2 Октомври, 2024 09:56 4 022 8

Подробно за най-новата Skoda: 286 конски сили и пробег от 560 километра (ВИДЕО)

  • skoda-
  • elroq-
  • enyaq-
  • kamiq-
  • karoq-
Подробно за най-новата Skoda: 286 конски сили и пробег от 560 километра (ВИДЕО) - 1

Прага, Чехия. Екип на mobile.bg от мястото на събитието

Късно снощи Skoda представи най-новия модел в своята гама – Elroq. Електирческият кросоувър. Моделът се очаква да се продава на цена от около 33 000 евро в Европа. Що се отнася до размери. Този нов електрически кросоувър се отличава с дизайн „Tech-Deck Face“, който заменя традиционната радиаторна решетка с елегантен черен панел, в който са разположени сензори и предна камера.

Подробно за най-новата Skoda: 286 конски сили и пробег от 560 километра (ВИДЕО)

Допълнителните елементи на дизайна включват разделени фарове отпред, вертикални въздушни завеси и активни вентилационни отвори. Elroq може да се похвали с аеродинамично оптимизирана форма, постигайки коефициент на челно съпротивление от 0,26. За да подсили визуалната си привлекателност, моделът се отличава с тъмни хромирани акценти и стилни 19- до 21-цолови джанти. С размерите си от 4488 мм дължина, 1884 мм широчина и 1625 мм височина Elroq се позиционира близо до Karoq. Междуосието е 2 765 мм.

Подробно за най-новата Skoda: 286 конски сили и пробег от 560 километра (ВИДЕО)

Elroq може да се похвали с просторен и модерен интериор, отличаващ се с минималистичен дизайн с малък цифров инструментален панел, голяма 13-инчова информационно-развлекателна система и head-up дисплей с добавена реалност. Салонът е проектиран с типичните “Clever” функции като монтиран във вратата чадър, кутия за съхранение на вещи за пътниците отзад и обширно багажно пространство, което може да се разшири до 1580 литра от стандартните 470 литра.

Подробно за най-новата Skoda: 286 конски сили и пробег от 560 километра (ВИДЕО)

Изграден върху универсалната платформа MEB, Elroq предлага редица варианти на задвижване, които отговарят на различните предпочитания на водача и бюджети. Началното ниво Elroq 50 е оборудвано с 55 kWh батерия и монтиран отзад двигател, които осигуряват приличен пробег от до 375 км. За тези, които търсят повече мощност и пробег, Elroq 60 предлага по-голям батериенкапацитет с 63 kWh и по-мощен двигател, което увеличава пробега до над 400 км. Върховият модел Elroq 85, оборудван с батерия с капацитет 82 kWh и система за двойно задвижване на всички колела, може да се похвали с пробег по WLTP от 560 км и време за ускорение от 0 до 100 км/ч от 6,6 секунди от своите 286 конски сили

Подробно за най-новата Skoda: 286 конски сили и пробег от 560 километра (ВИДЕО)

Elroq поддържа бързо зареждане с постоянен ток с мощност до 175 kW, което позволява бързо зареждане от 10-80% само за 28 минути. Моделът се предлага с устойчиви опции като тъкан RecyTitan и TechnoFil, демонстрирайки отдадеността на Skoda към намаляване на въздействието върху околната среда.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 такива работи

    11 6 Отговор
    Какво стана-голям хачбак с клирънс колкото кола от 90-те на скромна цена от вероятно над 100х.лв. То добре ама батерийна количка. А хората искат истинска кола с истински мотор. Изглежда, че тези компютри за часове правят нови модели и вкарването в производство става също бързо и евтино, защото бълват нови модели, а може да ги произвеждат 1-2 години. Както се оказва суверенът не ги иска тези колички и като се затлачат складовете, трябва да спират производство-казват му оптимизация. Преди да са фалирали отдавна, сега спират, пускат, променят, кретат марките.

    Коментиран от #4, #5

  • 2 тъй шъй

    8 2 Отговор
    Поне махнаха емблемата на кокошка на Шкода.
  • 3 Голямото челастрене

    6 0 Отговор
    Ако е на 33х евро ще се продава добре с тези посочени параметри. Браво на Шкода.
    Ако обаче лъжат за цената , да духат супата .
  • 4 Бен тен

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "такива работи":

    Майка , ти къде видя цена сто хиляди?
    С статията пише друго, ама може и да си прав .
    Те обикновено слагат най ниската цена в статията , като описват новия модел описват върховата конфигурация, която после се оказва е на двойна цена .
  • 5 Въпрос.

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "такива работи":

    Казваш хората искат SKODA с истински двигател. Ще дадеш ли разумна алтернатива с ДВГ на тези 286 коня?

    Коментиран от #6

  • 6 такива работи

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Въпрос.":

    Електрическата латерна пита, аз отговарям- Шкода и ФВ имат един единствен добър мотор- 2.0 бензин турбо с 280 кс. това е алтернативата на този електрокар-надеждна, бърза и екологична, а не с 500кг отровна химия.Пък и като знаем какви майстори са на електрокарите, а и не липсват фойерверки.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Слави

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "такива работи":

    2.0 бензин ВАГ мотор има повече пластмаса от колкото метлани сплави. Същия, като 1.5 турбо бензин, предвиден да работи 80-100к км 2-3 години. Не ,че тази кошница е по-добра но ВАГ от 15 години май нямат читави мотори.
  • 8 Въпрос.

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "такива работи":

    Колко струва SKODA с такъв двигател? Колко ще струват горивото И консумативите за километрите на гаранцията?