Last news in Fakti

22 Май, 2024 17:47 2 953 5

Toyota подготвя най-мощния си Land Cruiser

  • toyota-
  • gr-
  • land cruiser

С GR версията компанията се надява да разшири кръга си от фенове

Toyota подготвя най-мощния си Land Cruiser - 1

Toyota обмисля по-мощен SUV за своята нарастваща линия от динамични автомобили Gazoo Racing. Режимът GR Sport вече е приложен към много продукти и скоро трябва да се появи пълноценен модел сред големите SUV-та.

Говорейки пред австралийското списание Car Expert, шефът на GR Томоя Такахаши твърди, че SUV е задължителен: „В бъдеще, от моя гледна точка, имаме нужда от голям GR SUV. Някои хора може да използват SUV само защото имат семейство или нужда от пространство "Имаме нужда от SUV, за да разширим нашата марка."

Той отказа да навлезе в подробности за това кой модел може да получи GR версията. Според нас обаче, това би бил един от по-големите SUV-та, тъй като Yaris Cross и C-HR не са толкова просторни. Ние също бихме изключили bZ4X. Така най-вероятно това ще бъде Land Cruiser LC 250 / Prado или големият LC300.

Toyota подготвя най-мощния си Land Cruiser

Такахаши отбеляза, че Gazoo Racing трябва да определи правилния модел за бъдещо разширяване на портфолиото, тъй като ресурсите му са ограничени. Не е в състояние да пусне няколко продукта за кратко време поради бюджетни ограничения. Yaris, Corolla, 86 и Supra в момента се предлагат в пълен GR вид.

Малко сме изненадани, че на Toyota отне толкова време, за да разбере, че от GR SUV би имало смисъл. Големите производители на автомобили продават подобрени итерации на своите SUV-та от години. Подходящ пример е Volkswagen с неговите T-Roc R, Tiguan R и Touareg R.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ауто Билд

    16 0 Отговор
    Тойота се оказаха доста сериозни като автомобили . Надграждат и се съобразяват с търсенето на хората .

    Коментиран от #2

  • 2 Джуган

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ауто Билд":

    А изключвайки екзотичните марки, Лексус е най-доброто предложение в луксозния сегмент.

    Коментиран от #4

  • 3 ББ от Банкя

    6 0 Отговор
    Е тия са ми на душата, като ме преизберат ше се черпим с една на сметката на некое горско или ловно
  • 4 ПоКУРко

    3 10 Отговор

    До коментар #2 от "Джуган":

    С кутия CVT, малка мощност и скопен пълен хибрид е много луксозно нали!?! По-добре си карай джугана и не изказвай мнение за луксозния сегмент които само можеш да сънуваш!
  • 5 авто фен

    3 1 Отговор
    Почти никакъв пазарен смисъл няма от спортен СУВ, просто защото целта на СУВ не е асфалта,а камо ли да взима бързо завои и да е изключително бърз в права линия, това са простотиите на германските паркетници, които се карат по асфалт,защото не стават за калта и гората. А на асфалт винаги са по-бавни от спортно купе, те са безсмислени, огромни машини с висок център на тежестта, доста над 2 тона да ги правиш спортни е наистина безсмислено, нерационално. Те винаги ще падат от спортните автомобили, тоест винаги ще са по-бавни и с по-непрецизно управление, просто защото целта им е друга. Това че има малка ниша от клиенти, които харесват всякакви безсмисици, това не прави тази пазарна ниша особено печеливша. Просто съм убеден,че ще им увеличат цената X 1,5 и ще печелят от изключително високи маржове на печалба за сметка на тези клиенти, които са склонни да плащат много за нещо по-интересно, дори непрактично и нерационално.