Last news in Fakti

25 Ноември, 2022 11:07 28 503 7

Ето с тази кола VW се изправя директно срещу най-продавания електромобил на Tesla

  • volkswagen-
  • id.7

В мрежата изтекоха снимки на електрическия Volkswagen ID.7

Ето с тази кола VW се изправя директно срещу най-продавания електромобил на Tesla - 1

Volkswagen представи на света своята концепция за електрически седан ID. Aero е още в началото на лятото. Сега колата се тества активно, което означава, че може да дебютира още преди края на тази година. Вече е известно, че колата ще влезе в производство под името ID. 7. Както винаги, тестовете на най-популярните производители на автомобили в света не остават незабелязани и новият електрически автомобил на VW не беше изключение.

Компанията отдавна е разбрала, че криенето от фотошпиони е абсолютно безполезно. Затова са решили да заложат на камуфлажа, за да скрият максимален брой детайли. Между другото, идеята се оказва доста успешна. На снимките от тестовете на новата "седмѝца", електрическата кола се вижда ясно от всички ъгли, но всички елементи, които ни интересуват, са добре прикрити, без да разкриват никакви подробности за новия продукт.

Въпреки това могат да се забележат някои нюанси. На първо място, снимките показват, че Volkswagen е решил да не следва тенденцията на вертикалните мултимедийни екрани. Тази опция за поставяне на дисплея на централната конзола дебютира в електрическите автомобили на Tesla, след което беше активно подета от останалата част от автомобилната общност. Volkswagen обаче няма да променя традиционния формат и поставя класически правоъгълен дисплей с пейзажна ориентация 4:3. Що се отнася до арматурното табло и торпедото, всичко тук ще изглежда като при концептуалния автомобил Aero.

Ето с тази кола VW се изправя директно срещу най-продавания електромобил на Tesla

Много е трудно да забележите нещо интересно в екстериора, поради внимателно скритите ключови елементи, но някои детайли все пак се виждат. На първо място, заслужава да се отбележи формата на каросерията на електрическата кола, която директно подсказва с кои модели ID. 7 ще се конкурира. Разбира се, основната цел е Tesla Model 3. Но сходството на формата на тялото изобщо не е основният аспект, който ще мотивира покупката на електрически Volkswagen. Пълнежът е важен за крайния потребител и тук най-вероятно ще бъде същият като в другите модели от семейството ID.

Тъй като автомобилът ще бъде изграден на платформата MEB, базовата версия вероятно ще се базира на електрически двигател на задната ос, с мощност от 146 до 172 к.с., в зависимост от капацитета на батерията. Що се отнася до по-интересната версия, ID. 7 може да наследи модификацията GTX от предишни модели. Тя е аналог на GTI в света на електрическите фолксвагени и разполага с два електрически мотора със системна мощност 296 к.с. Такава конфигурация ще бъде със задвижване на всички колела поради инсталирането на допълнителен двигател на предната ос.

Компанията вече обяви, че началото на продажбите е планирано за 2023 г. Е, остава да изчакаме дебюта на серийната версия, за да се насладим напълно на фирмената модерна оптика, тясната псевдорадиаторна решетка в стил ID. и джантите с голям диаметър, които са задължителни в тези широки арки.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доста са изостанали

    11 11 Отговор
    Пак ще гонят стари постижения на Тесла. Най-продавания модел в момента не е 3, а У.

    Поне спряхте да употребявате нелепия израз убиец на Тесла
  • 2 развеселен

    9 5 Отговор
    Аха ,уплашиха се от "Москвича" (дето щял да е и електрически и с двг от прахосмукачка) и се опитват да му подражават ,май !
  • 3 Гегеге

    13 15 Отговор
    Цялата група ФВ, барабар с фенчетата им, дето ги бутат да са най-по великата автофирма на света, трябва да си посипят главите с пепел и да потънат в дън Земя от срам от това постоянно сравняване и конкуриране с някаква си американска фирма на 10-15 години, която дори е от Силициевата долина в Калфорния, а не от не от Детройт. Че и губят в състезанието. Няма други такива абсолютни клоуни, които със сигурност са номер едно в шикалкаването. Ама като се знае откъде са тръгнали, докъде ли пък може да стигнат, хехе.

    Коментиран от #7

  • 4 Феникс

    12 6 Отговор
    Абе тая тесла голям Феникс излезе. Толкова много модели я убиваха, а тя още мърда.
  • 5 Последния Софиянец

    5 10 Отговор
    А доскоро все се говореше как Тесла ще фалира , пък сега се смеят на ФВ ( втората по-големина автофирма ) , че не могат да ги стигнат ! А истината е , че до 10 години ДВГ ще отиде при парния двигател !
  • 6 Вальо

    17 4 Отговор
    Не съм фен на vw групата, но в миналото имаха интересни модели и технологии.. а сега са супер скучни и безинтересни.. на всичкото отгоре и доста скъпи.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.