Last news in Fakti

24 Ноември, 2022 11:20 3 994 3

Ричард Хамънд завърши реставрацията на 55-годишен Opel Kadett (ВИДЕО)

  • opel-
  • kadett-
  • a-
  • ричард хамънд
Ричард Хамънд завърши реставрацията на 55-годишен Opel Kadett (ВИДЕО) - 1

Известният британски водещ Ричард Хамънд още по времето на Top Gear (беше 2007 г.) си купи 44-годишен Opel Kadett A. Той плати 1200 паунда за колата и я кръсти "Oliver".

През същата година, като част от друга програма, Хамънд кара колата през Африка, след което я изпрати във Великобритания. Kadett A престоя в гараж около две години, преди да попадне в ръцете на реставраторите.

Ричард Хамънд завърши реставрацията на 55-годишен Opel Kadett (ВИДЕО)

Любопитното е, че реставрацията не е извършена от външни специалисти, а от майстори от работилницата на Хамънд „The Smallest Cog“. След намесата им Opel Kadett A от първото поколение от 1967 г. е напълно обновен, без да е пропусната нито една гайка.

Ричард Хамънд завърши реставрацията на 55-годишен Opel Kadett (ВИДЕО)

Автомобилът е възстановен в първоначалното си състояние, включително цвета на купето. Някои елементи обаче се налага да бъдат изоставени, тъй като поради солидната възраст на модела те просто не могат да бъдат намерени. Но това не се отразява на външния вид на малкия седан.

Ричард Хамънд завърши реставрацията на 55-годишен Opel Kadett (ВИДЕО)

Под капака на автомобила, както и преди, е монтиран еднолитров четирицилиндров двигател с мощност 40 к.с., който е свързан със система за задвижване на задните колела и ръчна скоростна кутия. Реставраторите не променят окачването, въпреки че е много меко, което добавя проблеми при влизане в завои.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Суперрр

    10 0 Отговор
    Ееееее
  • 2 Само ръждата е по-бърза от Опел

    5 1 Отговор
    Кефи ме колко е празно под капака - радиатор, акумулатор и двигател 1.0 или 0.8 :)
  • 3 Комуникатор

    1 0 Отговор
    Оливър се завърна.