Last news in Fakti

4 Април, 2016 12:04 2 994 3

Бивша любовница стои зад #PanamaPapers

  • панама-
  • мосак фонсека-
  • panama papers
Бивша любовница стои зад #PanamaPapers - 1
Снимка: Туитър

Скандалът около изтеклите в медиите документи за избягване на данъците и създаване на офшорни компании е свързан с жена. Попадналите в пресата документи на компанията Мосак Фонсека са били разгласени от бившата служителка. Това написа в своя блог финансовият консултант Кенет Риджък.

Бившата служителка е имала любовна афера с един от високопоставените служители. След като била изоставена, тя решила да си отмъсти и да пусне документи за дейността на 4-та по големина адвокатска кантора за обслужване на офшорни компании.

От Мосак Фонсека изпратиха писма до своите клиенти, в които твърдят, че неправомерен достъп до сървъра на компанията.

Документите идват от от архива на панамския офис на „Мосак Фонсека” (Mossack Fonseca), специализирана в плащане към офшорни компании между 1977 г. и 2015 г. и съдържат данни за офшорните сметки на държавни лидери, наркокартели, членове на мафията, корумпирани политици и просто хора, укриващи доходите си от данъчните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОКО

    0 0 Отговор
    В основата на всички големи скандали стоят жени и добре ,че ги има за да разберем колко много сме клатени!

    Коментиран от #3

  • 2 ЦРУ

    0 0 Отговор
    какво военно звание има любовницата
    или е любовница по съвместителство ?
  • 3 мухаха

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "БОКО":

    ТО ЦЯЛОТО КЛАТЕНЕ Е ЗАРАДИ ТЯХ. Колкото повече пари, толкова повече ку..ви.