1 Юни, 2023 10:15 5 823 5

Нови подробности за флагманския кросоувър Renault Rafale

  • renault-
  • rafale
Нови подробности за флагманския кросоувър Renault Rafale - 1

Renault планира да представи официално новия си купе-кросоувър Renault Rafale в средата на този месец, като, както вече ви информирахме, наш екип ще присъства на премиерата на автомобила, от където ще ви разкажем всички подробности на новия флагман на Режията. Сега обаче испански дизайнери показаха интересен рендър от който се вижда как ще изглежда този нов продукт.

Renault Rafale ще принадлежи към популярния напоследък сегмент купе-кросоувър. Моделната линия на компанията Renault вече има модели в този сегмент, като най-известен у нас е Renault Arkana. Но Rafale няма да бъде само нов модел в този сегмент на автомобилния пазар. Това ще бъде новият флагмански модел на компанията Renault. Той трябва да бъде сериозен конкурент на луксозния кросоувър DS 7 (преди се казваше DS 7 Crossback).

Какво още знаем за Rafale? Изграден е на базата на Renault Austral. Той ще получи модерен дизайн с елементи на купе. Външно той осезаемо ще се различава от останалите модели на френския автомобилен гигант. Този кросоувър ще получи отличителна предница с уникални фарове и нова радиаторна решетка. Дори задните светлини ще бъдат с индивидуален дизайн.

В салона ще бъдат използвани материали от най-високо качество. Колата ще има много богато оборудване и напреднали технологии. Това не ни учудва, иначе няма как Rafale да се мери с луксозния DS 7. Като цяло шофьорът и четиримата пътници на Rafale ще бъдат максимално удобно настанени.

Какви мощности ще бъдат част от двигателната гама на този нов френски купе-кросоувър? Ще има само два хибридни тракта - HEV и PHEV. Ще напомним, че HEV е "мек" хибрид, при който батерията се зарежда с помощта на регенеративно спиране. PHEV е plug-in хибридно задвижване, чиято батерия се зарежда и от контакт.

Както вече споменахме, Renault планира да представи официално новия си купе-кросоувър Renault Rafale през средата на юниг, като ще бъде пуснат в продажба в края на 2023 г. или началото на 2024 г. А колко ще струва - все още не знаем със сигурност.

Говори се, че стандартният Rafale ще започва от 50 000 евро. Това е много. Но нека припомним, че Renault Rafale ще бъде новият флагмански модел на Renault. Ето защо не е изненадващо, че ще има толкова висока цена. Очаквайте всички подробности след около две седмици.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    11 1 Отговор
    Товя е някаква подобрена версия на Аркана до колкото виждам но според мен по грозна.А 50к еврака са наистина много но колите само ще поскъпват така че е логично.
  • 2 аааа

    16 2 Отговор
    Добре де, защо все премълчавате най-важният детайл на един СУВ - задвижването? Ще има ли 4х4, или няма да има? Ако има, какъв тип ще е, истинско, или хомеопатично? Въпросът е, зимата ще мога ли да стигна до къщата си в Симеоново/Драгалевци, или ще трябва да търся паркинг на околовръсното и да си купя катъри? Знайш как ми дреме дали ще е 221 коня, или 224, или пък дали ще е много мек хибрид, или средно мек? Става ли дума за съв, първото нещо е проходимостта. Другото са подробности.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 нискокачествени

    5 8 Отговор
    автомобили ренаулт
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.