Last news in Fakti

27 Февруари, 2023 13:36 4 101 24

Съвременната младеж все по-малко се интересува от автомобили

  • млади хора-
  • шофьорска книжка-
  • автомобили
Съвременната младеж все по-малко се интересува от автомобили - 1

Това показва проучване на Washington Post , според което делът на притежаващите шофьорска книжка на 16 и 17 години (в САЩ) бързо намалява, като прогнозите са тази тенденция да се задълбочава.

Така, ако през 1997 г. 43% от 16-годишните вече са били шофьори и са имали шофьорски книжки, до 2020 г. делът им е намалял с 18%. По същия начин и при 17-годишните: делът на шофьорите сред тях в САЩ е намалял със 17% за 23 години: от 62% на 45%.

Освен това през 1997 година почти 90% от 20-25-годишните са имали шофьорска книжка, а през 2020 г. този процент е 80. Причините за този намаляващ интерес са доста, но има няколко основни.

Притесненията относно изменението на климата, високата цена за притежаване на автомобил и страхът от тръгване на път поради риск от катастрофа се посочват като основните причини за нежеланието на младите американци да шофират.

И ако електрическите автомобили, чиято популярност тепърва расте, биха могли да решат проблема с климата, цените им все още остават недостъпни за младите хора, смятат експерти, като по този начин въпросното тенденция ще прогресира.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Дън 🌈-ясалия

    33 1 Отговор
    Интересува се от полове, много полове!
  • 2 Пич

    55 0 Отговор
    Тези са толкова спрели , че от жените спряха да се интересуват , вие за автомобилите сте се замислили !!! Само за роби стават , така са образовани и обучени !!!
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    32 1 Отговор
    И как по-точно електрокарите ще решат екологичните проблеми
    🤔🤔🤔

    Коментиран от #9

  • 4 БСП за България и Радев

    32 10 Отговор
    Младежите на Запада се интересуват само от еднополови занимания. Затова другарят Путин трябва да освободи Европа, час по-скоро
  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 1 Отговор
    Какъв е делят на петролните деривати изгаряни от леките коли , спрямо делът на всички петролни деривати изгаряни за месец или година ❓❓❓

    Коментиран от #6, #10, #11

  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    ДЕЛЪТ
    / изв./
  • 7 Много

    15 0 Отговор
    джендъри
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 МРЪН-МРЪН🛢️⛽

    3 9 Отговор

    До коментар #3 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Вечно незнаещият

    Коментиран от #16, #17, #20

  • 10 ДрайвингПлежър

    23 2 Отговор

    До коментар #5 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Това не знам, но делът на емисиите от транспорт в ЕС е равен на чутовните 0.9% от световните емисии - демек още утре да мине цяла европа на рикши се променя точно нищо... обаче както са казали и колегите - джендъри сър - еко-джендъри...
  • 11 3-фазния

    1 10 Отговор

    До коментар #5 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Всеки месец Европейският съюз внася петрол за 55 милиарда евро. 3 месеца и Африка е покрита с панели, ВЕИ ток във водород, танкери към Европа и всичко приключи За какви дялове и деривати се приказва тука?

    Коментиран от #13, #23

  • 12 3-фазния

    2 8 Отговор
    Любовницитe на ОПEK се познават по това, че сека сутрин стават с г .за нагоре и вечно някой им изял закуската. Вечно миризливo настроениe.
  • 13 ДрайвингПлежър

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "3-фазния":

    И тия соларки ти дават ток от 2 до 4 после легаш в самалъка да чакаш да изпече - ужасно смешни сте. Не мислиш ли, че ако ставаше така щеше да има и хора, които да вложат пари в това и да го направят? Смешни може би не е правилната дума... а, друго е, освен смях предизвиква и съжаление ;)

    Коментиран от #14

  • 14 Факт

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "ДрайвингПлежър":

    А на кво разчитат панелите бе има два метода молтън салтс които са скъпи и батерии които пак са скъпи.И какво тия оанели с мижавото си кпд че генерират ток за завода ти или в същото време за батериятя ти че когат спре да свети да ползваш нея.Панелите изеъхват пред Аец.Факт
  • 15 Забелязъл

    14 2 Отговор
    Съвременните младежи се интересуват само от младежи. Пляс пляс педалите водно колело.
  • 16 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "МРЪН-МРЪН🛢️⛽":

    Колко е държавната помощ У НАС при покупка на електрокар ❓❓❓
    НУЛА ли.чух ❗
  • 17 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "МРЪН-МРЪН🛢️⛽":

    Пак НЕ разбрал ❗
    Не съм против чистия въздух !
    Против начина по който ни МАМЯТ съм ❗
    Защо почват от най- бедните и най-беззащитните ❗❓
    Защо не започнат от
    ТАКСИТА,
    ТИР-ове,
    РЕЙС-ове....❗❗❓❓

    ЗАЩОТО НЕ ИМ СТИСКА ДА СЕ ИЗПРАВЯТ СРЕЩУ ТЯХ ‼️‼️‼️
  • 18 Така е

    4 3 Отговор
    Нищо от посочените причини не ми се вярва да е вярно. Всъщност за техните поколения и особено на запад, автомобилът е много достъпен от десетилетия. Това е основната причина да не се вълнуват. А и паркиране и такива усложнения.При тях нямаше социализъм и чакане за ретро Жигула. Иначе полово се оказват правилно ориентирани към противоположния пол. И няма нужда някой да ги освобождава. Много се преекспонира джендаризма там. При нас може да се окаже, че е повече.
  • 19 бат танас

    1 4 Отговор
    Няма за какво да се интересуват, то бъдещите автомобили ще са под наем - никой няма да притежава собствен, така че интереса спада! Отделно автомобилите сами ще управляват по зададени ГПС координати а шофьора само ще се вози и натиска копчета отвреме на време...

    Коментиран от #24

  • 20 Нарухито

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "МРЪН-МРЪН🛢️⛽":

    На тия детски "аргументи" и сметки без кръчмар във видеото, само 4-годишно дете или електрофен може да вярват.
  • 21 САЩ са нация на колела

    1 0 Отговор
    За янките - не знам. То си е тяхна работа. Обаче задните седалки на новите коли въобще не стават за размножаване. Оттам младите губят интерес и раждаемостта пада.
  • 22 Гост

    0 0 Отговор
    Сега се интересуват от пилатес, ноктопластика, епилация, маникюр, педикюр и всички са инфлуенсъри.
  • 23 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "3-фазния":

    То, понеже има много файда от соларките, затова всички те карат ти да си сложиш, вместо някоя голяма електроцентрала да побърза да завладее този бизнес.
  • 24 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "бат танас":

    Няма да има собствени коли. Няма да има собствени жени. Няма да има собствени жилища. Няма да има никаква собственост. Комунизъм ли ще строите?