Last news in Fakti

8 Март, 2024 09:40 1 494 3

Rivian представи по-малък и по-евтин „джип“

  • rivian-
  • r2-
  • r1-
  • r3

R2 ще се продава от 2026-та

Rivian представи по-малък и по-евтин „джип“ - 1

Rivian представя най-новото си попълнение в гамата с дебюта на R2. По-малък в сравнение с модела R1, той служи като нова, по-рентабилна входна точка към марката, която ще бъде на разположение за закупуване през 2026 г., започвайки от 45 000 долара.

R2 ще предлага конфигурации с един, два или три електрически двигателя. Докато конфигурацията с един двигател ще задвижва задните колела, при другите две конфигурации ще се предлагат опции за задвижване на всички колела. Независимо от конфигурацията на двигателя, и трите варианта могат да изминат над 480 километра с едно зареждане, като най-мощната версия може да ускори от 0 до 100 километра в час за по-малко от три секунди.

Този нов SUV побира петима пътници в рамките на своето междуосие от 2936 милиметра. В сравнение със своя събрат R1S, R2 може да се похвали с по-малки размери - дължина 4714 мм, широчина 2145 мм (включително огледалата) и височина 1699 мм. Забележително е, че той е с 381 милиметра по-къс от R1S и предлага намалени възможности за движение извън пътя.

Въпреки компактните си размери R2 запазва някои характеристики. Той осигурява 248,9 милиметра пътен просвет. За разлика от него по-големият R1S предлага 378,5 милиметра пътен просвет и приблизително 35 градуса ъгъл на заход.

По отношение на дизайна R2 запазва характерната естетика на марката и отличителните светлинни елементи на Rivian отпред и отзад. Отвътре SUV-то разполага с двуекранен дисплей и гъвкаво разположение на седалките, като всички седалки са сгъваеми. Допълнителните удобства включват двойна жабка и заден капак с отварящо стъкло.

Оборудван със северноамериканския стандарт за зареждане, R2 ще има достъп до инфраструктурата за зареждане на Tesla и ще може да се възползва от федералния данъчен кредит за електрически превозни средства в размер на 7500 долара. Въпреки че пускането на пазара е предвидено за 2026 г., Rivian първо трябва да създаде завод, отговорен за производството на R2. Резервациите за R2 вече са отворени, като доставките се очаква да започнат през първата половина на 2026 г.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 естет

    2 1 Отговор
    Дизайн на вагонетка. Отзад прилича на Хонда HRV, а отпред е по-грозно от Мултипла.
  • 2 отврат

    2 1 Отговор
    То това , да кажем че е грозно - все едно да направим комплимент . Дизайнера на това уродче , очевидно е бил "вдъхновен" от картонена кутия за обувки .
  • 3 Ха ха ха ха

    2 0 Отговор
    Щом е електрокар, не ми го фали.