Last news in Fakti

11 Септември, 2022 19:32 1 852 6

Макс Верстапен спечели състезанието за Гран При на Италия, кола за сигурност финишира състезанието

  • макс верстапен-
  • гран при на италия-
  • формула 1-
  • спорт-
  • red bull

Времето на Верстапен е 1:20:27.511 часа

Макс Верстапен спечели състезанието за Гран При на Италия, кола за сигурност финишира състезанието - 1
Снимка: БГНЕС

Макс Верстапен спечели състезанието за Гран При на Италия във Формула 1 в едно състезание, което не завърши по традиционния начин, а с кола за сигурност. Но световният шампион от Нидерландия, който кара за Red Bull, беше най-добър днес, почти без конкуренция и изпревари Шарл Льоклер (Монако) от Ferrari с 2.446. това реално бeше и най-малката преднина, която имаше между двамата. Времето на Верстапен е 1:20:27.511 часа.

Трети завърши британецът Джордж Ръсел от отбора на Mercedes, който се нареди на 3.405 секунди след победителя. Карлос Сайнс (Ferrari), Люис Хамилтън (Mercedes) и Серхио Перес (Red Bull) допълниха топ 6. Начело в класирането е Макс Верстапен с 335 точки, пред Льоклер с 219 и Серхио Перес с 210. Състезанието реално приключи в 48-ата обиколка, когато беше вкарана на пистата колата за сигурност. Организаторите решиха да няма подновяване, а всички завършиха по този начин.

Макс Верстапен спечели състезанието за Гран При на Италия, кола за сигурност финишира състезанието
Снимка: БГНЕС

Сайнц и Перес се докоснаха на изхода по време на втората обиколка от първия шикан при борбата си за 15-та позиция, която бе спечелена от пилота на Ferrari. Верстапен започна да пресира Ръсел в битката за второто място, като двамата бяха на 1.5 зад Леклер. На цели 4.0 зад световния шампион се движеше миналогодишният победител в Италия Рикардо, който водеше влакче от 17 пилоти зад себе си.

В 12-ата пък Фетел отпадна заради проблем в двигателя си. Германецът спря своята кола малко след изхода от "Лесмо 2". Малко преди рейс контролът да неутрализира състезанието Сайнц изпревари Гасли на първия шикан. Леклер се възползва от ниското темпо на пистата и спря в бокса, за да сложи гумите медиум, след като стартира със софт. Докато монегаскът бе в бокса състезанието бе възобновено, но той се върна на пистата пред Рикардо и Сайнц.

Льоклер загуби темповото си предимство спрямо Верстапен, като топеше по само 0.2-0.3 секунди на обиколка от пасива си спрямо световния шампион, който бе 14.1 секунди. В същото време Ръсел, който бе на под 4.0 пред пилота на Ferrari спря в бокса и сложи гумите хард, с които да финишира.

Сайнс изпревари Перес в битката за шестото място в спирането за втория шикан. Секунди по-късно неговият съотборник Леклер влезе за втори път в бокса, като той се върна към гумите софт. След спирането си в бокса монегаскът се върна на пистата на второто място, на 2.1 пред Ръсел, но и на цели 19.5 зад Верстапен.

Рикардо спря своя Макларън между "Лесмо 1" и "Лесмо 2", заради проблем в двигателя на Mercedes. След това колата за сигурност продължи да се движи с болидите по трасето, за да финишира състезанието с нея, а в крайна сметка Макс триумфира в Италия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    4 7 Отговор
    Кво стана, сиганина от БЛМ що така?!

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Добре го каза 😜
  • 3 Оня

    5 4 Отговор
    Ferari объркаха стратегията и спираха в бокса с едно спиране повече от Верстапен. Иначе не може да се отрече шампионското му каране. А Хамилтън имаше късмет, че успя да стане пети - незаслужено, поради отпадналите коли и неправилни стратегии. В общи линии беше интересно състезание.
  • 4 Aлфа Bълкът

    9 4 Отговор
    Верстапен е твърде бърз, в момента никой не е способен на грида да се противопостави на ракетата му.

    Коментиран от #6

  • 5 Мунчо юмручето

    2 0 Отговор
    Избутан от съдиите пак
  • 6 Даааа

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Aлфа Bълкът":

    Колата му е твърде бърза(дали е в норма по правилата, кой знае) иначе и този младеж Де Врайс(ако го пиша правилно) щеше да спечели, ако караше същия болид!