30 Май, 2018 16:49 2 319 12

Свят без пари в брой

  • пари-
  • виза-
  • visa-
  • платформа

През следващите няколко години се очакват повече промени в платежната индустрия , отколкото случилите се през последните няколко десетилетия

Светът непрестанно еволюира към бъдеще без пари в брой. Това заяви Красимира Райчева, мениджър на Visa за България, на първия Fintech Summit в България.

Форумът представи информация за глобалната визия и новия бизнес модел на глобалния лидер в дигиталните разплащания. Презентацията ѝ „Колаборация: заедно по пътя към иновациите“ очерта разбирането на Visa за водещата роля на технологичните платформи. Чрез предоставянето на достъп до отворена платформа, която обслужва 3,2 милиарда картодържатели в 200 страни, Visa дава на банките и партньорите си възможността да изграждат свои собствени мрежи за разплащания.

Visa превръща собствената си технологична мрежа – VisaNet, в платформа за отворена търговия, а Visa Developer Platform (VDP) осигурява опростен достъп до много от най-търсените продукти и услуги на Visa чрез отворена мрежа от приложно-програмни интерфейси. Това дава възможност на всеки специалист в тази сфера да превръща добрите си идеи в нови преживявания в областта на дигиталната търговия. VDP има над 90 приложно-програмни интерфейси, предлагащи достъп до някои от най-популярните услуги на Visa.

Visa е и свързващото звено за създаване на нови платежни и търговски преживявания съвместно с други услуги за мобилни разплащания, социални мрежи, таксиметрови услуги и т. н. Като двигател на промяната, Visa постоянно внедрява иновациите, за да отговори на нуждите на пазара през годините - от кредитни, дебитни и предплатени карти до мобилни разплащания и „Интернет на нещата“. В много отношения Visa е оригиналната финтех компания, която е започнала дигитализиране на платежните услуги още преди 60 години.

През следващите няколко години Visa очаква повече промени в платежната индустрия , отколкото случилите се през последните няколко десетилетия. Тези промени се обуславят от дигитализацията на разплащанията, които проправят пътя за бъдещето без пари в брой. Подходът на Visa към иновациите в 21-ви век се дължи на убеждението, че плащането с Visa в дигиталния свят трябва да бъде също толкова лесно, ако не и по-лесно, отколкото когато плащате с Visa във физическия свят. Трябва да бъде и също толкова сигурно, удовлетворяващо и удобно. Това, което допълнително води до създаването на иновационната стратегия, е голямата възможност за ускоряване на приемането на дигитални разплащания в световен мащаб.

„През последните няколко години Visa основно развива както платформите, така и начина, по който работи с партньори и банки, за да насърчи разширяването на търговската екосистема. Днес Visa свързва повече от 3,2 милиарда картодържатели и 46 милиона търговски локации в 200 страни и територии. Всяка трансакция се осъществява в глобалната мрежа от 16 100 финансови институции VisaNet – една от най-сигурните, надеждни и оперативно съвместими глобални платежни мрежи в света, която обработва повече от 164 милиарда трансакции годишно. Важно е, че всяка трансакция с Visa е защитена от най-съвременната технология за анализи и откриване на измами, за да се гарантира, че потребителите и бизнеса могат да сключват сделки с доверие и увереност“, споделя Красимира Райчева, мениджър на Visa за България.

Стремежът на Visa е да предоставя на хората най-добрите начини за разплащане във всякакви сектори и навсякъде по света. Този стремеж се реализира от Visa хиляди пъти всяка секунда, всеки ден по целия свят. Мрежата на Visa продължава да расте, тъй като все повече потребители и фирми са привличени от бързината, надеждността и сигурността на дигиталните разплащания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 deadman1488

    15 1 Отговор
    лоша работъ тва с пари онлаин
  • 2 пухчо

    12 2 Отговор
    Без пари в брой света не може да съществува, защото няма да има корупция и контрабанда т.е. не е изгодно за властимащите.

    Коментиран от #3

  • 3 Mnogo

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "пухчо":

    Tе ще го измислят, ако не са го измислили вече ;x
  • 4 Реклами

    12 1 Отговор
    А говориха ли с швейцарците?Те плащат най-много в брой от всички европейци.Сигурно са глупаци,а?
  • 5 Факт

    21 1 Отговор
    Целта е,да се държът хората под тотален контрол. Всеки цент ще ти го броят и недай си Боже да си похарчил повече от разрешението. Кеша дава извесна финансова свобода-без кеш ставаме вече 100% роби.
  • 6 Роко

    2 2 Отговор
    Комунизъм
  • 7 патриотъ

    14 1 Отговор
    Тотален контрол на движението на парични средства и хора-всяка минута ще знаят колко сте теглили,колко ви остават и точно къде се намирате!Това е много опасно за човечеството!
  • 8 777

    12 0 Отговор
    изчезнат ли парите в брой-изчезва всякаква Свобода !
  • 9 Баш майстора

    9 0 Отговор
    Като се сетя за гърците, как в пика на кризата се редяха на банкоматите и не им даваха да теглят повече от 50 евро на ден... Ами нали за това човек има спестявания - за да ги ползва когато има нужда.

    За това винаги си плащам в брой. Ама картата ми била безконтактна и нямало такси при плащане с нея - сега да, а след време ако премахнат кеша, със сигурност ще има такси. Това, че някой иска да стои между мен и нещото което искам да закупя е форма на изнудване. Държавата(ние) имаме валута, която предпочитам да е реална, вместо виртуална.
  • 10 onq s konq

    4 1 Отговор
    И ги питам аз тия умници:КАК ЩЕ НАМЕРЯ ПАРИ НА УЛИЦАТА КАТО НЕ СА В ДЖОБОВЕТЕ НА ХОРАТА?А толкова обичам да намирам!...
  • 11 qqqqqq

    0 4 Отговор
    Положителните страни са в повече от отрицателните. Като на пример : няма да има укриване на данаци, сивата икономика ще изчезне, много трудно ще се продават наркотици, по лесно ще се събират данаците, удар по корупцията, измамите също рязко ще спаднат и т.н. . Свободата ще си бъде все същата, ревът тези които не обичат да спазват закона.
  • 12 Един

    2 0 Отговор
    а като останеш без връзка с интернет - тогава оставаш без никакви пари!
    Нито в брой , нито виртуално!