Last news in Fakti

2 Октомври, 2023 12:19 5 479 2

Kia и Hyundai не били виновни за кражбите на колите им. Съдят TikTok

  • kia-
  • huyndai-
  • кражби на автомобили
Kia и Hyundai не били виновни за кражбите на колите им. Съдят TikTok - 1

Kia и Hyundai не признават вина за рязкото увеличение на кражбите на техните автомобили в резултат на липсата на основна технология против кражба, като обвиниха социалната мрежа TikTok.

В съдебно заявление, свързано със споразумение за колективен иск на стойност 200 милиона долара, корейските производители на автомобили казват, че увеличението на кражбите се дължи на факта, че инструкциите за кражба на техните автомобили се споделят широко в платформи на трети страни.

Те твърдят, че преди да започне тенденцията „Kia Boys“ в социалните мрежи, колите им не са имали сериозен проблем с кражбите.

Делото включва раздел, озаглавен „Социалните медии и намесата на трети страни подхранващи безпрецедентно нарастване на кражбите“, който обвинява социалните медии и крадците, а не производителите на автомобили.

Аргументите, изложени от Kia и Hyundai в съдебния иск, са в съответствие с тяхната PR стратегия по време на кризата, която подчертава ролята на социалните медии за провокирането на кражби на техните автомобили.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АБВ

    4 15 Отговор
    Карайте АУДИ

    Коментиран от #2

  • 2 Бай Оной

    18 0 Отговор

    До коментар #1 от "АБВ":

    Не благодаря, не смятам да свалям цялата предница, за да сменя пистов ремък