Last news in Fakti

13 Май, 2022 09:51 5 528 9

Качеството на Opel-ите се повишава драстично

  • opel-
  • качество

През последните дванадесет месеца качеството на новите автомобили се е повишило с 25%

Качеството на Opel-ите се повишава драстично - 1

Качеството на произвежданите от Opel пътнически автомобили и лекотоварни превозни средства в момента е на най-високо ниво. Това заявяват представители на компанията, като казват още, че през последните дванадесет месеца качеството на новите автомобили се е повишило с 25%.

Това подобрение е резултат от дифиниране на вътрешно-производствени стандарти на германския производител, както и от отзивите на клиентите през първата година след покупката. Последните пуснати на пазара модели Opel Corsa и Opel Mokka демонстрират много по-добро качество ат предшествениците си - независимо дали са с двигатели с вътрешно горене или с електрическо задвижване.

Има основателни причини за това подобрение на качеството: Opel си е поставил за цел да усъвършенства производството и да не прави компромиси. За да постигне това, автомобилният производител от Рюселсхайм въведе и нови методи за анализ, които имат прогнозен ефект.

Качеството на Opel-ите се повишава драстично

Такива системи за прогнозиране разпознават кога параметрите се променят по такъв начин, че да доведат до възможни грешки в производството и се коригират превантивно. Резултатът е следният: на първо място не се произвеждат дефектни части, производството продължава без прекъсване и се поддържа високо ниво на продукцията.

В германските заводи в Рюселсхайм и Айзенах преминаването към най-новата платформа на групата Stellantis доведе и до допълнителни подобрения. Единната платформена стратегия и намаляването на ненужната сложност са важни фактори за високото качество и постигане на най-добра надеждност на превозните средства.

Това се потвърждава и от последния доклад на TÜV, в който флагманът на SUV гамата на Opel - моделът Grandland е класиран на 11-о място от всичките 128 проверени модела. Освен това, според статистиката на ADAC за 2022 г., моделите на Opel в различни пазарни сегменти, от Grandland и Crossland до ADAM, се открояват и като надеждни употребявани автомобили.

Качеството на Opel-ите се повишава драстично

Инженерите на Opel също са фокусирани върху по-нататъшното подобряване на качеството в дългосрочен план. За тази цел е засилено сътрудничеството с доставчиците на компоненти и суровини. Инженерите говорят за „здравина“, когато определят времената на работа и стандартите за части.

В допълнение към добре познатите проучвания на удовлетвореността на клиентите, екипите отговарящи за спазване на параметрите на качеството оценяват отзиви и предложения във форуми и други канали в социалните медии.

В допълнение дилърите на Opel също имат решаваща роля и се включват в комуникацията предаващи информация свързана с мнението на клиентите относно възможности за подобрения. Всички отзиви се приемат сериозно и се разглеждат детайлно с цел подобряване на качеството.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наистина ли?

    11 23 Отговор
    Значи двигателят ще е за основен ремонт не на 70 000, а на 75 000 километра пробег! Браво!

    Коментиран от #4

  • 2 Hihihoev

    19 4 Отговор
    Повиши се и цената. Оно си е ребаджинг, с малко сменени елементи-конфекция - вадиш, слагаш. Факт е, че ако не бяха френсетата да купят Опел, марката щеше да приключи преди няколко години.
  • 3 карчи

    21 1 Отговор
    Нека потребителите кажат качествени ли са иначе всеки търгаш си хвали стоката! Времето, ще покаже след най-рано 5 г.!
  • 4 Мамул

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "Наистина ли?":

    Не са им проблем двигателите! С един двигател можеш да смениш три купета.
  • 5 Вектра А

    8 3 Отговор
    Ако ме бяха поцинковали като Ауди 80, нямаше да карате друга кола и през 2022
  • 6 ама друг път

    9 4 Отговор
    Не разбрах Опел ли казаха или Пежо :)))))))))))))))))))
  • 7 гост

    6 1 Отговор
    Откакто стана Пежо :)
  • 8 Ха- Ха

    12 4 Отговор
    Френските Опели най-здравите в света.
  • 9 Име

    5 4 Отговор
    Това е защото станаха френски.