Last news in Fakti

8 Септември, 2023 12:34 9 248 7

Подробности за Volkswagen Golf 9

  • volkswagen-
  • golf-
  • 9

Електрически силов тракт, автопилот и бързо зареждане са някои от акцентите на предстоящата нова генерация

Подробности за Volkswagen Golf 9  - 1

Новият Volkswagen Golf 9 ще запази познатия си дизайн и ще бъде сравним по размери с настоящия модел. От компанията твърдят, че цената на електрическия автомобил ще остане на нивата на бензиновия Golf 8.

Сега, се появи нова информация за новия Volkswagen Golf 9 . Следващото поколение на хечбека, както знаем, ще бъде електрическо. Подробности за него разкри пред британското издание Autocar изпълнителният директор на Volkswagen Томас Шефер.

Томас Шефер за първи път обяви информация за електрическия автомобил Volkswagen Golf преди година. Сега той реши да даде повече информация за модела.

Подробности за Volkswagen Golf 9

Новият Volkswagen Golf 9 ще бъде представен едва през 2028 г., тоест сегашното поколение на модела ще бъде на поточната линия доста дълго време (осмата генерация на хечбека ще бъде актуализирана скоро). Най-вероятно деветото поколение ще се казва Volkswagen ID.Golf.

Томас Шефер характеризира дизайна на VW Golf 9 като еволюционен, тоест няма да има големи промени във външния вид. Размерите също ще останат същите - това ще позволи на хечбека да заеме ниша между Volkswagen ID.2 и ID.3.

За разлика от настоящите Volkswagen ID модели, Golf няма да бъде изграден на платформата MEV, а на по-модерната SSP архитектура. Тя има редица предимства - например поддържа автопилот от четвърто ниво и Volkswagen Golf 9 със сигурност ще го получи.

Подробности за Volkswagen Golf 9

В допълнение, платформата SSP включва използването на 800-волтови електрически силови трактове. Предимството им е бързото зареждане с мощност до 175 kW. По този начин заряда на батерията ще може да се попълни до 80% само за 12 минути.

Самите батерии също ще бъдат иновативни. От компанията планират да намалят цената им с около 30%, тоест новият Volkswagen Golf 9 ще бъде сравним по цена с предшественика си.

Освен това Томас Шефер обяви, че спортният Volkswagen Golf R ще се появи през 2029 г. Golf GTI също ще остане в гамата - изпълнителният директор на Volkswagen смята, че би било лудост да се откажат от най-известните си наточени версии.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зрител

    20 15 Отговор
    залезът на Голф.....
  • 2 Голфаджия

    14 9 Отговор
    е обидна дума,диагноза.
  • 3 Иво

    31 0 Отговор
    Това е поредния фейслифт,който от VW представят като нов модел.
  • 4 Мойсея Света Троица идеален център

    4 0 Отговор
    Търся двигател за Грандиса ми

    Коментиран от #5

  • 5 Знайко

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мойсея Света Троица идеален център":

    Слагай един от Мицубиши WRC evo-6 и си слагай и колана!
  • 6 Хахохи

    7 3 Отговор
    Една от 2 най-продавани марки ще си отиде, дали фолксваген или тойота... нищо няма да загубим. Сега представят нещо което ще продават 2028-29, що за глупост при съвременните кратки срокове за разработката на нови модели. Учете се от Тесла, но истината е, че китайците ще ги превземт.
  • 7 Буден

    2 2 Отговор
    Ха-ха,тези са върха.Дето казва един участник в коментарите:"излязъл е новия Голф.И какъв е дизайна?Ами ,почти като стария....ха-ха.Кой ги купува тия каруци.