Last news in Fakti

5 Април, 2016 23:43 1 265 2

„Шарли Ебдо” с корица за #PanamaPapers

  • panama papers-
  • пари-
  • офшорки-
  • шарли ебдо
„Шарли Ебдо” с корица за #PanamaPapers - 1

Новият брой на френското сатирично седмичник „Шарли Ебдо” посвещава новия си брой на скандала с изтеклите офшорни сметки в Панама.

Корицата беше публикувана в профила в социалните медии на изданието.

Мащабна финансова мрежа за пране на пари беше разкрита в неделя от екип от Международния консорциум на разследващите журналисти (ICIJ).

Става дума за така наречените "Досиета Панама" (Panama Papers), в които се съдържат повече от 11,5 млн. секретни документа за над 214 000 подставени компании в 21 офшорни зони на клиенти от 204 страни.

Документите идват от от архива на панамския офис на „Мосак Фонсека” (Mossack Fonseca), специализирана в плащане към офшорни компании между 1977 г. и 2015 г. и съдържат данни за офшорните сметки на държавни лидери, наркокартели, членове на мафията, корумпирани политици и просто хора, укриващи доходите си от данъчните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Всичко е пропаганда

    1 2 Отговор
    Защо ги няма американските корпорации и бизнесмени, те са най-1чисти ли?
  • 2 стратокастър

    2 0 Отговор
    Ще излязат и американските бизнесмени но кой го е грижа за тях?На фона на тия политически лица другите не са чак толкова интересни!

    Както виждате една голяма риба вече подаде оставка а един мишок в Кремъл се прави на" ни лук ял ни лук мирисал"

    Халал да им е на руснаците щом ги търпят такива си заслужават положението!
Новини по държави: