Last news in Fakti

7 Декември, 2022 14:55 2 786 3

Кросоувър на водород от Toyota

  • corolla-
  • corolla cross-
  • corolla cross h2-
  • водород-
  • toyota

Corolla Cross Concept Н2 използва 3-цилиндров бензинов двигател

Кросоувър на водород от Toyota - 1

През изминалата седмица в и разказахме за плановете на Toyota да произведе пикап Hilux на водород, макар и в един екземпляр. Изглежда това не са единствените планове на компанията, свързани с водородните автомобили, след като японците показаха нов концепт на водород в лицето на кросоувъра Corolla Cross H2.

Моделът използва 1.6-литров трицилиндров бензинов двигател, познат ни от най-наточената Corolla GR. Не се споменава каква точно е мощността на двигателя, но от компанията споменават, че са използвали опита си от водородния Yaris GR с който направиха демонстрация на WRC.

Въпреки, че колата изглежда идентична със стандартния модел на пръв поглед, то от Toyota всъщност са използвали повече от серийния Mirai, който се е превърнал в донор на технологии за концепта Corolla Cross H2.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 го шо

    11 2 Отговор
    ще видят те, като се усетят пси.хо-хо.зелените, че изпарената вода от изгарянето на водорода увеличава парниковия ефект.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тези се не наиграха

    2 3 Отговор
    Как не им омръзна да хвърлят сили и средства в глупави идеи, вместо да ги хвърлят за решаване на належащи проблеми.

    Малко е странно четири месеца най-големият производител да не може да разбере защо на един от моделите му падат колелата и след четири месеца мислене да разберат, че просто трябва да сменят болтовете на главините.

    Дали това не е било казус, с който можеше да бъде решен от не дипломиран студент? Вместо това обаче, цели отдели са се занимавали с този безсмислен и безперспективен автомобил на безперспективно гориво.