Last news in Fakti

9 Юли, 2022 20:15 2 247 6

Илон Мъск обяви, че се отказва от купуването на "Туитър", компанията ще го съди

  • туитър-
  • илон мъск-
  • спейс екс-
  • тесла-
  • twitter

На 25 април Мъск сключи с борда на директорите на компанията споразумение за придобиване на социалната мрежа за 44 милиарда долара, т. е. при цена от 54,20 долара за една акция

Илон Мъск обяви, че се отказва от купуването на "Туитър", компанията ще го съди - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Илон Мъск обяви, че се отказва от купуването на "Туитър" (Twitter), предадоха световните агенции.

Собственикът на "Тесла" (Tesla) и "СпейсЕкс" (SpaceX) аргументира оттеглянето на офертата за 44 милиарда долара с многобройни нарушения на споразумението за придобиване на социалната мрежа. Мъск по-конкретно изрази недоволство, че от "Туитър" не са му предоставили достатъчно информация за спама и фалшивите акаунти в социалната мрежа.

От компанията на няколко пъти казаха през последните седмици, че броят на фалшивите акаунти на нейната платформа е под 5 процента, припомня Франс прес. Експертите се питаха дали мултимилиардерът ще оттегли своята оферта или просто цели да договори по-ниска цена.

Съобщението слага край на продължила с месеци сага, след като най-богатият човек в света обяви през април, че възнамерява да купи "Туитър", отбелязва Би Би Си.

На 25 април Мъск сключи с борда на директорите на компанията споразумение за придобиване на социалната мрежа за 44 милиарда долара, т. е. при цена от 54,20 долара за една акция. Оттогава "Туитър" загуби над една четвърт от борсовата си стойност. Акциите на "Тесла" поевтиняха през този период с близо 25 процента.

Мъск ще трябва да плати компенсация в размер на 1 милиард долара за развалянето на споразумението.

Освен това срещу него може да бъде заведено дело - опция, от която от "Туитър" вече обявиха, че възнамеряват да се възползват.

"Бордът на директорите на "Туитър" е решен да завърши сделката на цената и при условията, договорени с г-н Мъск", каза президентът на компанията Брет Тейлър. Той изрази увереност, че съдебната битка ще бъде спечелена.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 2 Отговор
    Оттогава "Туитър" загуби над една четвърт от борсовата си стойност
    .🤔🤔
    Акциите на "Тесла" поевтиняха през този период с близо 25 процента.
    🤔🤔
    едните с 1/4 = 25%
    с другите с 25%= 1/4
    😀😀😀😀

    Коментиран от #5

  • 2 ше купи

    1 1 Отговор
    Dir.bg, което е доста по-смислено!
  • 3 Туитър

    1 1 Отговор
    Лош чичко не иска да ни купи ще го съдим за парички! 😁
  • 4 българина

    6 3 Отговор
    отдавна трябваше да го арестуват, с думи и изявления, фалшиви, тоя може да смачка всяка фирми.... тесла е същия боклук
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гост

    1 0 Отговор
    Тесларите нещо се изпокриха.