27 Април, 2023 14:55 5 201 7

Казваме сбогом на най-голямото Renault

  • renault-
  • koleos

Режията изтегля от производство флагманския кросоувър Koleos

Казваме сбогом на най-голямото Renault - 1

Кросоувърът Renault Koleos ще бъде спрян от производство и ново поколение не се планира. Последните коли ще слязат от поточната линия в южнокорейския град Пусан през 2024 г. Това стана известно на журналистите от сайта L'Argus .

В Европа продажбите на Renault Koleos вече започват да намаляват. Последните автомобили за европейския пазар ще бъдат сглобени до края на април, а от Режията планират да ги продадат до ноември.

Версията за азиатския пазар, която се продава под името Renault QM6, ще се произвежда още малко. Той ще бъде спрян през следващата година, за да се освободи производствен капацитет за новия кросоувър Geely - монтажът му ще бъде коригиран в рамките на новата програма за сътрудничество с Renault.

Нов Renault Koleos от трето поколение не е планиран - наследниците на кросоувъра ще бъдат два модела наведнъж. Първият е наскоро представеният седемместен кросоувър Renault Espace , който може да се сравни с Koleos по отношение на размерите.

Вторият модел все още не е представен. Известно е, че това ще бъде стилно кросоувър купе, базирано на Renault Austral, което ще дебютира в началото на 2024 г. Ще припомним, че кросоувърът Renault Koleos беше представен през 2007 година. Второто поколение на модела се произвежда от 2016 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шумахер

    16 15 Отговор
    Французите не разбраха ли ,че джиповете не са им силната страна !!

    Коментиран от #2

  • 2 ГОЛЯМ СМЯХ

    24 4 Отговор

    До коментар #1 от "шумахер":

    в отговор на французите, ние ще спредм да правим чушкоп с три чушки

    щото друго не можем да правим но от всичко разбираме

    Коментиран от #4, #5

  • 3 АРИЙСКИЯ КХМЕР

    2 24 Отговор
    а на Рено кога ще кажем сбогом?
  • 4 И много

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "ГОЛЯМ СМЯХ":

    Хубави пътища и павета редиме гладки перфектни. Градовете и улиците са като след война.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Курци

    5 0 Отговор
    Рено да възвърнат легендарният рено5.
  • 7 Гост

    5 3 Отговор
    По добре, там не могат са пробият! Клио и Меган, там са добри!