Last news in Fakti

29 Март, 2019 13:43 2 705

Росен Бухларски: Законовите рамки в Европа не са готови за споменатите промени

  • товар-
  • мобилност-
  • пакет-
  • макрон-
  • българия-
  • европа-
  • сигурност-
  • обединение

"Темата за сигурността на товара и шофьора е най-важната в цялата дискусия", смята Росен Бухларски

Росен Бухларски: Законовите рамки в Европа не са готови за споменатите промени - 1
Снимка: Росен Бухларски

Росен Бухларски - Мениджър в "Шавемакер България ЕООД"

Г-н Бухларски, какви според Вас ще са последствията за транспортния бранш от новите правила в международните пътни превози, след въвеждането на така наречения "социален дъмпинг" от Еманюел Макрон?

Ако правилата бъдат приети в суровия и необмислен вид, в които бяха предложени първоначално, последствията за Транспортният сектор ще бъдат меко казано катастрофални. Но това, което може би малко или много убягва на всички, е че бранша е непосредствената първа част от веригата на доставки, която ще е афектирана, а след нея в домино ефект, промените ще се отразят на почти всички дялове на икономиката.

Смятате ли, че има противоречия в „социалния дъмпинг“ и как ще се отрази той на сигурността на товара и шофьора?

Да, смятам че има противоречия, но спецификата на материята я прави изключително сложна. Следователно - адекватно предложение може да бъде направено само след задълбочени анализи и подготовка от регулаторните органи в ЕС. Проблемът е, че в момента това не се случва и предприетите действия са прибързани и повърхностни. Темата за сигурността на товара и шофьора е една от най-важните в цялата дискусия, просто казано истината е следната: Законовите рамки както и инфраструктурата в Европа, не са готови за споменатите промени, което в резултат компрометира както сигурността на превозното средство и стоката, така и здравето на международните водачи на тежкотоварни превозни средства.

Как ще адаптирате бизнеса си при тези нови правила?

Шавемакер България ЕООД е част от групата Шавемакер Лоджистикс. Ние сме мултинационална и мултикултурна компания с бизнес в цяла Европа. Подготвяме и дискутираме варианти от доста време. Правим постоянно нестихващи промени и стъпки насочени към основната ни цел, а именно да предоставим възможно най-добрите условия на служители си. Но в крайна сметка различните генерални устойчиви решения, ще бъдат осъществени само след като има яснота по законовата уредба.

Има ли обединение на работодателите в бранша и предвиждате ли общи действия, за да се противопоставите на пакета „Мобилност“ ?

Категорично има обединение на работодателите в бранша. Общи действия са предприети и ще продължат, докато не се убедим, че правилното решение ще бъде взето. По мое лично мнение, бранша специално в България, никога не е бил толкова сплотен и единодушен, което само по себе си е изключителен индикатор за важността на въпроса.

Виж актуалните предложения за работа от Шавемакер България ЕООД

Виж всички актуални предложения за работа от Zaplata.bg



Свързани новини