Last news in Fakti

16 Май, 2016 14:08 1 053 2

КЗК обвинява „ЧЕЗ Разпределение България“ АД в господстващо положение

  • кзк-
  • чез-
  • монопол
КЗК обвинява „ЧЕЗ Разпределение България“ АД в господстващо положение - 1

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) предяви на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД твърдения за извършено нарушение по чл. 21 от Закона за защита на конкуренцията, изразяващо се в злоупотреба с господстващо положение на пазара на достъп до електроразпределителната мрежа, което може да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията и да засегне интересите на потребителите посредством необоснован отказ за предоставяне на достъп към електроразпределителната мрежа, съобщиха от КЗК.

Предмет на проучване в производството е поведението на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД във връзка с предоставянето на достъп до електроразпределителната мрежа на МВЕЦ „Гара Елисейна“ на „Нови енергии“ ООД.

В хода на проучването КЗК установи, че „ЧЕЗ Разпределение България“ АД оперира единствената електроразпределителна мрежа на територията на Врачанска област, по силата на лицензия Л-135-07/13.08.2004 г., в обхвата на която попада и локацията за изграждане на МВЕЦ „Гара Елисейна“.

Цялостното поведение на електроразпределителното дружество, предвид тежестта на изискванията, които поставя, и начина на водене на самата процедура по присъединяване на МВЕЦ „Гара Елисейна“, представлява необоснован отказ на достъп до електроразпределителната мрежа, с който се възпрепятства осъществяваната от „Нови енергии“ ООД стопанска дейност и се ограничава производството на електроенергия, във вреда на потребителите по смисъла на чл. 21 от ЗЗК.

Определението не подлежи на обжалване.

Страните в производството имат право на достъп до материалите по преписката, по реда на чл. 55 от ЗЗК; в срок от 30 дни имат право да представят писмени възражения по предявените твърдения; имат право да бъдат изслушани от КЗК в открито заседание във връзка с предявените твърдения и правомощията, които Комисията възнамерява да упражни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    0 0 Отговор
    Хайде сега и картела на адвокатите!
  • 2 dragan

    0 0 Отговор
    Не знам за какво само ги побликуват тези неща- смао дразнят народа. Че няма да има последтвия,това е ясно...