Last news in Fakti

3 Декември, 2023 10:30 6 720 4

Сериозни проблеми с китайската Toyota Corolla

  • toyota-
  • corolla-
  • китай-
  • проблем-
  • сервизна акция

Toyota ще изтегли повече от половин милион автомобила заради дефектна горивна система

Сериозни проблеми с китайската Toyota Corolla - 1

Японската компания Toyota Motor ще изтегли за ремонт 570 000 коли от китайския пазар. Това съобщава Carnewschina.com. Причината за кампанията за изтегляне е неизправност на горивната система.

Отбелязва се, че автомобилите Toyota Corolla , произведени през 2019-2023 г., както и Toyota Highlander и Lexus RX , произведени между 2018 и 2022 г., имат дефектна горивната помпа.

Проблемън се счита за доста сериозен, тъй като фабричен дефект в помпата може да доведе до изтичане на гориво. Контактът с външни източници на огън пък може да доведе до запалване на автомобила.

Дефектните части ще бъдат заменени безплатно. Toyota препоръча на собствениците на автомобили, засегнати от кампанията за изтегляне, да не паркират колите си близо до източници на огън и да ограничат пътуването.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Постоянно ги чоплят тез автомобили

    16 5 Отговор
    и се чудят какви по нови и спестяващи матеряли да лепнат.Топлата вода е измислена вече по топла от 100 градуса няма да стане.Инам два Японски автомобила единият на 32г.Хонда всичко почти по колата е оригинал без дискове, цилиндри на спирачките,накладки, една крушка на стопа, филтри, две биалетки и 1 външен накрайни и ремъци.Другата е Тойота 25г. там е подобно но сменях амортисьори и правих хидр.помпа.
  • 2 Туин Пийкс

    17 11 Отговор
    Тойотите не са това което са/бяха

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 тъй шъй

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Туин Пийкс":

    Да, Тойота не е това което беше. Сега е с модерен дизайн, който го копират премиум марки, с перфектно качество, което никога не е било толкова по-добро от конкуренцията. Не се тревожете за бензиновата помпа, ще я оправят. А и за китайците със сигурност се работи по други, доста по-ниски стандарти за качество от ЕУ, както и при руските Тойоти, примерно с чешки амортисьори. По-тревожно е видеото на Тесла притежател с 2 смени на батерии за 2г. 60х. мили и тн и тн примери.А и какви рециклирани батерии 2 пъти вкарват в гаранционен автомобил. Автомобил на 2 години, вече недвижимо имущество и с голям стаж в сервиза.