Last news in Fakti

7 Март, 2024 14:34 37 777 35

Българската джаджа Code grabber Pandora P24 е най-добрата за кражба на коли

  • кражба на коли-
  • българия-
  • code grabber-
  • pandora p24

Цената на тази джаджа, предназначена за ключари, но използвана от автокрадци, е 7 500 евро

Българската джаджа Code grabber Pandora P24 е най-добрата за кражба на коли - 1

В Европа нарастват кражбите на автомобили без влизане с взлом. За целта автокрадците използват система за отваряне на коли с безключов достъп, като правят това с устройства, наречени Code grabber. Най-любопитното в случая е, че едно от най-известните такива устройства се прави у нас.

Полицейските сводки са пълни с информация за кражби на автомобили, които в последно време се засилиха поради използването на именно това малко устройство. С него може лесно да сe отвори и запали кола, без да се използват ключовете. Това е така, защото много от колите на пазара, от най-новото поколение до по-„старите“ автомобили използват т-нар. безключов достъп до автомобила. Освен това въпросното устройство се използва и за отваряне на гаражи, щори и автоматични врати.

С този уред, който, както се оказва е българско производство, собствениците на автомобили са изложени на висок риск колата им да бъде открадната, при това без да се оставят никакви следи. Или, както се случва често, кражби на ценни вещи от вътрешността на колите, като след тях крадците дори отново ги заключват.

Code grabber Pandora P24 е уред с български произход (но руско производство ), предназначен за ключари, но широко използван за извършване на големи грабежи от автокрадци. Действието му е колкото просто, поне на думи, толкова и дяволско. Всъщност Pandora е в състояние да възприема честотите на електронни устройства като блокове за управление на автомобилите, както и тези на електрическите гаражни врати, като ги отваря, без да ги повреди по никакъв начин. Цената варира според версията на устройството и е от 7 500 лева до 7 500 евро.

Например Pandora Ferrari DXL успява да отвори вратите на много автомобили от гамата Aston Martin, Audi, Ford, Jaguar, Hyundai, Kia, Land Rover и др. И ви уверяваме, че списъкът е много дълъг. А най-лошото е, че този модел може лесно да бъде закупен в Интернет, чрез плащане с биткойни. Покупката е обобщена по следния начин: „Бърз паричен превод с Western Union (Money Gram, Ria Transfer) или предплатена покупка при лична среща в България, в град София.

Ще Ви бъде издадена касова бележка (документ), удостоверяваща, че сте направили авансовото плащане и в рамките на 2-3 дни можете да го получите лично в София. Продуктът е винаги наличен в нашия магазин в България, пише в сайтовете, от където всеки може да се сдобие с това устройство. Или може да бъде изпратено от България с куриер, но със 100% авансово плащане.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Коиловци брадърс

    68 3 Отговор
    И ние да дадем нещо на света в днешно време.
  • 3 име

    54 4 Отговор
    "с български произход (но руско производство)"

    Лично Путин то е направил. Даже го е патентовал в патентната служба на ЕССР.

    Коментиран от #31

  • 4 Пенчо-секирата

    21 5 Отговор
    Щом мое да се поръчва по ИНет...значи той треа се забрани незабавно шот се само за лошо ползва!
  • 5 шегичка

    28 1 Отговор
    И ний сме дали нещо на света.
  • 6 Гошо

    24 7 Отговор
    Е защо са тези статии ? Кво ще спрете кражбите ли ? Кражба колко може и това е !!!
  • 7 устройството

    27 14 Отговор
    блокира и повечето военна техника на щатите и лай нато.
    За това реват, 10-20 коли не са проблем. Не случайно и руснаците го
    произвеждат и пласират.

    Коментиран от #16

  • 8 Опорка

    49 4 Отговор
    Проблема, както винаги, е че се произвеждат и продават боклуци, вместо коли. Специално системите за сигурност са от преди 20 и повече години, безнадеждно остарели и лесни за преодоляване. На никой не му пука, стандартния купувач на нова кола гледа да има колкото се може повече китайски таблети и светодиодчета, а т.нар. автопроизводители с радост му ги продават
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Навремето

    31 2 Отговор
    срещу кражба на автомобила си монтирахме ключ-маса . Въпреки , че е доста елементарно имаше ефект . Не смея да твърдя , но мисля , че също беше български” патент”.
  • 11 Авто джанбаза

    10 1 Отговор
    После да не сте казали , че не сме дали нищо на светът .
    Гения в нас не спи.
  • 12 ФАКТ

    13 12 Отговор
    АЙДЕ СЕГА ДА МИ ОБЯСНИТЕ КАК ТАКА ТОВА НЕЩО Е С БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД..НО СЕ ПРОИЗВЕЖДА В РУСИЯ....МОЛЯ ВИ АКО ИМА НЯКОЙ ДА МИ ОБЯСНИ ТАЗИ ДИЛЕМА...КАК ТАКА АКО НЕЩО Е ПОЧНАЛО ДА СЕ ПРОИЗВЕЖДА И Е ИЗМИСЛЕНО В БЪЛГАРИЯ...ИЗВЕДНЪЖ Е ПОЧНАЛО ДА СЕ ПРОИЗВЕЖДА В РУСИЯ....А ПО ИНТЕРЕСНОТО Е ЧЕ СЪМ 10000000 ПРОЦЕНТА СИГУРЕН ЧЕ ТОВА НЕЩО НИТО Е С БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД НИТО СЕ ПРОИЗВЕЖДА В РУСИЯ.....А ИЛИ КИТАЙСКО ИЛИ НЕМСКО ИЛИ НЯКАКВО ТАКОВА....ЗАЩО БЪЛГАРИТЕ ВСЕ СИ ПРИПИСВАМЕ НЯКАКВИ ЧУЖДИ ЗАСЛУГИ..ИЛИ ВИНАГИ КАЗВАМЕ ЧЕ ЕДИН КОЙ СИ ТАМ БИЛ С БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД...А ТОЙ ЧОВЕКА ДОРИ НЕ ЗНАЕ КЪДЕ Е БЪЛГАРИЯ ПРИМЕРНО..НИТО Е РОДЕН ТУК НИТО Е ЖИВЯЛ ТУК...НО НИЕ ВЕДНАГА СЕ ИЗКАРЕАМЕ С НЯКАКВА ЗАСЛУГА..КАКТО БЕШЕ С ДЖОН АТАНАСОВ СЪЗДАЛ КОМПЮТЪРА..БИЛ БЪЛГАРИН..БИЛ ОТ БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД....САМО ДЕТО Е РОДЕН В АМЕРИКА..И НИКОГА НЕ Е СТЪПВАЛ В БЪЛГАРИЯ...НО ЧОВЕКА Е ПРОИЗВЕЛ НЕЩО БЛАГОДАРЕНИЕ НА СВРЪХ НАДАРЕНИЯТ СИ НАСЛЕДСТВЕН БЪЛГАРСКИ УМ..:)...САМО ДЕТО Е ИНТЕРЕСНО ЩОМ Е НАСЛЕДСТВЕН ТОЗИ СРЪХ НАДАРЕН БЪЛГАРСКИ УМ..ЗАЩО БАЩА МУ НЕ Е ИЗМИСЛИЛ ПОНЕ ЕДНО КОЛЕЛО..:)

    Коментиран от #13, #17, #20

  • 13 Макти

    13 1 Отговор

    До коментар #12 от "ФАКТ":

    Факти .
    Как може Рено да се прави и в Турция и Румъния и други страни .

    Коментиран от #30

  • 14 гост

    32 3 Отговор
    С едно скрито копче за прекъсване на бензиновата помпа или бобината ще я запалят колата ама на кукуво лято. Винаги си слагам на колите по едно такова , имал съм два опита да ми откраднат колата до сега и двата бяха не успешни , и от яд обикновено ми чупят детайли по интериора.
  • 15 Гошо

    14 2 Отговор
    Тая статия ме кара да стана джамбазин. До сега ,ако не са знаели аматьорите какво да ви купят ,сега вече всеки втори ще краде таратайки
  • 16 руски zvине

    12 13 Отговор

    До коментар #7 от "устройството":

    Тая неандарталска нация една права лопата не може да произведе без западни чертежи..
  • 17 Гост

    17 7 Отговор

    До коментар #12 от "ФАКТ":

    За Джон Атанасов е абсолютен факт.Джон Атанасов е американец.Нито е българин,нито е стъпвал в България,а е спорно дали въобще знае къде се намира България.

    Коментиран от #24

  • 18 555

    4 3 Отговор
    Супер , нация техническа !
  • 19 Емо

    18 3 Отговор
    Едивственото истинско нещо в статията е, че наистина съществуват подобни уреди, някои от които се наричат Пандора - то това са множество модификации, предназначени за различни на брой марки и модели аларми, които обезвреждат. Цените също са много различни в зависимост от модификацията на уреда. Наистина има и български производител на уредите, но той продава само на полицейски и държавни служби - явно само те имат право да крадат коли.
    Описаният начин за предаване на стоката е най-сигурния след като преведеш парите, да не получиш нищо.
    Що се отнася до Джон Атанасов, той участва в създаването на един от многото модели на компютър от онова време заедно с американеца Бери. Че Джон Атанасов е създал компютъра е доста повърхностно и пресилено.
  • 20 Прол

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "ФАКТ":

    Отец мог бытьне таким обазованным..!
  • 21 Наркос

    5 1 Отговор
    Има специални портмонета и кутии блокиращи сигнала между "ключа" и колата, с алуминиево фолио не става. Ако обаче крадеца ви следи няма измъкване. За скъпите коли винаги се взимат афтърмаркет ключалки и системи. Старомодните ключалки също се отварят лесно, но се иска опит, а с тези устройтва на крадците им трябва само сервиз със заглушител (250 евро), който да разглобява колата и продава части дискретно.

    Коментиран от #33

  • 22 фрика

    4 2 Отговор
    отвинтете волата нато Мистър Биин, вадите акумулатора и кабелите за свещите (ако имате такива).
    и сте булет Прууф както се казва. :)
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Джон Атанасов

    22 3 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Факт е единствено, че тоя преди тебе вика, докато пише. Може би така смята, че някой ще се хване на глупостите му. Джон Атанасов знае отлично къде е България и два пъти е посещавал страната. Дядо му е бил убит по време на Априлското въстание и той винаги е искал да види откъде идват роднините му по бащина линия. Отива и до родното място на баща си, и до лобното място на дядо си, но тези факти вие, козяците, не ги знаете или по-точно - не искате да приемете.
  • 25 "Кредит Маркет" ООД

    6 0 Отговор
    с управител Димитър Смиленов е най-некоректната фирма
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 браво бе

    3 1 Отговор
    това се казва виш интелект !!! браво на мисирката използвала така сложната дума “джаджа” това показва че сме светлинии години напред в интелектуалното ниво … може би дори и африка вече са по образовани и интелигентни от нас…
  • 28 Благодаря

    0 0 Отговор
    Отивам …
  • 29 Значи доказваме

    1 0 Отговор
    Значи доказваме че ако си поискаме можем да бъдем и най-добри! зя някои неща го доказахме! За други все още не щем!
  • 30 Като всичко останало!

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Макти":

    Като всичко останало!
  • 31 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "име":

    Да! И с тази джаджа заключават противниковите танкове и го блокират на фронта в Украйна.
  • 32 Гаглей

    3 0 Отговор
    Тва не е статия, а реклама за крадене на коли, започнете нов бизнес, само срещи 7500 лв. Може да си го поръчате, как-то онлайн, така и в София.
  • 33 Поро

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Наркос":

    Уредът, за който става дума не работи на този принцип. Твърди се, че прехваща сигнала от дистанционно за аларма на разстояние до 100 м, записва го, разкодира го и го възпроизвежда, така се отварят колите. Мисля, че за паленето има нужда от друг уред, който е руски и се свързва към ОБД порта.

    Коментиран от #34

  • 34 Наркос

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Поро":

    Явно не се изразих правилно, "дистанционото" се слага в кутия faraday box за да не може да се засече сигнала, има и специални порфейли на същия принцип. Не им трябва друг код, за отключване и палене е същия в повечето случаи. Само новите модели на Ягуар и още една марка имат защита, моя XJR575 няма .Обаче честотата на кода може да се прихване и докато отключваш колата. Най-големия проблем на скъпите коли (над 400к) е износването и километрите, губят стойност. Мястото им е в гараж така или иначе.

    Коментиран от #35

  • 35 Поро

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Наркос":

    Разбрах, колега, това е за защита от прехващане на сигнала за безключово отваряне и после палене, вярно е, че в такъв случай това пази, но в момента на отключването и паленето все пак трябва да извадиш дистанционното от защитения му порфейл, то и алуминиево фолио върши работа. Що се отнася до другия уред, имаше го показан в един документален филм в ютюб, нарича се "Една година с крадци, търговци на оръжие и наркотици", уредът се включва в ОБД порта, копира информацията от имобилайзера и може да се програмира ново дистанционно за палене. Също така в сайта на Уикилийкс има документацията, свалена от Едуард Сноудън и в нея има огромен брой фирми и техните оферти за всякакви електронни уреди, свързани с подслушване на телефони, хакване на компютри и обезвреждане на аларми, които се продават само на държавни и полицейски служби.