30 Юли, 2020 16:20 3 114 0

Туроператорът TUI затваря 166 обекта във Великобритания и Ирландия

  • tui-
  • туроператор-
  • коронавирус-
  • карантина-
  • туризъм

Представителството на TUI във Великобритания беше принудено да отмени хиляди пътувания по-рано тази седмица

Немският туроператор TUI заяви, че ще затвори 166 обекта във Великобритания и Ирландия в отговор на спада в пътуванията, причинен от коронавирусната пандемия. Това предаде Reuters. 

Covid-19 отмени ваканциите на европейците по време на въведените блокади на целия континент. Сега заплахата от втора вълна на инфекции и нови ограничения за пътуване през обикновено доходния летен сезон нанасят още щети в сектора, който беше най-силно засегнат от пандемията. 

Представителството на TUI във Великобритания беше принудено да отмени хиляди пътувания по-рано тази седмица, след като на Острова предупредиха да не се пътува до Испания, връщайки 14-дневната карантина за пристигащите от пиринейската страна.

Компанията заяви в четвъртък, че затварянето на 166 обекта във Великобритания и Ирландия има смисъл, тъй като 70% от резервациите на TUI в Обединеното кралство са направени онлайн. 

Този ход ще засегне 900 служители, но немският туроператор ще се опита да премести 70% от тях на нови позиции в отделите за продажби и обслужване на клиенти, което означава, че на риск са изложени около 270 работни места.

През май TUI заяви, че трябва да съкрати 8 000 работници и да редуцира 30% от разходите си, за да се подготви за туристически пазар, който ще бъде по-малък през следващите няколко години.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА