Last news in Fakti

9 Октомври, 2023 15:43 1 542 0

Огромна колекция от автомобили от култови филми

  • автомобили-
  • музей-
  • фирми-
  • колекция

Автомобилнтите фирмови звезди са събрани в Париж

Огромна колекция от автомобили от култови филми - 1

Парижката компания Movie Cars Central откри музей с огромна колекция от автомобили от култови филми. Сред тях са автомобили от филмите "Бързи и яростни", "Драйв", "Такси" и "Завръщане в бъдещето".

Музеят е основан от автомобилния ентусиаст Франк Халиг, като интересното е, че в него се съхраняват 43 коли от известни филми и сериали. Колекцията включва DeLorean DMC-12 от трилогията „Завръщане в бъдещето“ и седана Peugeot 406 от френската филмова поредица „Такси“.

Огромна колекция от автомобили от култови филми

Срещу допълнителна такса можете да се повозите на много от тези автомобили. "Перлата" на колекцията е Chevrolet Chevelle Malibu, който участва в снимките на филма "Drive" с Райън Гослинг. Това е едно от двете оцелели копия.

Огромна колекция от автомобили от култови филми

Силно впечатление прави и Pontiac Firebird, който е реплика на колата на KITT от поредицата Knight of the Road, като копието е толкова точно, че дори има "скенер" на капака.

Огромна колекция от автомобили от култови филми

В близко бъдеще Халиг планира да разшири колекцията си още повече. Три нови автомобила скоро ще пристигнат в музея: автомобилът от филма "Робокоп", Батмобилът от първия пълнометражен филм за Батман и Ferrari-то 308 GTS на Томас Магнум.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА