва да се справя с електрониката, толкова по-голяма е вероятността той да предпочете друга кола.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цъ цъ

    27 0 Отговор
    След тази статия, кражбите на хюндай и киа, ще се качат още. Дори Емили магистралката)(без тротинетката) , ще се пробва!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тахумба

    17 18 Отговор
    Кой е толкова луд, за да краде подобни "автомобили"?!
  • 4 Мисирков

    36 0 Отговор
    ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! Още от преди 2010 имобилайзера е стандартен дори за най малките градски i10 камо ли за по скъпите модели. Тая статия е за САЩ и се преписва по всички медии. В Европа има други изисквания и имат имобилайзера.
  • 5 Тарикат

    2 18 Отговор
    Защото всичките им системи за сигурност струват колкото ключодържател на Мерцедес.
  • 6 Автоджамбазин

    4 22 Отговор
    Че кой ще тръгне да краде корейски варел? На мен това без пари да ми го даваш - няма да го взема!
    И само за сравнение: едно време карах един Роувър, 1997 година. С имобилайзер! Продадох го по-късно за 900 лв, пак с имобилайзер. Колко струват корейските варели на 3-5 години, та нямат имобилайзери? Трябва да са по два за лев...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бахара захари Бахаров братя бахаровци

    2 3 Отговор
    Карах шунд й и бях много доволен обаче гореше маслак яко шумът е приемвил над 140 вече драстично се чува ...през 2019 Купих Мерцедес Cls и повече на шунд й не ми се качва ... Корейски автомобил е за такси... Мое мнение несъм Патрон ...нито голям бизнесмен... Продавам вторични суровини.. Отпадъци от промишлеността ...По думите на някой съм ...Клошар ... Но за сметка на това 70 калпака работят при мен ...
  • 10 Чироза

    3 0 Отговор
    Що махаш коментари цирей такъв