17 Юли, 2024 10:44 3 974 10

Разочаровани собственици на водородната Toyota масово съдят автомобилния производител

  • toyota-
  • mirai-
  • водород
Разочаровани собственици на водородната Toyota масово съдят автомобилния производител - 1

Голяма група собственици на Toyota Mirai очевидно са силно разочаровани от реалността да притежават автомобили, задвижвани от водород и са завели колективен иск срещу автомобилния производител. Делото е насочено към маркетинга на Toyota, като обвинява японския производител в подвеждане на потребителите относно ежедневната употреба на въпросните автомобили, задвижвани с водород.

Ищците посочват редица разочарования, включително липсата на работещи зарядни станции, недостига и рязко растящите цени на водородното гориво и разочароващия пробег на Mirai, който е далеч под рекламираните цифри. Те твърдят, че тези проблеми правят колата практически "неподходяща" за ежедневно шофиране.

Според делото Toyota и нейните търговци са казвали на потенциалните купувачи, че „водородното гориво е широко разпространено и че зареждането с гориво на Mirai е безпроблемно“.

Реалността на собствеността обаче рисува съвсем различна картина. Собствениците на Mirai съобщават за чести трудности при намирането на водородни станции, като казват също, че трудностите с намирането на гориво често води до нуждата от репатрак.

Освен това декларираният пробег от 575 и 647 км в зависимост от версията се считат за нереалистични. Шофьорите съобщават, че постоянно разполага с пробег със 160 км по-малък, отколкото им е било обещано от официалните дилъри на Toyota.

Делото също така подчертава 200-процентно увеличение на цената на водородното гориво през последните няколко години, от $13/кг през 2022 година до около $36/кг през 2024-а. Увеличението означава, че картата за гориво на Toyota за 15 000 долара, дадена като стимул при покупка, няма да стигне за заявените пет години.

И накрая, собствениците на японския водороден седан твърдят, че всички горепосочени проблеми са се отразили сериозно на стойността на употребяваната Toyota Mirai - автомобилът запазва само 19.4 процента от първоначалната си цена след пет години употреба. В резултат на това ищците търсят обезщетение от Toyota.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мишел

    18 4 Отговор
    Етап от спихването на зелената революция.

    Коментиран от #6

  • 4 тъй шъй

    21 7 Отговор
    Те тези собственици очевидно са малко-умни, но пък затова богати. Ей тази зависимост между пари и сиво вещество остава необяснима. Не им съчувствам много.

    Коментиран от #10

  • 5 гост

    6 9 Отговор
    Ахахахаха , ма недейте така , питайте форумните разбирачи , водорода е бъдещето , а не батериите , да не сте си помислили друго , хахахахаах !! Само ей сега след 20-30-50 години и всичко ще е тип топ , нищо , че само след 5 години тая Тойота и всички като нея ще струват три ПЪТИ ПОВЕЧЕ от електромобил с три пъти по-добри показатели и три пъти по-малки разходи !! за станциите за зареждане няма да пиша , че много боли , хахаххаа !! Дерзайте , хахахаха !!

    Коментиран от #8

  • 6 гост

    5 8 Отговор

    До коментар #3 от "Мишел":

    Етап от спихването на надеждичките на русолюбците , зелената революция си цъфти и връзва , за ваш ужас и то в най-вече в държавата от която зависи бъдещето на банзиностанцията с ракети Раша , а именно Китай !!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Презуйовин

    9 2 Отговор
    Мите, да ти кажа за мен лично батераджиите и водорададжиите сте ми в една и съща графа за техническа и практическа (не)рационалност.
  • 10 Не са умни ,но са достатъчно нагли и

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "тъй шъй":

    Упорити за да осъдят тойота и да им върнат парите ,че и обезщетения да получат ,богатите никога не са били по умни от останалите а просто нагло упорити ,което ще рече че всеки може да забогатее стига да може да бъде достатъчно нахален и нагъл