Last news in Fakti

2 Март, 2023 09:39 3 868 4

Парадокс: Китайските производители на автомобили започнаха да се обвиняват взаимно в плагиатство

  • китайски автомобили-
  • плагиатство-
  • geely-
  • changan

Changan смята, че Geely са нарушила правата им върху интелектуалната собственост

Парадокс: Китайските производители на автомобили започнаха да се обвиняват взаимно в плагиатство - 1

Chongqing Changan Automobile Co., Ltd. изпрати писмо до Zhejiang Geely Automobile Co., Ltd. и Geely Automobile Ltd., Co.Group, в което се посочват приликите между продуктите на Geely и концептуални автомобили Changan. Geely веднага излезе с отговор по този въпрос, обяснявайки всеки ред от кореспонденцията.

Всичко започна с факта, че на 23 февруари беше представен прототипът на автомобила Geely Galaxy. Като купе, иновацията има ниско и широко "тяло". Това е важно за електрическите превозни средства, тъй като ниският коефициент на съпротивление (при Galaxy е едва 0.19) спестява енергия и увеличава пробега.

Парадокс: Китайските производители на автомобили започнаха да се обвиняват взаимно в плагиатство

Предната част на автомобила има характерен стил за Geely, но преосмислен с фотоволтаични дизайнерски техники. А формата на фаровете и изобилието от светодиоди правят предницата по-ярка. Сред дизайнерските "украшения" са скрити камера с висока разделителна способност и радар.

Отстрани можете да видите дизайнерските акценти, които едно купе трябва да притежава. Освен това концепцията не мина без скрити дръжки на вратите и почти невидими странични камери за обратно виждане вместо огледала.

Парадокс: Китайските производители на автомобили започнаха да се обвиняват взаимно в плагиатство

Вътре, освен вече познатия голям LCD екран на централната конзола, новият модел разполага с екрани на левия и десния панел на вратите, както и на задния ред. Това е т.нар. „пръстенови екран“.

Всички тези екрани са свързани и изобразената на тях информация може да се прехвърля от един монитор на друг. Но доста от нещата силно наподобяват на концепциите на Changan. Но с една дума, Geely твърди, че всички съвпадения са случайни и компанията не е имала за цел да краде дизайни на други марки.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    16 1 Отговор
    Автомобилното изложение в Гуанджоу беше апотеоза на некадърността , и еднаквостта ! Нямаше значение дали автомобилите да китайски , германски , и т.н. ! Бяха наблъскали екрани дори в дръжките на вратите !!! Всички !!! Освен грозно , е и непрактично ! Трябва ли да се отбива в аварийната лента , за да се направи нова настройка.....???!!!
  • 2 Оххохо бохо

    10 1 Отговор
    Е сега става интересно крадците да се крадът един друг
  • 3 Най-хубавото

    4 1 Отговор
    Нещо на китайските коли знаете ли кое е??? Ами резервните пасти са им оригинални. А ние тук караме с китайски части ама некитайски тарамбуки
  • 4 Тити

    4 0 Отговор
    Крадците викат дръжте крадеца.