8 Юни, 2017 17:44 1 811 4

„Лукойл“ представи своята екологична програма в България

  • лукойл-
  • екопрограма-
  • нефт
„Лукойл“ представи своята екологична програма в България - 1

Ръководители на ПАО „ЛУКОЙЛ“, сред които вицепрезидентът по Нефтопреработка, нефтохимия и газопреработка г-н Рустем Гималетдинов, се срещнаха днес в Бургас с представители на местната администрация, държавните органи, природозащитни организации, бургаската академична и културна общественост, депутати и журналисти в Експозиционен център „Флора“, за да представят корпоративната програма обменят мнения и идеи за сътрудничество в областта на опазването на околната среда.

Своите програми и проекти в областта на опазването на околната среда представи и Община Бургас. Интегрираният последователен подход в управлението е насочен към подобряване на качеството на живот в града, като планираните мерки обхващат всички секторни политики: енергия, транспорт, градско планиране и инфраструктура.

Българските дружества от Групата „ЛУКОЙЛ“ поддържат високи корпоративни стандарти в областта на екологията, при пълно спазване на изискванията на европейското и българското законодателство. В „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас” е постигнато значително намаляване на вредните емисии, с показатели за безопасност и надеждност на оборудването сред най-високите в нефтопреработвателния бранш в ЕС. Реконструирани са всички основни инсталации в рафинерията и са построени 13 нови обекта. С въвеждането в експлоатация на новия комплекс за хидрокрекинг на гудрон е постигната уникална дълбочина на преработката от 90%.

Модернизацията на нефтопреработвателните мощности позволява на пазара да се предлагат горива от ново поколение с по-високи експлоатационни показатели и щадящи околната среда. В края на март тази година „ЛУКОЙЛ“ първи в Русия предложи на пазара горивото ЕКТО-100, което значително подобрява разхода на гориво и намалява вредните емисии. Скоро се очаква ЕКТО-100 да се появи и на европейския пазар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    10 3 Отговор
    Абе как така инсталираха 13 нови инсталации а са единствения нефтохим в Европа на загуба? КГБ марионетките продължават да ни хвърлят пепел в очите.
    Да се одържави Нефтохима като са все на загуба - ще преработваме на ишлеме и от нашите блокове в Черно море. БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ...
  • 2 МАК

    11 2 Отговор
    тези трябва да бъдат изгонени от България.да си стане държавно и да почнат да произвеждат горива на ниво ОМВ Австрия!!
  • 3 висок

    8 1 Отговор
    Ако са построили 13, то нарязаха 60 инсталации! Ако преди НХК преработваше 11 млн т НЕФТ, то сега се преработват 2 млн т МАЗУТ и ГУДРОН. Ако преди имаше стокова листа от 80 продукта, сега са само 8.
  • 4 antimediator

    3 3 Отговор
    Руснаци и екология !
    Много смях!
    Другите купуват от тях и продават по-евтино , но те видите ли колко се били загрижили за нас !
    Част от руска хибридна война.Само , че тук участват и тези които " отразяват " тези новости.