Last news in Fakti

12 Март, 2023 12:00 7 087 10

Това е най-евтината електрическа кола на Hyundai

  • hyundai-
  • ioniq 2
Това е най-евтината електрическа кола на Hyundai - 1

В моделната линия на марката Hyundai ще се появи нов компактен електрически автомобил с името IONIQ 2. Новият продукт е планиран да бъде представен в края на тази година и да влезе в продажба в средата на 2024-а.

IONIQ 2 е електрическа версия на кросоувъра Casper и ще бъде най-малкият "зелен" модел на южнокорейската марка. Както съобщава Motorgraph , новостта ще бъде направена в стила на текущата версия на кросоувъра Kona и минивана Staria . Дължината на иновацията ще бъде около 3.6 метра с междуосие от 2.5 м. Широчината ѝ няма да надвишава 1.6 м.

Съдейки по изображението, електрическият автомобил ще има ъгловата каросерия с прибиращи се дръжки на вратите, къс преден капак и малки колела с аеродинамични джанти. В предната част вниманието привличат вертикалните блокове на фаровете и тънката LED лента, която минава по ръба на капака и се простира по цялата широчина на автомобила.

Известно е, че новата електрическа кола ще може да изминава до 400 километра с едно зареждане. Цената ѝ ще бъде не повече от 20 000 евро. Все още не е известно дали IONIQ 2 ще се предлага в други страни, но по всяка ревоятност, моделът е преднезначен за Стария континеннт и респектувно ще се появи и у нас.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех 😆🤡🤣

    13 6 Отговор
    Бай Мъск и тука не успя бият му шамари отвсекъде ни трък ни роудстър ни лори само два модела.

    Коментиран от #6, #7

  • 2 Замислен

    27 0 Отговор
    Не мога да разбера казват не повече от 20 000 евро после в бг идава за 70. Бона

    Коментиран от #3, #8

  • 3 психо

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "Замислен":

    Ами заради войната в Украйна и малкото сняг тази зима . Затова курса на еврото е изчислен по курс патки пасе...
  • 4 Павел пенев

    9 10 Отговор
    Още малко и електричките ще ги продават по 2 за лев и накрая ще ги спрат от производство.

    Коментиран от #10

  • 5 Алсенегро

    10 1 Отговор
    "Дължината на иновацията" - кое е иновацията? Що за безумно изречение?
    Радославе - мисли преи да пишеш!
  • 6 гост

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Смех 😆🤡🤣":

    Ти не го мисли него, от 15г. все повтарят, как убивали Тесла, а тя е световен лидер и вдига завод след завод, води по технологично развитие на останалите с минимум 5г., което в сферата е огромна разлика. Те също тестват малка кола. Интересно е за Хюндай, че колите са им лакоми, що за батерия трябва да има в тази малка кола за 20х.евро, която да може да изкара 400км, или минимум от 50-55квч. Да не се окаже, че е батерия от страрите им Йоник, 24квч и да имат предвид разстоянието с едно презареждане (както наскоро един производител на ел. камиони си рекламираше смешката)
  • 7 МЪСК 💵

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Смех 😆🤡🤣":

    Заложи "на късо" за моя фалит, успех ти желая

    Коментиран от #9

  • 8 Емил

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Замислен":

    Това се дължи на няколко фактора. В Европа принципно са най-високите мита и ДДС-та, освен това все още има държавни помощи за покупка на електромобил тези неща оскъпяват автомобилите за "по-платежоспособния" българин с едно 10000 евро, добавете към това и едни 5000 евро за фонд и дилърът е човек и нещата излизат точно.
  • 9 Име

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "МЪСК 💵":

    Прототипи.Няма сериино производство няма и производствебите мощности за него.
  • 10 Баварец

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Павел пенев":

    Едва ли, но ще поживеем и ще видим! Иначе, явно си нямаш идея, какво е това нещо електрически автомобил, нали!?! Аз съм от 2 години на ток и не мисля, че ще се върна някога на пушляк! Ускорение, кеф, еко, зареждане без пари (все още) и паркиране в зони като президент!!! Ако имаше и субсидия, щеше да е мечта, но все пак сме в БГ. Моята модел 3, я платих за 45К евро, като тя вече се изплати в сравнение с ДВГ. А съм Long Range, Dual motors. Купих на жена ми Дачия Spring и за града е уникална кола. Та, няма да ги спрат!!!!