Last news in Fakti

27 Април, 2023 10:42 47 860 63

Най-мощното BMW в историята на марката пристигна в България. Вижте и каква е цената му

  • bmw-
  • xm-
  • българия-
  • цена
Най-мощното BMW в историята на марката пристигна в България. Вижте и каква е цената му - 1

BMW XM е първият самостоятелен модел от подразделението M за почти 45 години. Този 5.1-метров кросоувър няма няма да има „обикновени“ аналози. През есента на тази година ще се появи само още една версия, която ще е още по-мощна и от тази. Сега автомобилът вече е на родна земя, а ние се запознахме отблизо с него.

Най-мощното BMW в историята на марката пристигна в България. Вижте и каква е цената му

Серийната версия на BMW XM до голяма степен повтори миналогодишния прототип. Има много разлики в нюансите, но общата концепция е запазена. От забележимите опростявания на очи се набиват традиционни дръжки на вратите, липса на т.нар. "тайни" фарове и по-малко изтънчена форма. XM е сравним по размер с X7 : междуосието на кросоувърите е същото (3 105 милиметра), но суперхибридът е с четири сантиметра по-къс, половин сантиметър по-широк и пет сантиметра по-нисък.

Приемствеността с предишната уникална разработка на BMW M - спортният автомобил M1 от края на 70-те години - се постига чрез лазерно гравирани емблеми от противоположните страни на задния спойлер. Неочаквано дизайнерско решение е и залагането на златисти елементи. Горният ръб на прозорците, линията на перваза на стъклото, облицовката на решетката, елементите на дифузьора и спиците на опционалните 23-цолови джанти са направени в златисти отенъци.

Най-мощното BMW в историята на марката пристигна в България. Вижте и каква е цената му

Люкът за зареждане на BMW XM е разположен в предния ляв калник и е открит, сякаш за да подчертае електрификацията на модела. Под капака има доказания 4.4-литров V8 (489 конски сили, 650 Нм), който работи заедно с електромотор със мощност от 196 конски сили (280 Нм), вграден в осемстепенния автоматик и система за задвижване на всички колела. Системната пикова мощност е 653 конски сили, а въртящият момент - 800 Нм, което позволява на новия продукт да се нарече най-мощният сериен модел на М дивизията.

Динамичното представяне в никакъв случай не е рекорд: от място до 100 километра в час BMW XM ускорява за 4.3 секунди, максималната скорост е 250 или 270 километра в час (с M Driver`s package). Неофициалният флагман на М-ките се оказва по-бавен от нехибридния X5 M/X6 M с префикс Competition и това не е изненадващо, тъй като собственото тегло на иновацията е цели 2 750 килограма. От BMW обаче не крият, че XM е най-тежкият модел в историята.

Най-мощното BMW в историята на марката пристигна в България. Вижте и каква е цената му

Има три неща, които могат да зарадват феновете на BMW. Първо, хибридът XM е оборудван с батерия от 25.7 киловатчаса, която позволява изминаването на 88 километра по цикъла WLTP само на ток, без да стартирате двигателя с вътрешно горене. Второ, разходът на гориво в комбинирания цикъл на напълно зареден кросоувър няма да надвишава 1.6 литра на 100 километра.

Трето, обещаната топ версия Label Red със 745 конски сили и въртящ момент 1000 Нм ще се появи у нас през есента на тази година. Предварителната цена на още по-мощната версия Label Red за България ще е 390 400 лева. Що се отнася до автомобила, който вече е на родна земя - BMW XM, то неговата начална цена е 340 350 лева, като тя ще влезе в сила от месец юли 2023 година.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 62 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Eeeee

    32 52 Отговор
    Това е наистина расов съвременен автомобил, хем с як ДВГ, хем електрифициран, много мощен и луксозен. За съжаление и цената му е...

    Коментиран от #24

  • 2 А label red

    24 34 Отговор
    Ще е с мощност, колкото на болид от Ф1 - чудовищно. Оправихте ми деня с тази новина.
  • 3 Град Пловдив

    117 30 Отговор
    По - грозно нещо от това няма.

    Коментиран от #5, #33

  • 4 4.4

    91 13 Отговор
    Мечта за българския индиец с очила Хармани и чантичка LV от иУиенци, разбираш ли! 😂😂
  • 5 наблюдател

    54 36 Отговор

    До коментар #3 от "Град Пловдив":

    Остави ти дали няма по-грозно от него, огледай се първо - пловдив най селският град с най-голямата циганска махала/столипиново/ в България и в целия европейски съюз, а даже и извън него защото даже и в останалите държави в континента Европа които не са част от ЕС няма такива големи цигански махали. Държите рекорд за град 300 000 души от които 100 000 са цигани. А пловдивчаните са най-зле възпитаните и пълни простаци дето имат една мозъчна гънка и само повтарят колко стар бил Пловдив и че бил най-старият град в БГ и даже в света, въпреки че и 1волак знае, че Месембрия/Несебър/ е по-стар град от Пловдив, както и други градове. Бил съм в над 100 града по целият свят в около 15 държави и никъде не съм виждал по големи простаци и ниско образовани от пловдивчаните. Обстановката е отвратителна там. Ти си тръгнал да казваш, че колата била най-грозната на света. Олицетворение на средностатистически пловдивчанин! Аз пък заявявам, че особено предницата на колата е много красива!

    Коментиран от #8, #13, #17, #27, #30

  • 6 1111

    58 17 Отговор
    Дизайна му е трагичен, прилича на расов(пластмасов) хюндай....
  • 7 Гост

    70 2 Отговор
    Грозното е новото красиво и то не само в автомобилния дизайн. Същата естетика я има в "дизайнерски" маратонки с огромни подметки по 500 евро, в архитектура, дори в детски анимационни филми.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 съединисе

    12 30 Отговор
    тоз пък кл0шар изпотен,ми ти от де си ве козар пр0стов@т...тръгнал за Пловдив да говори,той за това беше ев.столица на културата,ти като ги Sлaб0умен има си хора от чужбина дето го оцениха това,не Шопия,не Варна,не Бургас,ка моли Несебър...м@нгал има навсякъде,па за БМВ -то нямам думи,точно предницата е най-грозилищното нещо дето съм виждал с тия притворени "очички",задницата по-мяса.

    Коментиран от #20, #26, #32, #51

  • 10 123456

    32 3 Отговор
    ако му бехте турили и едно газово - да е супер хибрид - еша нямаше да му има , на квотти кефне на него караш ...
  • 11 БМВ фен

    44 10 Отговор
    Вместо този грозник, за почти толкова пари можеш да си вземеш Urus. На знам кой ще купи тази грозотия. Такива големи коли са за комплексари. Дори X5 е малко голяма.

    Коментиран от #53

  • 12 адолф

    25 8 Отговор
    ОТВРАТ НЕМСКА!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Густо Майна

    16 2 Отговор
    Доста различен дизайн от това, на което сме свикнали. Ако трябва да съм честен на пръв поглед ми е леко грозноватичък, но предполагам като му свикнем след време ще почне да ми харесва все повече и повече. Не съм фен на БМВ марката и като излезна новата 4-ка с големите бъбреци ми беше адски грозна. Но в момента бих казал,че ми допада доста!

    Коментиран от #16

  • 15 Момчил

    32 6 Отговор
    Не знам за мощността му ,но дизайнерът му е за трепане. По- грозен дизайн отдавна не бях виждал.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Момчил

    7 17 Отговор
    Пловдив е над 500 000 ,отдавна не е 300 000. А и лилавите не са чак 100000. По-скоро са 70000. Преувеличаваш малко.

    Коментиран от #28, #35

  • 19 Един там

    14 4 Отговор
    На характеристики BMW то е супер, но този дизайн....циганйи. Ако си оправят дизайнерите ще стане супер.

    Коментиран от #62

  • 20 Батко

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "съединисе":

    Мяса ли ти задницата ?
  • 21 Кво

    24 4 Отговор
    Можеше и по грозна да я направят а тези 390 000 на едро ли ги искат или на дребно. Щото имам тука едни стотинки та се чудех къде да ги похарча?
  • 22 Джамбaза

    33 6 Отговор
    Основният двигател е бензинов.
    Електрическия е авариен за добиране до сервиза.
  • 23 Българин

    29 1 Отговор
    Прекалено голямо прекалено сложно и прекалено скъпо МПС. Нужно ли е това ?
  • 24 Бай Грую

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "Eeeee":

    Отивам да пусна тото и ако спечеля някой по-голям джакпот, че тези малките, където от време на време ги раздават, няма да стигнат доникъде, купувам си го веднага!
  • 25 Гост

    12 7 Отговор
    Колеги, това е 2023 година БМВ, а не казан за ракия или чушкопек! Моля, не бъркайте технологиите. Мненията и коментарите са точно толкова резонни, колкото сравнението между Пловдив и Несебър!

    Коментиран от #42

  • 26 1234

    7 4 Отговор

    До коментар #9 от "съединисе":

    Абе, гега, я си стой на тепетата. То и без това за друг чеп не ставате. И можеш да се обадиш на Елена 😂
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Фен на Бмв

    16 6 Отговор

    До коментар #18 от "Момчил":

    Къде ги чете тея данни, че в уикито пише друго и то съвсем прясно. 380 000 население. Лилавите ако преброите 100 000 значи са 130 000 реално.
  • 29 Емил

    30 2 Отговор
    Тази кола показва ТОТАЛНАТА липса на идеи за развитие! От всичко по много - реално едно голямо НИЩО! Разход на гориво 1,6 литра за 12 километра (100-88 на ток) - реално 19/100 на дълъг път, за града 25 и всичко това за да покажеш, че имаш пари! ТЪПО!!! По-добре Ролс с шофьор афроамериканец с фуражка!
  • 30 Густо Майна 2

    9 9 Отговор

    До коментар #5 от "наблюдател":

    Кво знаеш ти за Фелибето бе..., а майна? Като си се лъзнал два пъти из града и са ти направили "мешета" двустранно, кръстоса зъркели и кънки и ай да мразим?! Дее и плиткият матрял. А относно колата дали е грозна или не...? Нема смисъл. За такива като теб е - средна статистика; генетично обичащи грозното, стига на правата да набира за 10 сек. до 200 и да подминава 250, а фаровете сами да присвяткат на гадните майни. Шебеци... Като фанете Шипка или трафика в Пловдив, и стойностните шофери със 100 кончета ви правят диви и щастливи...

    Коментиран от #34

  • 31 Иван Георгиев

    13 1 Отговор
    Без съмнение много хубав и качествен автомобил. Но защо е толкова грозен? Дизайнът е идиотски. Тук има нещо съмнително...Дали пък не искат да променят вкуса на публиката да харесва грозни коли? Без съмнение този дизайн е нарочен, могат да направят безкрайно по-хубав. Има нещо, но какво? Нещо с прозорецът на Овертон, нещо ни нагласят психиката, подсъзнателно да харесваме грозното. Но защо?

    Коментиран от #37

  • 32 Аззз

    8 3 Отговор

    До коментар #9 от "съединисе":

    Забавно :Д
    В Пловдив, както и навсякъде в БГ, преобладава лош материал. Това е понеже сме природно глупави и злобни, а в последните поколения-бедни и мързеливи.
    Доказателства?! Моля огледай се. Не само в огледалото, а и навсякъде около теб.
    И аз искам сичкото тарикати да си беше стояло в К, СМ, Х и РА, ама такова е-изсипаха се. Глад майка. Патладжаните-дълга тема.. И аз я мразя тази яма Столипиново.
    Отдавна не е 300к, както четеш в гуглето.
    Другия път като довадяш от Космоса, събери някой лев-има хубави ресторанти и прочее.
  • 33 555555

    6 7 Отговор

    До коментар #3 от "Град Пловдив":

    Гроздето кисело,нъл тъй?Аман от хора с робско самосъзнание.
  • 34 Трифонов

    18 4 Отговор

    До коментар #30 от "Густо Майна 2":

    Ти сериозно ли ще говориш за шофьорските умения на пловдивчани!? Това са най-лошите шофьори на планетата. Няма друг град на този свят с 400 хил. и повече жители, в който да се кара толкова ужасно. Безумно бавно, ужасно нефелно, шахматно разположени по пътното платно, за да не може по никакъв начин някой да кара по-бързо и... в същото това време... кошмарно опасно. Пловдивският шофьор е абсолютно уникален с това, че може да кара най-бавно от всички, а в същото време Пловдив и областта всяка година да е на първо място по смъртни случаи и тежка травматичност от ПТП-вия. Бавните убийци!!! Седнал да говори за Шипка и за задръствания! Единственото, което постигате при тези условия е "БАВНА", но... все пак... СМЪРТ!

    Коментиран от #39, #43, #56

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 дзверо

    6 1 Отговор

    До коментар #31 от "Иван Георгиев":

    По принцип съм съгласен с теб, само това дето си написал, че е хем хубав, хем грозен нещо не го разбрах.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 1944

    6 2 Отговор

    До коментар #34 от "Трифонов":

    според милиционерските началници у майнатаун сичко било ред и дисциплина. и катастрофи немало. ееее тук таме некой утрепан ама пък злите катаджии те глобяват за не включени фарове и не минал преглед пожарогасител.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Делон

    5 7 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    Годината няма значение. Когато си правил боклук през 1980 ще продължиш да правиш боклук и 40 години по-късно.

    Коментиран от #55

  • 43 Зеле

    6 2 Отговор

    До коментар #34 от "Трифонов":

    Във Варна максималната скорост на таратайките в града е около 14км/ч. Извънградско съм виждал някой с варненска регистрация да вдига и до 40км/ч. Не съм ходил в Пловдив, не мога да коментирам.
  • 44 Братвурст

    4 4 Отговор
    Реакцията при появата на Е60 беше същата. Мисля че след 10 години ще разберем и оценим .този дизайн.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ИВАН

    5 3 Отговор
    Граби народеее, карай на воля, недей слиза от такива коли, които всеки може да си позволи ... а моето 100 годишно сеатче гори 4 литра нафта - смесено, експлоатационно
  • 47 ИВАН

    8 2 Отговор
    Доста са се напъвали за да постигнат тази максимална грозота - сороска му работа
  • 48 А50

    6 3 Отговор
    Може да е много технологично, но е грозно колкото си иска
  • 49 веселяк

    5 2 Отговор
    Снимката е сгрешена. На нея е фейса на Мултипла!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Абе пич

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "съединисе":

    То и Кингстън ъпон Хъл беше столица на културата през 2017г, но е най-голямата дупка в Англия!!!
  • 52 Абе

    4 2 Отговор
    Факт е че колата не се вижда добре от снимките. На живо е много по впечатляваща и дизайна е любов или омраза малко, но тва е свиквайте. Възродени москвичи няма да караме!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 1520

    3 3 Отговор
    Много грозно,много
  • 55 Гост

    4 4 Отговор

    До коментар #42 от "Делон":

    Каза Майстора, и поръча една голяма от 2,50! Всъщност, прав си! Гроздето е кисело! Бидния не вярва на успелия! За него най голямата екстра е теглича!! А иначе, ко мислиш, кой пръв ще стигне до Марс? Екипаж от Пловдив, или от Несебър? А…
  • 56 Язе

    5 2 Отговор

    До коментар #34 от "Трифонов":

    Напълно съм съгласен с теб.
    РВ,ОВ,КН-най-лошите шАфьори в страната.

    Коментиран от #63

  • 57 1234

    6 3 Отговор
    С тия 630 конски сили колко души ще могат да се убият за 5 минути? Кому е нужна такава кола ?При тия чудесни пътища у нас само за едно лято народа ни ще намалее драстично.
  • 58 Циник

    9 2 Отговор
    Три тона желязо за да возят някоя кифла с 40 в лявата лента.
  • 59 ТеслАта

    4 3 Отговор
    В това МПС две неща ми направиха впечатление. Първо-тежи като чук( със съответните последици за управляемост, спирачен път, гуми, окачване и т.н.). Второ- разходът на бензин е гарантирано 16/100(а това ще е преобладаващият режим на движение) . Като знаем, че компаниите лъжат с 15-25% и разхода става 20/100. А го водят "еко" автомобил.
  • 60 Любо

    4 1 Отговор
    Само-МАЗОХИСТИ,ще се сдобият,с поредното-НЕДОРАЗУМЕНИЕ!!!
    ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ-“ПРЕМИУМ МАРКИ(БМВ,АУДУ,МЕРЦЕДЕС),СА НА-ПЕТОРНИ ЦЕНИ ОТ-АНАЛОЗИТЕ ИМ(ПО-КАЧЕСТВЕНИ),И ПРЕКАРВАТ,ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ В СЕРВИЗА,ОТКОЛКОТО ,НА ПЪТЯ!
    ЗНАМ ОТ ОПИТ(ДЪЛЪГ)!!!
    МНОГО СЪМ ЩАСТЛИВ,ЧЕ СПРЯХ,С ТИЯ-ИСТИНСКИ НЕДОРАЗУМЕНИЯ!!!
    ВСЕКИ С ОПИТ,ЗНАЕ!
    ПОСТОЯННО МИСЛИ,МЕ НЯМА КЪСМЕТ,НЕЩО БЪРКА!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Живанши

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Един там":

    Ми не е супер на характеристики. Объркал си се. Най-мощното БмВ е най-бавната М-серия на пазара. Най-мощното БМв е най-тежкото. Защо да си купиш това като има прекрасно X6M с фейслифт дето ще го бие с лекота това туловище на хората с малки...
  • 63 Анонимен

    0 1 Отговор

    До коментар #56 от "Язе":

    Най-лошите шофьори са Благоевград. Трагедия