Last news in Fakti

15 Декември, 2022 10:49 7 207 5

Еднакви цени за всички нови и малко употребявани BMW-та навсякъде по света

  • bmw-
  • дилъри-
  • продажби-
  • цени

BMW ще реши радикално проблема с дилърските надценки

Еднакви цени за всички нови и малко употребявани BMW-та навсякъде по света - 1

Баварската марка възнамерява да премине към схема за директни продажби, при която купувачите ще сключват договор с производителя на автомобила, а не с дилър, което ще им позволи да определят фиксирана цена за дадената кола. Ролята на търговците ще бъде ограничена само до издаване на автомобилите и поддръжката им. Срокът за изпълнение на проекта е 2026 г., но първо моделът ще бъде тестван на дъщерната марка MINI - още през 2024 година.

Ръководителят на маркетинговия отдел на марката Питър Нот говори за новия модел за продажби на BMW. Топ мениджърът нарече директните продажби механизъм, който „ще бъде от полза за всички страни, участващи в процеса на закупуване на нов автомобил“.

Развивайки мнението си, Нот обеща, че дилърите ще получават фиксирана комисионна за всяка продадена кола. Размерът на комисионната в BMW не беше разкрит, но журналисти припомнят, че на дилърите на Mercedes-Benz са предлагали комисионна от 6 - 6.5 процента.

Европейските дилъри на MINI ще започнат да преминават към схема за директни продажби от 1 януари 2024 г. Това обаче няма да се случи навсякъде по света. Например в САЩ ще остане старата система, в която има място за дилърски „надценки“.

BMW се отдалечава от комбинираната система за продажби, при която електрическите автомобили се продават директно, а моделите с гориво чрез дилър. Според Питър Нот такъв график принуждава дилърите да предлагат съществуващи автомобили на клиентите.

Крайната цел на механизма за директна продажба е еднакви оферти и едни и същи цени по целия свят. Освен това BMW възнамерява директно да продава автомобили с малък пробег на по-малко от година и половина. По класическата схема търговците ще продължат да продават останалите употребявани коли.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 милиционер

    19 3 Отговор
    все по-грозни и все по-грозни !!! ех, къде са онези красавци от 80-те и 90-те .......
  • 2 НАБЛЮДАТЕЛ

    14 2 Отговор
    Не дай боже да стигнеш до сервиз. На репатрака и в Мюнхен
  • 3 Некой си

    23 2 Отговор
    Да разбираме ли, че в в София ще можем да си купим Х5 за 110 000 лева, колкото е в Детройт?

    Коментиран от #5

  • 4 Анонимен

    1 0 Отговор
    Тва няма как да стане цената на малко повече употребяван автомобил
  • 5 Иво

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Некой си":

    Не, там ДДС е едно, тук е друго, а и се плащат всички такси освен това.