Last news in Fakti

25 Декември, 2023 10:25 8 736 6

Появи се нов автомобилен алианс

  • автомобилен алианс-
  • nacs-
  • geely-
  • volvo-
  • jlr

Компаниите се обединиха, за да разработят съвместно батерии за електрически превозни средства

Появи се нов автомобилен алианс - 1

Четири големи автомобилни производителя обединиха сили в нов съюз. Той включва марките Volvo, Polestar и Lotus, принадлежащи на холдинга Geely, както и компанията Jaguar Land Rover (JLR). Компаниите ще търсят съвместно решения в областта на попълването на електрическите автомобили и разработването на нов стандарт за зареждане за премиум и луксозни модели, който ще стане алтернатива на северноамериканския стандарт NACS, въведен от Tesla.

Създаването на нов алианс беше обявено по време на специализирана конференция, проведена в Китай. Асоциацията, включваща Polestar, Volvo, Lotus и Jaguar Land Rover, се нарича Shanchong (Swift Charge или „бързо зареждане“). В същото време Китайската асоциация за леки автомобили (CPCA) обяви, че от 1 декември до 17 декември продажбите на електрически превозни средства в Китай почти са достигнали милион (942 хиляди единици). Това е с 11 на сто повече в сравнение със същия период на миналата година.

Логично е производителите на автомобили, присъстващи на китайския пазар, да обединят усилията си, за да развият електрическия транспорт и инфраструктура за него. Така през ноември Mercedes-Benz Group China и BMW-Brilliance Automotive обявиха стратегическо партньорство в областта на зарядните станции. Те възнамеряват съвместно да създадат мрежа от първокласни зарядни станции в страната.

Що се отнася до стандарта за зареждане, Tesla досега се е доказала, че е по-забележима от другите в тази област. Американският автомобилен производител предложи американския стандарт за зареждане в Северна Америка (NACS), който не само Ford и General Motors, но и американските подразделения на Volkswagen Group, Mercedes-Benz, BMW Group, Toyota, Nissan, Subaru, както и вече споменатите JLR вече се съгласиха да преминат към него.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ден

    22 11 Отговор
    Холдинг,измами,криене на печалби това е запада една ненаситна мафиотска структура за пари!

    Коментиран от #5

  • 2 Е как да е

    18 9 Отговор
    4 куци компании. Резултат - още по-куца батерия.
  • 3 ЧеТиРи

    14 3 Отговор
    Нашите нови братя успяват да обявават фалитите на компанииите - като техен успех. Не коментирам дали, че собствеността на компаниите не е с европейски произход много отдавна. Но батерията не е някаква особена наука, проблема е че никой в съюза не му се работи, всеки иска някой друг да свърши работата и да понесе отговорността, а основния играч да прибере просто парите.... И при нас майсторите идват искат ти 20 хиляди за 7-8 дни работа вкъщи и накрая се оказва, че не довършват всичко, защото следващия ще ти го довърши. Учим се на "западен тарикатлък, хем скъпо, хем вече си дал много пари за да имаш претенции" - това е и с колите, скъпи, за да нямаш после избора с поддъжката им.
  • 4 не е луд ядящият зелника

    15 2 Отговор
    Хъм - три китайски и една индийска компания автопроизводители се обединяват ... за да правят (още по) калпави електрокари ? По калпави , ама ... и (много по) евтини (за производство) , та да могат клиентите (им) да плащат (още по) скъпо .
  • 5 Верно ли?

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ден":

    Не знаех че и Китай вече е на запад?!Тъй де,спрямо САЩ...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.