3 Ноември, 2022 15:38 2 379 6

Новата Opel Astra е "Компактен автомобил на годината в Германия"

  • opel-
  • astra-
  • german car awards

Общият победител ще бъде обявен на 1 декември

Новата Opel Astra е "Компактен автомобил на годината в Германия" - 1

Експертното жури на "German Car Awards" избра новото поколение Astra и Astra Sports Tourer за най-добър автомобил от компактния клас в Германия, оценявайки го много пред конкурентите в този сегмент. Иновативните технологии за безопасност, които Opel прави достъпни за широк кръг потребители на коли в компактния клас и широката гама от задвижвания, включително електрифицираният вариант Opel Astra plug-in хибрид натежаха при избора на победител в тази категория.

Журито обръща внимание и на впечатляващия спортен дизайн, в комбинация с комфорта от шофирането, както и на съотношението цена/качество, предлагано от Astra. Престижната награда беше официално връчена вчера вечерта на церемония в Бад Дюркхайм, Германия.

Наградата „Автомобил на годината в Германия“ се връчва за пети път тази година. Независимото жури от експерти, което в момента се състои от 27 членове избира съответния клас победители в пет категории. Изборът на участниците в конкурса се основава на обективни критерии за цена и наличност на пазара. Конкурсът се провежда за първи път през 2019 г.

И докато новата Opel Astra успя да се наложи сред компактните автомобили с базова цена до 30 000 евро, Genesis GV60 изпревари всички при премиум моделите с базова цена до 60 000 евро . В луксозния сегмент с покупна цена над 60 000 евро победител стана Land Rover Range Rover . В категорията на превозните средства с алтернативно задвижване (New Energy) на първо място се класира Volkswagen ID.Buzz , а в спортния клас „Performance“ победител е Ferrari 296 .

Германската кола на годината се определя от петимата победители в класа по време на обширни тестови шофирания. Общият победител ще бъде обявен на 1 декември.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    3 12 Отговор
    Голяма реклама на безнадежно скапани модели...

    Коментиран от #3

  • 2 СЗО

    8 4 Отговор
    Трябваше Опел да стане френски, за да стане автомобил на годината в...Германия..

    Коментиран от #6

  • 3 сектант

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "ха ха":

    и аз съм на мнението, че трябваше да е Дачия Сандеро Степуей на 1во место, да
  • 4 гост

    7 1 Отговор
    Реално е добра оферта, понеже изглежда по-добре от Пежото, а е и с близо 6х.лв по-евтино от френското.
    Интересна е само стъкмистиката на немците понеже при алтернативните коли печели ФВ с 9х.продадени коли, а тесла е продала 30х. коли и я няма никъде. Странно, но не и учидващо като се има предвид класациите на подобни немски издания. Клиентите си показват какво искат, Тесла е затрупана с поръчки, а ФВ, Мерцедес, Ауди спират лентите поради липса на търсене и високи цени.
  • 5 Така е

    9 0 Отговор
    Нали е Пежо.Така се оплетоха роднинските връзки при автомобилите, че е по-сложно от момбайски филм.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.