Last news in Fakti

3 Януари, 2023 11:40 4 748 1

Ето за кога Toyota отложи новия Land Cruiser

  • toyota-
  • land cruiser-
  • prado
Ето за кога Toyota отложи новия Land Cruiser - 1

Японската автомобилна компания Toyota отново отложи представянето на всъдехода Land Cruiser Prado от пето поколение - този път за лятото на 2023 г. Това съобщи японското издание BestCarWeb с позоваване на свои източници.

Отлагането на датата на дебюта е свързано с глобалната криза в автомобилната индустрия, изразяваща се в коронавирусни ограничения и проблеми с доставките на резервни части. Поради това Toyota многократно спира работата на заводите си и като цяло е намалила сериозно обемите на производство.

Предполага се, че със смяната на поколението Prado ще запази структурата си на рама и ще бъде изграден на същата модифицирана платформа TNGA-F като Land Cruiser 300. Гамата от двигатели на иновацията вероятно също ще бъде споделена с модификацията 300, която получи модерни V6 турбо двигатели вместо старите V8.

Става дума за новия 3.3-литров турбодизелов двигател с мощност 299 к.с. и 700 Нм въртящ момент, както и за бензиновия битурбо шестак с обем 3.5 литра от Lexus LS. Последният произвежда 415 к.с. и 600 Нм. И двата двигателя са съчетани с новата 10-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела с три блокировки на диференциалите и селектор за режим на шофиране Multi-Terrain Select.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПОЛИТ КОРЕКТ

    8 4 Отговор
    безплатен подарък за всички бизнесмени от украйна над 100 кила лично тегло. базова цена 350 000 лева