27 Февруари, 2023 13:48 8 086 9

Първи подробности за новата най-голяма лека кола на Toyota

  • toyota-
  • camry-
  • нова генерация

Деветото поколение на Camry ще се появи след година и ще изглежда различно

Първи подробности за новата най-голяма лека кола на Toyota - 1

Появи се първата информация за новата генерация на Toyota Camry. Става дума за деветото поколение на модела. Седанът от D-клас ще дебютира през 2024 година, а информацията е на австралийския сайт The Drive .

Разработката на Toyota Camry малко се забавя, тъй като преди това смяната на поколенията на модела се извършваше на всеки 5 години, а сегашното поколение на седана ще се произвежда 2 години повече.

Факт е, че Toyota се концентрира върху създаването на кросоувъри, които имат по-голямо търсене от седаните, но това не означава, че ще се откаже от най-голямата си лека кола.

Новата Toyota Camry ще бъде изградена на платформата TNGA-K, точно както сегашния модел. Известно е още, че седанът ще порасне малко на размери, защото по-голямата Toyota Avalon напусна пазара в повечето страни.

Дизайнът на Toyota Camry ще се промени и ще стане по-изразителен. Предната част със заострен нос и тънки фарове ще бъде направена в духа на новите Toyota Prius и популярния зад Океана седан Crown.

Салонът на Toyota Camry 2024 ще бъде направен в доста по-модерен стил. Вътре ще има виртуално арматурно табло и увеличен сензорен екран с нова мултимедийна система. Очаква се и качеството на останалите материали да е на по-високо ниво.

2.5-литровият бензинов двигател и хибридният агрегат ще останат в гамата, но вероятно ще бъдат модернизирани. Но няма да има 3.5-литров V6 - той ще бъде заменен от 2.4-литров турбо четирицилиндров двигател с мощност 265 конски сили.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мнение

    16 0 Отговор
    Камрито и сега е огромно за тесните селски софийски улички. Ще отиде в клас D++
  • 2 Макарон

    25 4 Отговор
    За мен е кола мечта Camry-то...
  • 3 Смятай

    6 3 Отговор
    Avalon е малко по голяма обаче малко не знаете май моделите
  • 4 Дънди

    0 0 Отговор
    Авалон вече не се произвежда.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Йоско

    1 0 Отговор
    Защо Авалон,Камри и т.н. не произвеждат комби модели?
  • 8 Българин

    3 0 Отговор
    Гледах една такава Камри- нова и да ви кажа ми хареса много повече от мерцедеси, беемвета и т.н., наистина красива кола, а по принцип не харесвам японските коли.
  • 9 123

    1 0 Отговор
    Хайде пак тръгнаха да копират БМВ )))