Last news in Fakti

5 Декември, 2022 12:11 2 736 3

Продава се уникална колекция от автомобили Datsun

  • класически автомобли-
  • datsun
Продава се уникална колекция от автомобили Datsun - 1

Феновете на марката Datsun и на класическите спортни автомобили имат уникалната възможност да закупят шест легендарни автомобила наведнъж. Колекция, обхващаща две десетилетия, се появи на сайта Bring a Trailer, като тя включва три модела, 240Z, 260Z и 280Z. Автомобилите се различават по цвят на купето и дата на производство, което добавя стойност към тази селекция от емблематични японски автомобили с две врати.

Линията 240Z е представена от купе от серия I от 1970 г., боядисано в цвят Safari Gold, което е подложено на цялостна реставрация от 2013 до 2022 г. Представен в маслинено зелено е вторият 240Z от 1973 г., който разполага с пълен набор от оригинална документация, включително рекламните материали, доставени с новата кола.

Има още 240Z от същата 1973 година в цвят Lime, а единственият 260Z е от 1974 г. и се отличава не само със сребристата си боя, но и с минимален пробег. През годините колата е изминала около 9 600 км. Особено интелресн е и един от двата 280Z, който е произведен през 1976 г. с 2+2 салон Ice Blue.

В комплектите на колите има също инструменти и дори оригинални радиални гуми Toyo. Втората кола 280Z е от 1977 г. в нюанс Light Blue и не се отличава с нищо особено, освен със състоянието си. Всички автомобили могат да бъдат закупени както в комплект, така и поотделно, ако купувачът желае. Цената им обече не се споменава.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬🇪🇺

    7 5 Отговор
    Нисан е бифшият Датсун, а 240Z, 260Z и 280Z са моделите на двигателите, Нисан и сега подържа Z сериите двигатели повечето са спортни, ноо бързи, има ги на некои Пикапи, Нисан с по осем “свещи” на четири цилиндров двигател, направо мечта.
  • 2 🇧🇬🐑

    2 3 Отговор
    Щом минусите са вашето “хоби”, :) що не? Колкото повече, толкова повече,
  • 3 Хайл

    5 0 Отговор
    Един "тираджия" в квартала имаше такъв кафяв нисан Z 260 мисля,с бежов салон.беше като извънземна кола тогава