Last news in Fakti

27 Февруари, 2024 12:29 1 675 24

Снимаха наточената Tesla Model 3 (ВИДЕО)

  • tesla-
  • model 3-
  • performance-

Очаква се тя да дебютира по-късно тази година

Снимаха наточената Tesla Model 3 (ВИДЕО) - 1

Отдавна се говори, че Tesla разработва нова наточена версия на най-новия си седан Model 3, а скоро в интернет се появи видеоклип, който потенциално предлага първия ни поглед към това ново ниво на оборудване. Тези кратки клипове дават възможност да се надникне в няколко интересни аспекта на дизайна.

Актуализираният Model 3, известен вътрешно като Project Highland, вече е в производство, а Tesla обновява и гамата си от нива на оборудване. Нивото на оборудване Performance е премахнато от менюто и досега не е обявен официален заместник. Тези нови клипове от потребителя Дезмънд Уизли в X предполагат, че вместо да се нарича Performance, новото най-високо ниво на оборудване ще има емблемата Ludicrous, използвана преди това при Model S.

Съобщава се, че автомобилите са били забелязани във Валенсия, Испания, където Tesla очевидно е снимала рекламен видеоклип за модела. В първия клип виждаме червен Model 3 с отличителни джанти, спортни седалки, и уникална емблема отзад. По-рано патентни рисунки загатваха за значката, но нейното значение беше неясно. Сега изглежда, че е избрано обозначението Ludicrous.

Ludicrous е препратка към един от любимите филми на Елон Мъск, Spaceballs, където "Ludicrous Speed" е изобразена като една от най-високите достижими скорости. Значката наподобява значката Plaid, друга препратка към Spaceballs, но с фини разлики. Второто видео показва лица, които представят друг Model 3, отново със спортни седалки.

Въпреки че тези видеоклипове може наистина да разкриват серийния модел, те оставят поне един основен въпрос без отговор. От години ентусиастите и критиците на Tesla се оплакват, че моделите от най-висок клас са почти неразличими от останалата част от гамата.

Въпреки това мнозина предпочитат сдържаната естетика в стил "Sleeper" пред по-агресивните и явни дизайнерски теми. За съжаление подробностите относно потенциалната мощност на Tesla Model 3 Ludicrous остават неразкрити. Независимо от това, като се има предвид значителното увеличение на мощността на Model S и X Plaid спрямо техните събратя с два двигателя, достигащо до изумителните 1020 к.с., не е необосновано да се спекулира, че върховият Model 3 може да се похвали с доста повече от 500 к.с., като вероятно ще се доближи до прага от 700 к.с..


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 на теслата дъжката

    12 8 Отговор
    С какво точило са я наточли тази тесла?
  • 2 Аре бегай

    16 12 Отговор
    Рекламата на тостерите не върви, хората си искат дълголетния и сигурен ДВГ. Факт.

    Коментиран от #3, #10

  • 3 Мхм

    9 13 Отговор

    До коментар #2 от "Аре бегай":

    Кое му е дълголетното че нон стоп сменяш част след част.

    Коментиран от #6

  • 4 истина ти казвам

    10 8 Отговор
    И как са я наточили тоа кочиняк? По лъскава батерия ли са и сложили?
  • 5 Ти да видиш

    10 8 Отговор
    Който иска да си купува фойерверк за 80 000 евраци негова си работа!
  • 6 Започвай

    6 6 Отговор

    До коментар #3 от "Мхм":

    да изброяваш какви части след части си сменявал!???

    Коментиран от #9, #13

  • 7 3-фазния

    2 4 Отговор
    Това как ше чупи кекса..

    Коментиран от #15, #17

  • 8 3-фазния

    2 3 Отговор
    Това как чупи кекса..

  • 9 Майстора 🔧

    11 9 Отговор

    До коментар #6 от "Започвай":

    Друго си е да текат гарнитури и да подлагаш картон отдолу. Натискаш бутона - не върти (бендикс заминал), въртиш - не пали (бобина дyмнала), припали - затрака верига, чукат повдигачи, прекъсва, тресe се: дюзи, вакуум, свещи, кабели, дистрибутор, дебитомер, ламбда, ЕГР, датчици.. таблото на коледна елха.
    Зимата мАслото на грес, палиш канче със спирт за горене под картера..
    Тръгваш - съединител потъне (помпа изпуснала), рейка тече като лейка, kвичи ремък като Прасчо в Родопа. Мета черни тутлуци като Икарус - отзад се не види нищо.
    Отваряш мотор: късат се све болтове и шпилки, гарнитури леш, маркучЕта за вакуум се трошат като солети. Вериги + ролки + обтегачи + основни и бйелни лагери + сегменти + гарнитури + семеринги + повдигачи + водна помпа - 4200 без труда. Събереш мотора, врътнеш: счупи горен вал. Оно е крехко. Дадеш газ, роди карантия, изтекат му чорбите, буталото излезе да види кой кара колата....

    Е ако не вярваш отвори TESLA PLAID CHANNEL да видиш 2000 старта без 1 авария, докато всичко друго леш - здрава бйела не остава.

    Коментиран от #11, #12, #14, #16, #18

  • 10 Кое, кое?

    6 6 Отговор

    До коментар #2 от "Аре бегай":

    Кои хора? Твоите познати ли?
    Тва не са хора, тва са извънземни, щом не дишат въздух 💨

  • 11 Мда

    7 8 Отговор

    До коментар #9 от "Майстора 🔧":

    А трето е, не дай си Боже, надраскан кожух на батерията, дори и чисто нова да е. Направо цялата кола заминава.

    Описаните от теб проблеми се появяват някъде около 200-300-хилядния километър, изминат от гадното ДВГ, след едни 10-15 години в сняг и пек. Подчертавам - в СНЯГ и ПЕК. Все още чакаме достатъчен брой електрички да доживеят такава възраст и пробег, за да има някакъв смисъл да се обсъждат. Засега според новините, които четем, на 3та-4та година и на по 100-150хил км никой не се натиска да ги купува. Може би изкривените биели и прескочилите бендикси не са проблем за народа, знам ли? Ама то какво ли пък разбира народа? Сигурно са само мазохисти.
  • 12 селтак

    6 7 Отговор

    До коментар #9 от "Майстора 🔧":

    А друго си е да изгориш със една торба евраци! Буквално!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Доктора

    7 8 Отговор

    До коментар #9 от "Майстора 🔧":

    Ясно е, че не си истински майстор, ама да задам един риторичен въпрос :
    Нима електрокарите нямат обслужване?
    Защото само техните охладителни системи са по-сложни и от най-сложните сериини двигатели с вътрешно горене, а също и дисковете, накладките, гумите и всичко по окачване и ходова част се износват много повече при електромобилите, най-вече поради значително по-високото тегло.
    Иначе ако ще сравняваме надеждност, има много примери за коли на над 1 милион километра с оригинален двигател, само със сравнително дребни ремонти.

    Порше гарантират минимум 10 000 старта при 911 преди да има вероятност нещо да се повреди.
    А може ли (като всяко 911 на света в момента) да направи над 50 поредни старта на launch control с абсолютно еднакви времена на четвърт миля, защото от опит мога да кажа, че при всички след третия, най-късно четвъртия пореден старт изписва "reduced performance" и влиза в авариен режим.

    Също да попитам : Тия Тесли колко време държат при над 260км/ч. магистрално?
    Защото имам един над 20-годишен автомобил на над 300 000км. (с оригинален неотварян двигател) , който поддържа скорост от 270км/ч. в продължение на близо час и след това се нуждае от презареждане (което трае около 3 минути) и после може пак същото.

    Коментиран от #20

  • 15 Доктора

    7 9 Отговор

    До коментар #7 от "3-фазния":

    Това може да счупи само кантарите : Малък седан с тегло от 2-тона, над 500к.с. и максимална скорост, колкото 20-годишно дизелово БМВ за 6000лв. , ама за разлика от дъртото БМВ, не може да се кара продължително с максималната му скорост, защото батериите прегряват и електрониката ограничава мощността на возилото - смях!
  • 16 Майсторее

    8 5 Отговор

    До коментар #9 от "Майстора 🔧":

    ти си майстор, колкото аз ел. техник....
    Всичките врели-некипели, които си изписал - за коя нова кола се отнасят???
    Да разбирам, че говориш от личен опит, след като си се налъгал с някоя 2-ка / 3-ка дизел от немската голяма тройка, която си взел за 15-20 бона и си мислел, че си взел читав "премиум"???
    Чул-недочул и лафове пуска... 2/3 от нещата не са ти се и случвали, а само си чувал че някой-някога-някъде е брал за гъби....
    4-5 коли при мен от нови до 250 000 + км само в БГ и след това продадени - още се карат и не са отваряни, камо ли да имат измишльотините написани от теб... това важи само за много големи "гробове", взети за доста под цената си и попаднали да се правят при "препоръчан майстор", защото толкова и разбираш...
    П.С. Щом 3-4 хил. лв ти се струват пара - къде си тръгнал да се обясянваш за коли 100 000 + лв...

    Коментиран от #22

  • 17 Хубаво ви

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "3-фазния":

    го написах този ник преди време, та да има с какво да се пише тРесльо-гост, когато реши да се прави на интересен.... моно-фазни бездарници...
  • 18 Смехи

    8 5 Отговор

    До коментар #9 от "Майстора 🔧":

    Какъв е тоя "горен" вал и знаеш ли какво е биела...??? Да не говорим, че използваш и неправилни термини и чуждици...
    Отивай да хващаш тролея...
  • 19 По-скоро

    5 3 Отговор

    До коментар #13 от "Мхм":

    ел. тостер е виждал, ама жена....
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Анонимен

    6 3 Отговор
    Само да Ви предупредя влизате в полемика с местния Мунчо, наречен още електрика, митбъстъра и адреналинка- електричка.Вие може да живеете в реалния свят, но той е по по най знаещ и можещ, защото гледа клипове в Ютуб, чете Уикипедия.Къде сте тръгнали изобщо да спорите с такъв ерудиран капацитет, не знам.
  • 22 Баща ти

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Майсторее":

    Мунчо,айде у лево,Теслата е само за прайда,ти ще я караш!!!

    Коментиран от #23

  • 23 Тате тате

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Баща ти":

    а ти вярно ли си долен ляв... че теслътъ само си я слагаш...
  • 24 Бастунчо

    2 0 Отговор
    Карах вече такъв барутник , повече не ща и на картинка да го видя.Ирон моск освен да лъже краварите като тим кук друго не прави.