Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Май, 2022 11:21 22 800 239

Технологията на Илон Мъск превърна украинската артилерия в кошмар за руската армия

  • русия-
  • украйна-
  • артилерия-
  • илон мъск-
  • дмитрий рогозин

Украинската артилерия е разработила апликация за телефон, която позволява за десетина секунди да се насочва огън по цели, идентифицирани от дронове и частите на предна линия

Технологията на Илон Мъск превърна украинската артилерия в кошмар за руската армия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Благодарение на даровити украински разработчици на софтуер и на сателитният Интернет на Илон Мъск, украинската артилерия постига невероятна ефективност, неуязвима е, и е далеч напред в 21 век, за разлика от руската, която въпреки, че е „безаналогова“ е безнадеждно изостанала. Това е постижение съизмеримо с аналози на НАТО и постигнато буквално с „подръчни“ средства. Това е такова невероятно постижение, че руските генерали отричаха наличието на подобна система до преди демонстрацията в Белогоровка, пише meduza.io.

През първите седмици на месец май войната в Украйна изглежда в задънена улица. Украинците постигнаха важен успех край Харков и отблъснаха руските войски към границата. Свободният периметър около града се разшири до толкова, че руската класическа артилерия не е в състояние да води огън по никоя от градските части.

В Донбас руската армия постига много бавен напредък благодарение на количеството и концентрацията на артилерия.

С други думи, новата втора фаза на войната в Украйна е артилерийска.

Руската артилерия обаче не е особено ефективна – проблемът е, че руските дронове (Орлан-10) са малко и се използват твърде централизирано: предната линия не винаги може да провежда ефективно разузнаване и да насочва артилерийски огън по дадени цели.

Руската артилерия в болшинството си е съставена от класически оръдия, които на големи разстояния са твърде неточни. Следователно, поразяването на целите изисква огромен разход на снаряди – просто се води огън по „квадрат“ от местността и надеждата е, че количеството снаряди ще донесе качество на пораженията.

Още един детайл от класическата артилерийска война е начина на разполагане на оръдията. Без значение дали са САУ (Самоходни артилерийски установки) или класически оръдия – съответното подразделение се дислоцира на примерно 10, 15, 25 или повече километра от фронта, чака подаване на координати, правят се изчисления и всички оръдия се насочват по целта и започват да стрелят.

Това скупчване на оръдия по треакторията на изстреляните снаряди и в рамките на до 1 минута може да бъде даден отговор. Съответно, ако оръдията не бъдат своевременно изтеглени – следват поражения и унищожение за противниковата артилерия. Това съкращава времето за водене на огън от класическата артилерия, а оттам и обема на нанесени поражения.

След това кратко въведение, стигаме до същността – разгрома на руската армия при опита за десант край Белогоровка разкри смразяващи кръвта на руските военни подробности за новите възможности на украинската артилерия. При тази операция руската армия загуби до две батальонно-тактически групи, което се изразява в унищожението на 73 единици бронирана техника и над 500 войника. Това е около 10% от руските сили по това направление.

Благодарение на даровити разработчици на софтуер и на сателитният Интернет на Илон Мъск, украинската артилерия постига до 5 пъти по-добра ефективност, неуязвима е, и е далеч напред в 21 век, за разлика от руската, която въпреки, че е „безаналогова“ е безнадеждно изостанала.

Това е постижение съизмеримо с аналози на НАТО и е постигнато буквално с „подръчни“ средства. Това е такова невероятно постижение, че руските генерали отричаха наличието на подобна система до преди демонстрацията в Белогоровка.

Руската армия също се е опитвала да разработи нещо подобно и естествено „безаналогово“, но е стигнала до където и „руский карабль“.

Как работи украинската децентрализирана мрежа за насочване на огъня?

Украинската армия е разработила апликация за телефон, която позволява за десетина секунди да се насочва огън по цели, идентифицирани от дронове и частите на предна линия. Практически всяко едно оръдие, в зависимост от гео-локацията си получава готови индивидуални параметри за прицелване, и за секунди е готово за стрелба.

Със същата бързина и в рамките на 10-15 секунди всички оръдия от групата могат да получат и индивидулани параметри за прицел с оглед на корекция на огъня.

Всичко това се случва онлайн и се подава директно от разузнавателния дрон, който кръжи над целта.

В същото време този огън не се води от батареи скупчени в една зона, а от отделни артилерийски установки, разпръснати на голяма площ – буквално на десетки квадратни километри. Самотни оръдия тук и там. Това увеличава шансовете им да оцелеят под вражески ответен артилерийски и самолетен огън: самотно оръдие е по-трудно за разузнаване и дистанционно унищожаване.

Буквало по целта валят снаряди от всички посоки и ответният удар е практически невъзможен.

В допълнение, критична роля изиграха и доставките на комплекти за сателитен интернет на StarLink от Илон Мъск още в началото на войната. Тези безвъзмездни доставки продължават. StarLink направи възможно оборудването на тази децентрализирана система за управление на огъня с надеждни и сигурни комуникации.

Още в първият ден на войната, руски хакери успяха да хакнат украинската системна за сателитен Интернет, която се ползваше от ВСУ.

На руските хакери обаче не им се получава по този начин със StarLink. Въпреки отчаяните двумесечни опити системата на Илон Мъск остава непробиваема. Това безсилие провокира и комедийният шеф на Роскосмос – Дмитрий Рогозин да избълва ред заплахи по адрес на Илон Мъск и спътниците на StarLink.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 264 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    332 268 Отговор
    Ех тия укри бре, човек ще рече, че са превзели Москва и Пекин, а не са загубили 1/3 от територията си:)

    Коментиран от #30, #134, #212, #236

  • 2 Точен

    307 232 Отговор
    Поредната "статия" - т.е. квазитехнологична боза. Истината е, че загубите на Украйна като военна техника е 10 пъти повече от руските.

    Коментиран от #14, #23, #31, #47, #202

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ХаХаХа

    243 50 Отговор
    Да , Ама... Руснаците първи нарекоха своите войски , Въздушно Космически Сили

    Коментиран от #44, #51, #56, #87

  • 5 Ама

    107 23 Отговор
    Тия игра си играят....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Електронни игри

    135 70 Отговор
    Фантазии , който напада носи по голямо поражение от тия в отбраната.

    Коментиран от #216

  • 8 Браво на Украйна

    217 204 Отговор
    Унищожете пигмея в Москва!

    Коментиран от #162, #163

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Така е

    188 167 Отговор
    Twitter е основното оръжие на героите на Осрайна! Руснаците превземат град, Зеленски и плъховете в Азовстал пускат по един пост в Twitter.
  • 13 Талмуд

    143 71 Отговор
    Тази война ми понамирисва......Така беше и с Ковид-19 .....Шекелите от изток и от запад си играят с човечеството.

    Коментиран от #37, #121

  • 14 Гост

    120 37 Отговор

    До коментар #2 от "Точен":

    Да бе до сега вече не трябваше да имат техника въобще.. пък какво става?

    Коментиран от #42

  • 15 Иванушка  🇷🇺

    74 121 Отговор
    Правдива статия доколкото може да се съди и от руските източници -липса на Дронове и Джобни радиостанции е проблем за руснаците. Прословутата Белогоровка загубите на руснаците са 6 транспорта за понтони, останалите 60+ са на украинците.
  • 16 Истината

    174 136 Отговор
    Краварите и европейските джендъри реват денонощно значи Путин е на прав път!!!

    Коментиран от #75

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Те имат

    110 35 Отговор
    Приложение, и топли пици да им носят с дронове до 3 минути...
  • 19 Kcaniba

    159 66 Отговор
    Империята на злото се оказа жалка Империя на лъжата!Жалка история, много жалка ...
  • 20 Фактъ

    146 97 Отговор
    Ушанките са в 19 век .
  • 21 Шаг на абарот

    166 116 Отговор
    Некадърноста на руските фашисти е известен факт,не произвеждат нищо,превърнаха се във Венецуела 2,

    Коментиран от #28, #36

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Евала

    55 23 Отговор

    До коментар #2 от "Точен":

    По съветската телевизия го казаха

    Коментиран от #33

  • 24 Отново

    93 73 Отговор
    статия тип пропаганда!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Хаха

    112 87 Отговор
    Направиха за смях Руската армия в Украйна, очевидно беше че цялата работа е клопка даже вече започва да намирисва на ЦРУ агенти в РФ. А може би самият Путин е агент на ЦРУ

    Коментиран от #52, #193

  • 27 Бой

    84 80 Отговор
    По сателитите на Мъск. Те не са част от НАТО и представляват легитимна цел на руските ВКС. А за нас просто са безполезни с тия 99$ на месец за базов пакет. Плюс чиния за 2-3 хиляди долара става безумие.

    Коментиран от #39

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 5123

    78 37 Отговор
    Ей, пишете за неща, за които си нямате и представа! Тони, влизал ли си в САУ "Гвоздика", за да знаеш как се " управрява огъня"? А на теглените гаубици? Всичко е образец " 1900 и Балканската война".
  • 30 Да ти кажа

    46 20 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха":

    Не дърпай гявола за опашката..само това мога да ти кажа. Коттърсиш, ше си го намериш.

    Коментиран от #43

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Ами не

    38 10 Отговор

    До коментар #23 от "Евала":

    Просто е логично! Ако ползваш онова на раменете, не е нужно никой нищо да ти казва!
  • 34 Zoro

    76 33 Отговор
    Еййййй... не спирата да бълвата простотии. Спътник Starlink на Мъск предава разузнавателна информация на украйна. Той е предал и координатите и на крайцера Москва ударен от укрите с две ракети Нептун. Медведев се бе заканил да го сваля но повече информация няма

    Коментиран от #132

  • 35 Жоро

    103 67 Отговор
    Путин в шок. "Специалната операция" в Украйна се развива така че май няма да има оцеляла военна техника върнала се от фронта. Руснаците толкова са панирани че изоставят бойната техника или я повреждат нарочно. Сега Мъск им е виновен въпросна време е да бъде обявен за нацист.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Червен интернационал

    48 16 Отговор

    До коментар #13 от "Талмуд":

    Според еврейската библия "талмуд" е грешно,евреин да посяга на евреин. Виж за "гоите " това не важи
    Питам се,защо в руската "Дума" около 60% са с еврейско потекло ?

    Коментиран от #188

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Хехе

    45 25 Отговор

    До коментар #27 от "Бой":

    Като започнеш да ползваш услугите им тогава плячпай. Цената е 1000лв за оборудване и 200лв на месец. Излиза много по евтино от регулярните сателитни интернет предложения в БГ и Европа. Особенно добре е за недостъпни места или каравана.

    Коментиран от #136

  • 40 мюсюлманин

    139 17 Отговор
    Седя ,чудя се и гледам как едни християни убиват други християни ,а други тук се радват на превъзходството на едните. Аз нямам думи като мюсюлманин,но гледам християните намират много думи да възхваляват убийствата на братята си. Защо вместо да се обедините не се борите за Мир,а сте се разидинени. Братя християни, това не е компютърна игра. Умират хиляди,а тези хиляди си имат семейства,имат си майки, бащи,братя,сестри , които вече никога няма да ги видят. Нека живеем в мир,без значение от религия етнос. Животът е един,друга възможност за живот на земята едва ли ще имаме.

    Коментиран от #69, #88, #153, #204

  • 41 666

    83 67 Отговор
    Това е разликата между Цифрови технологии от 21 век и (без)аналоговите на орките от средата на миналият век! Това важи и за военната тактика!
    Радвам се, че България е в клуба на напредналата цивилизация!

    Коментиран от #225

  • 42 Гост

    63 64 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Ами те укрите отдавна приключиха с първоначалното въоръжение! Нима забравяш как комика орева орталъка от цял свят да му пращат орУжия, дори до "богата" България опря... А пленените укровойници вече са десетки хиляди...
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ха ха

    60 31 Отговор

    До коментар #4 от "ХаХаХа":

    Ми, въздушно космически са си! Пълно е с видео материал из Нета на танкови куполи на височина над 100 метра... Днес купола, а утре и целите танкове в космоса... :D
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Жоро

    104 23 Отговор

    До коментар #2 от "Точен":

    Само дето загубите на техника за Украйна е без значение. 20 държави предоставят въоражение, заводите правят ново.. нали знаеш за нашите военни заводи че работят на 3 смени в момента, досети се къде отива. Определено не е за Русия.

    Коментиран от #186

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Иванушка  🇷🇺

    56 42 Отговор
    Вече се появиха сводките, ВСУ катастрофално губи и в момента отстъпва и се окопава в гр. Владивосток.
    Курилските о-ви и Сахалин обаче все още са под украински контрол 😄😄😄
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Де факто

    32 2 Отговор

    До коментар #4 от "ХаХаХа":

    И французите доста по-късно. Но Рейгън първи повлече крак с Космическите си войни. 40 години оттогава.
  • 52 Прав си

    52 34 Отговор

    До коментар #26 от "Хаха":

    На великия батальон Азов и натовските генерали им е много смешно в Азовстал, а постоянното им хленчене и молби за помощ са фейк:) А един азовец без крака с татуиран пречупен кръст чак се беше просълзил от смях:)

    Коментиран от #73

  • 53 Шок и ужас

    58 35 Отговор
    Е то биват глупости на килограм, ма тук вече съвсем преиграхте. Всеки човек с малко мозък може да види за какво въоръжение става дума при руснаците, само един БРК Бастион с ракети Оникс да видиш и веднага разбираш за колко изостанала във военната техника нация са, както щатите сами казват, само ги гледат на радара.

    Коментиран от #71

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Бай градски

    5 10 Отговор

    До коментар #4 от "ХаХаХа":

    ГОЛЯМ ПРАЗ! И КАКВО ОТ ТОВА??
  • 57 Путлеристите

    53 40 Отговор
    Не че не вярват за съществуването на тази технология а ги е яд че Украинците я притежават.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Изчислител

    15 16 Отговор
    Без планшети нищо не става.

    Коментиран от #105

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Очакване

    40 27 Отговор
    Заради тази солова акция на Мъск Рогозин му обеща обеща изненади и както се знае той не е злопаметен но помни и е злобен
  • 62 Учуден

    49 44 Отговор

    До коментар #48 от "Тракиец🇧🇬🇩🇪🇮🇹🇯🇵🇺🇦🇮🇷":

    За ония хленчещи гейчета в мазетата на Азовстал ли става дума или за Zеленски, който каза че нямало да ги освобождава защото било опасно???
  • 63 Аха

    18 18 Отговор

    До коментар #54 от "Тракиец":

    Малко са ти сбъркани ценностите за добро и зло, сигурно и затова виждаш някакви абстрактни победи! 😃 Карай! Ко ти пука! Така и така няма да разбереш!
  • 64 Жоро

    62 48 Отговор
    В Русия вървят обяви за работа като войник на фронта - заплата 700-1000лв. При смърт обещетение 72000, при загуба на крайник и инвалидност 50000. Путин го закъса яката. Няма да се учудя ако Украинците си върнат Крим като резултат от войната. Тя влезе в нова фаза и в нея ако си тъп орк си мъртъв.
  • 65 и накрая

    39 42 Отговор
    Колкото и да мърда зеления се оня го чака дебелия, руския...
    Победителя никой не го съди... Победителя определя условията за мир и бъдещето и размера на репарациите... нали някой трябва да плаща загубите... А ще плаща народа дето са го заложили за пушечно месо!!!
  • 66 Панов

    63 67 Отговор
    Руският агресор ще бъде тотално обезсилен и след това разгромен.
    Русия ще е в разпад както стана със СССР.
    България има перспективи най после да се освободи от данък русия....стига българите да пожелаят да не бъдат бедни.

    Коментиран от #173

  • 67 от друг ъгъл

    36 40 Отговор
    Уонаби статия ;)) Надъхвате ли се, надъхвайте се, надъхвайте се! Нали не мислите, че руснаците, ще "забравят" Илончо?? ха ха

    Коментиран от #149

  • 68 ОБЕКТИВА СЕ СМЕЕ😀

    42 19 Отговор
    „КОМЕДИЙНИЯ ШЕФ НА РОСКОЗМОЗ”😂
  • 69 Мдааа

    44 43 Отговор

    До коментар #40 от "мюсюлманин":

    Много си прав, но виж до къде ни докара кремълското джудже! До братоубийствена война!
  • 70 Путлеристити,

    45 38 Отговор
    Каквото почукало, таквоз се обадило. На гадните путлеристи, гадости.
  • 71 тц тц

    59 35 Отговор

    До коментар #53 от "Шок и ужас":

    Видяхме ги хамериканците с тяхната нова техника в Афганистан - едни овчари по сандали ги наритаха за 24 часа. От зор зарязаха оръжия за 80 милиарда.

    Коментиран от #79

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Kcaniba

    47 41 Отговор
    Руската армия (орда)е най-неефективна в света!Факт!
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 На хоукинг речевия синтезатор съм

    36 34 Отговор
    Тоя измамник си реве да му свалят масово замърсяващия орбитите космическия боклук
  • 77 Търпин

    51 30 Отговор
    Тази фантастика от къде я преписахте, като са толкова добри укритие що постоянно реват за помощ и оръжие???
  • 78 психолог

    22 16 Отговор
    Стига смешки бе! Успокойте се малко

    Коментиран от #109

  • 79 нали

    30 23 Отговор

    До коментар #71 от "тц тц":

    ТЕ ТЕЗИ СЪС САНДАЛКИТЕ И ЕДНИ РУСНАЦИТРЕПАХА НО ТОВА ИЗБИРАТЕЛНО СТЕ ГО ЗАБРАВИЛИ ТЪРСИ НОВА ОПОРКА

    Коментиран от #84

  • 80 А сега де

    49 29 Отговор
    Четеш статиите във "Факти" и се чудиш защо Зеленски реве за помощ денонощно, а Путин нито веднъж!?

    Коментиран от #83

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Ами

    32 29 Отговор

    До коментар #80 от "А сега де":

    чуди се който може да мисли! Глупака рупа украинската простотия и лъжа с колците напрао! 😂
  • 84 тц тц

    35 28 Отговор

    До коментар #79 от "нали":

    Говоря за нещо случило се миналата година, но щом искаш да ровим в миналото да обсъдим Виетнам. Виетнамците даже и сандали нямаха. Или пък може би за Югославия - там на 22 държави водени от САЩ им трябваха 4 години да превземат малкия Белград.
  • 85 Ювиги Хана

    19 19 Отговор
    Леле какви хвалебствени слова в 10 изречения на свободни съчинения.
  • 86 Смерш

    43 40 Отговор
    Никакви загуби нямат руснаците. Те имат толкова много оръжие че могат да издържат з години. И хора имат за 100 000 жертви. Тях не ги мислете Украина го е закъсала здраво и всеки момент ще се предаде.

    Коментиран от #161

  • 87 КВС

    37 21 Отговор

    До коментар #4 от "ХаХаХа":

    по скоро са въздухаро козметически войски
  • 88 чичо стамат

    48 7 Отговор

    До коментар #40 от "мюсюлманин":

    БРАВО.СТРАХОТЕН КОМЕНТАР.НАПЪЛНО ВИ ПОДДЪРЖАМ..Към останалитеСпрете да пишете глупости и да възхвалявате едните или другитеТОВА Е БРАТОУБИЙСТВЕНА ВОЙНА КОЯТО НОСИ НЕЩАСТИЕ НА ВСИЧКИ. НА УКРАИНЦИ И РУСНАЦИ МНОГОБРОЙНИ ЖЕРТВИ ,А НА ВСИЧКИ ХОРА ПО СВЕТА ГЛАД ,МИЗЕРИЯ,ИНФЛАЦИЯ И ОСКЪПЯВАНЕ НА ЖИВОТА

    Коментиран от #97

  • 89 Бесен _Язовец

    28 39 Отговор
    Тук се заформил някаквв заешки празник. Тази пропаганда е специално за соросоидните про.фани!
  • 90 Ха..ха..

    51 40 Отговор
    21век срещу "безаналоговняната руска армия, сега целият свят видя колко струва парадната армия на путин, въпрос на време е, да бъде обучена и въоражена с западно модерно оръжие украинската армия, и да започне унищожаването на азиатските орди, и прогонването им от Украйна...СЛАВА НА НЕПОБЕДИМАТА УКРАИНСКА АРМИЯ !!!!!
  • 91 az #Контрапропаганда

    58 46 Отговор
    Три момента искам да откроя:

    1. Старлинк отначало се прави за военни цели. Само глупаците си мислеха, че Мъск ще даде безплатен интернет на сомалийците... 🤣
    2. Повечето разбита техника край Белогоровка е БМП-1, която е на въоръжение във ВСУ. Руснаците отдавна нямат БМП-1. Работата намирисва на ппредната опашата украинска лъжа.🤣
    3.Украинската армия воюва най-вече в интернет и социалните мрежи с "лайкове" и "постове"...

    Коментиран от #139

  • 92 мнение

    3 9 Отговор

    До коментар #60 от "А бе":

    Защо да пишат ,след като нищо не правят?
  • 93 Урюрвкос

    28 24 Отговор
    в статията има продуктово позициониране с търговска цел
  • 94 Rampage

    35 31 Отговор
    Къде е тази тази укропска артилерия от мазетата ли обстрелва на първа линия?
  • 95 Само питам

    32 27 Отговор
    Мъск по смартфонители им прати артилерия на укрофашистите?
  • 96 СОРОСОИДНИ МЕЧТИ

    21 29 Отговор
    Верно е, верно е.
  • 97 Чичо...

    39 46 Отговор

    До коментар #88 от "чичо стамат":

    Ами точно за това което си описал, русия трябва да бъде смачкана и разбита, свряна в Азия и блокирана от цивилизованият свят, тази проказа трябва да бъде унищожена с огън и меч, и чак тогава ще настъпи мир.
  • 98 Гошо

    34 24 Отговор
    Е Анатоли последно какво са разработили тия "даровити "украйнци ? Ти че си разработил празни приказки е повече от ясно
  • 99 Георги

    31 24 Отговор
    Вчера видях руски десантчик с прашка да стреля по украински танк. На танка му исхвърча купула на 30 метра. Няква супер прашка.)))) безаналогова технология, но върши работа. Евтиния))))
  • 100 34567

    18 8 Отговор
    Аде бе ама верно ли?
  • 101 Ники

    37 32 Отговор
    Още чакам деня в който ще прочета за загуби на украинците.
    През ВСВ същия подход е имал и Хитлер
    Пропаганда за "невероятни успехи на изток" , целта е вдигане на бойния дух.
    Проблема на подобни съчинения е че има и независими източници.

    Коментиран от #104

  • 102 Това

    27 30 Отговор
    И в холивудските продукции го нема бе аре малко слезте на земята….
  • 103 Ох Котьооо

    32 35 Отговор
    Русия лапа п.шки!

    Коментиран от #107, #170

  • 104 Жоро

    45 42 Отговор

    До коментар #101 от "Ники":

    Нещо тотално не си в час. Украйна не си брои загубите. Няма какво да губят, защитават си родината до последно от агресора и това ще продължи до последно. Русия от друга страна има какво да губи - отрязани са от международната икономика, масови фаилити, над 200 000 безработни само за 3 месеца и ще продължава в същия дух с изтеглянето на западните компании, най лошото е че ЕС разбра че Русия не само е луд военен агресор но и нестабилен доставчик на горива и това ще е най голямата загуба помнете ми думите. Русия загуби силния си коз за изкарване на лесни пари. Туто финито. Всяка нормална държава ще гледа се подсигури срещу нови такива енергийни кризи предизвикани от руснаците а това ще им свие пазарния дял в ЕС до невиждани нива.

    Коментиран от #113, #118, #172, #214

  • 105 pepy

    37 2 Отговор

    До коментар #59 от "Изчислител":

    "Без планшети нищо не става."

    Също и без ЛОГАРИТМИЧНА ЛИНИЯ...

  • 106 Мъск

    19 19 Отговор
    Много е силен и може да обърне нещата...

    Коментиран от #174

  • 107 Не мое

    3 9 Отговор

    До коментар #103 от "Ох Котьооо":

    сите кът теб да праят! 😂
  • 108 Кутиите

    44 22 Отговор
    Странна война , ще продължи докато хората се занулят тотално.
    Цените на газа , пшеницата , желязото , дървесината , торовете и петрола се увеличиха тройно от преди войната. Това означава че Русия пълни джобове. Колкото по-дълго продължава тази война е по- добре за Русия и много зле за Европа.
    САЩ също имат интерес войната да продължи защото са голям износител на газ , петрол , пшеница и най-вече на оръжие.
    Вие си плямпайте за Мъск , Путин и Байдън , спорете и кой е по-силен. Факт е че Зеления евреи пожертва Украйна заради горе написаното

    Коментиран от #181

  • 109 Иванушка  🇷🇺

    12 8 Отговор

    До коментар #78 от "психолог":

    "...Стига смешки бе! Успокойте се малко..." - вече три месеца съм спокоен, като Москва 😄😄😄
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 ха ха

    21 24 Отговор
    още малко и ще признаят истинските намерения на илончо теслата със създадените сателити , ще си кажат и как го финансират през борсата за сметка на цялото население
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Сателити

    20 24 Отговор
    Сателитиии падат, падат от небето...

    Коментиран от #127

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Дрън дрън

    25 16 Отговор
    Автора, назови си източниците. Као ти гледам снимката, това не е точно руска машина. Да, от времето на СССР е, но не е на сегашните руски войски.
  • 118 Niki

    35 23 Отговор

    До коментар #104 от "Жоро":

    Ти не си в час. Това "до последно" означава хиляди избити деца и жени. Гледам на Зеленски жена му облечена като за бал , усмихната , нахранена , тя ли защитава Украйна?
    Или Зеленски наврян в канализацията?
    Или пък милионерите в джиповете по нашето море?
    Иди питай обикновен украинец дали иска да се бие , питай и дали иска да му пращат оръжие

    Коментиран от #137

  • 119 оня

    15 18 Отговор
    КвО ги бавят тЕя сателити:)) До сега трябваше да са лунна скрап:)) А и кой ли им вЕрва на пропагандата:))

    Коментиран от #126

  • 120 Ясен

    14 13 Отговор
    Най-хубавия виц досега !:)
  • 121 Нио

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "Талмуд":

    Напълно съм съгласен с теб.
  • 122 къде е крайцера Москва

    36 20 Отговор
    Вчера гледах как с една от новите гаубици М 777 от 20,5 км пръснаха самоходна Акация . Според клипа с първия изстрел . Попадението беше снимано от насочващия дрон.

    Екипаж ,всичко замина при крайцера
  • 123 23456

    26 20 Отговор
    Обикновените хора сме губещата страна от новите оръжия и помощи за Украйна..Най- успешният проект на Сорос,както сам признава...
  • 124 Така трябва

    9 4 Отговор

    До коментар #3 от "Факт":

    Война е
  • 125 След зарята

    16 11 Отговор
    И да е така ,ще се натиснат червените бутони.Край с форумите,интернета и лаф мухабета.И всичко заради няколко дърти евреи.

    Коментиран от #189

  • 126 Просто

    12 18 Отговор

    До коментар #119 от "оня":

    на никой не пречат сателитите! Логично! Но феновете на САЩ, с интелект на първолак, немоат се сятат! Мнооо им е трудно мисленето! Заятова ги ползват с простотия за деца и те изригват с бозъ! 😂
  • 127 pepy

    39 6 Отговор

    До коментар #115 от "Сателити":

    "Сателитиии падат, падат от небето.."

    Да... Сателитътт, който беше изстрелян на 29.04 с "Ангара-1.2" не е в състояние да маневрира и орбитата му се снижава... снижава... и т.н.
  • 128 Немо

    25 8 Отговор
    Много приятна статия.И снимките не са лоши.

    Коментиран от #131

  • 129 Руснака

    12 36 Отговор
    Глупаци Путин не използва редовна армия а само доброволци за да има по малко жертви няма изтребители които да поразявт от въздуха иначе всичко щеше да е леш

    Коментиран от #166

  • 130 ха ха

    29 3 Отговор

    До коментар #32 от "Гост":

    Асиметрична война. Един изстрел с Екскалибур е (по спомен) $112 000, а с Джавелин - $80 000. Не излиза сметката да ходиш с танк на лов за зайци.
  • 131 Аха

    30 29 Отговор

    До коментар #128 от "Немо":

    Статия с украинска пропаганда с интелект на първолак и снимка с украинска скрап! Невероятна е! 😂
  • 132 някой

    28 24 Отговор

    До коментар #34 от "Zoro":

    Така за "Москва " . Американски дрон вдигнат от Румъния , и опериращ в румънското въздушно пространство (поради тази причина не е свален, или неутрализиран. Предава точните координати на Москва. Ракетата не е Нептун . Нептун не представлява опасност за Москва . По Москва е стреляно много пъти с подобни ракети персийският залив , и без успех. Ракетата е шведска . В момента не си спомням нейните инициали . Тя е малка и дозвукова . Носи 125кг. бойна част , което е прекалено малко за кораб като Москва , НО ракетата е от композитни материали , лети по заложена предварителна информация , без радар , абсолютно пасивна , ниско над водата в условията на буря , или лоша видимост е почти незабележима . в последният етап на полета инфра-червена глава я насочва към мястото където се използват боеприпаси , там мястото "свети" Тоест тази ракета е играла ролята на детонатор на взривните материали на кораба Москва , и за това се е получила толкова мощна експлозия . Украинците няма с какво да се похвалят относно кораба Москва . Споменал съм 3-те замесени страни.

    Коментиран от #177

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Биг дик

    19 21 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха":

    Не бери грижа и до Москва ще се стигне.
  • 135 ПУТИН В ШОК

    19 21 Отговор
    Очаквам снаряди и над Москве.
  • 136 Де такъв късмет

    7 5 Отговор

    До коментар #39 от "Хехе":

    За 200 GB трафик цената ми е 500 лв на месец.
  • 137 УКРАЙНА СРЕЩУ ПУТИН

    39 30 Отговор

    До коментар #118 от "Niki":

    Не само се бият украинците, но разбиват Безаналоговата армия. Хората защитават земята си от агресора...и няма никога да се предадат

    Коментиран от #145

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 666

    21 9 Отговор

    До коментар #91 от "az #Контрапропаганда":

    Явно не си забелязал, че от Източната част на реката са мостовете, които са се опитали инженерни войски да построят! Това да ти говори нещо ?! Хахахааааа...
  • 140 Истината

    34 26 Отговор
    Руският военнопрестъпник и кадър на ГРУ Стрелков-Гиркин също дава много висока оценка на украинските артилеристи. Особено за задобряли с новите американски гаубици. При обстрела на руският понтонен мост при Белогоровка са унищожени над 73 единици руска бронирана техника и около 1000 пехота. Слава Украине!

    Коментиран от #169, #209

  • 141 базаналогов мародер

    25 19 Отговор
    Мдаа...украинците обслужват вече руската армия с няколко от обещаните 100бр. М777А2 и резултатите са впечатляващи.Руснаците се прибраха в родината си край Харков.Но услугата предоставяна от Украйна ще се подобри многократно след получаването на системите за залпов огън на янките.На снарядите "Ескалибур" за М777А2 ,които също пристигат руснаците ще се очароват още на 70км дистанция от героите на Украйна

    Коментиран от #150

  • 142 Спрете се бе Факти

    12 19 Отговор
    Това дето сте оставили не чета, интересно ми е това дето сте затрили. А защо ли?

    Коментиран от #144, #148

  • 143 ужас

    36 30 Отговор
    След един месец ще видите в кой век е украинската артилерия. 80 000 превърнати в пепел в четирите котли в Донбас. С лъжи още толкаова време зеленски ще шикалкави. След това народът на украйна и запада ще разберат , че царя е гол и е лъгал. А случайно автора да е чувал, че Русия притежава и електромагнитни оръжия, които могат да унищожат всичката електроника на противника. В украйна Русия воюва с "Б" отбора си. Укрофашагите до сега не са си отвоювали и едно населено место с население около и над 10 000 жители. С телефони няма да се получи.
  • 144 Всички са псувни съм ..,

    5 5 Отговор

    До коментар #142 от "Спрете се бе Факти":

    … авторът. А в соца не псуваха по такива, майките ги размножават.
  • 145 Niki

    12 10 Отговор

    До коментар #137 от "УКРАЙНА СРЕЩУ ПУТИН":

    Има един gift с Венци Стефанов , държеше се за главата и казва боже , боже , боже.....
  • 146 Сигурно

    22 26 Отговор

    До коментар #138 от "Аристотел Български":

    Същите мокри сънища като твоите спрямо Русия са имали "непобедимите" навремето Наполеон и Хитлер, ама историята на империите им след нахлуването им матушката са ни известни.
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 pepy

    24 6 Отговор

    До коментар #142 от "Спрете се бе Факти":

    "Това дето сте оставили не чета, интересно ми е това дето сте затрили. А защо ли?"

    Нещо си се объркал...

  • 149 Дърт

    12 12 Отговор

    До коментар #67 от "от друг ъгъл":

    Няма да го забравят. Ще плашат децата с него вместо с Торбалан.
  • 150 ФИЛ

    33 21 Отговор

    До коментар #141 от "базаналогов мародер":

    Добре ще е непобедимата Руска армия да има по вече памперси! Явно тяхното без аналогово оръжие не върши работа.
  • 151 Еньо

    25 26 Отговор
    А ако Мъск се събуди една сутрин и установи, че няма интернет от сателитите си, които изпрати в космоса какво ли ще стане на фронта.
  • 152 Кормела Крушовишка

    15 23 Отговор
    Една добра дума за качеставата на произведените в Б-ия муниции и въоръжение няма ли да кажете, бе укро-бандеровците?! Без тези муниции нито софтуера ви, нито интернета на Илончо няма да струват и пукната пара!
  • 153 zor

    17 9 Отговор

    До коментар #40 от "мюсюлманин":

    до 40 ком -браво хубаво си го написал това писъмце -ама го прати на ка ге биста путин да го прочете
  • 154 Наблюдател

    31 26 Отговор
    Явно колкото по-зле вървят нещата за наркомана, толкова по-безумни статии ще има. Вече не вършат работа бодряшките му изявления и за 09.05. цяла Украйна беше под домашен арест, за да не излезе. Както го направи в Мелитопол, Херсон, Бердянск и..
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Ушанка без мозък

    28 17 Отговор
    Аа не е вярно братушките блатни орки из Маскве,сега дялат ултра нови без аналогови уружия в мире и из космос,вчера другаря Рогозонин се похвали че са изнамерили нова гипер звукова ракета дето са криела в облаците и после поразяване "гнилият" запад,пабеда бьiла наша!!!
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Пъpдeж

    15 9 Отговор

    До коментар #133 от "Перо":

    Например РЕП "Лилия" на българскя полк. ст.н.с. инж. Съслеков, който през 1990-те бе арестуван по поръчка на британците - защото не издаваше стрго-секретните си патенти по тази РЕП!
  • 159 Нова технология на Илон Мъск

    32 21 Отговор
    Скоро в България, технология Мъск ще връща българските путинисти в нормални мисловни граници.

    Коментиран от #167, #182, #191

  • 160 Васил

    21 19 Отговор
    Мдааааааааааа Рашистам се окова в блатото стабилно
  • 161 Мор за Раша

    31 25 Отговор

    До коментар #86 от "Смерш":

    Така са го закъснели украинците ми имат 5мил мъже записани доброволци, викаш нямат хора. На този етап нямат нужда от повече войска, като гледам ушанките как вият на умряло ,явно укритата яко им сритват пияните седалища
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Браво на братята Руснаци

    22 32 Отговор

    До коментар #8 от "Браво на Украйна":

    Унищожете тази про.дажна с.в.о.л.о.ч в киев!
  • 164 Гоаат

    25 26 Отговор
    Дрън-дрън ярина! Нищо ново, нищо съществено! Руската армия няма сателити и онлайн тактически връзки! Що за тъпня?!?!?!? Дойчовците се оплакаха, че от януари хакерските атаки от Русия са се увеличили с 58%! Но нямали разработчици, абе … просто глупави руснаци, пък укрите нямат вече ПВО, авиация и вносни оръжия … унищожават се след пресичане украинската граница. Байрактар и той пада като пролетен дъжд … само пропаганда
  • 165 111122223

    11 9 Отговор
    Бля, Бля, Бля - бягайте от Северодонец докато не е станало късно.
    Опа ... Май закасняхте...
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Няма луд

    7 2 Отговор

    До коментар #159 от "Нова технология на Илон Мъск":

    Който да е казал че е.
  • 168 1112223344

    6 11 Отговор

    До коментар #6 от "Просто човек":

    Или просто Урка
  • 169 Истинската Истина

    18 27 Отговор

    До коментар #140 от "Истината":

    у.край.нският военнопрестъпник и кадър на Цирк Глобус зелен.ски и оная другата мижитурка потроше.нко Затриха укрия!
    Честито на Печелившите.
    Слава на Руската Освободителна Войска в Новорусия.
  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Аналоговнетната рашистката орда

    22 16 Отговор
    От орки пак е станала на дробсърма 😂😂😂😂
  • 172 проста

    13 8 Отговор

    До коментар #104 от "Жоро":

    То и в ЕВРОПА и в целия свят ще има фалити.
  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 проста

    15 24 Отговор

    До коментар #106 от "Мъск":

    Ще му свалят сателита и ще го неутрализират
  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Слава на саш и нато

    26 15 Отговор
    А още рашота не е усетила удрната мощ на нато😂😂😂

    Коментиран от #178, #184

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Kcaniba

    18 15 Отговор

    До коментар #176 от "Слава на саш и нато":

    За месец са попилели цялата дива орда на орките!Това е в песимистичен вариант!
  • 179 хохо

    21 12 Отговор
    Последните десетилетия няма завладени територии с истински войни. Има подчинени територии по друг начин. Жужо да си смени учебниците по история и да е наясно, че рашите ще платят за ликвидираните градове. За високата инфлация ще му се размине, щото янките имат полза
  • 180 666

    22 20 Отговор
    хаха,ама тия пускат виц,след виц,а фактите говорят обратното,от една страна 250 хилядна украинска армия,от другата 140 хилядна руска в навечерието на конфликта,до момента три вълни от мобилизирани украинци,нито една от руски,до момента вопли и апели за оръжейна помощ от украинците,нито дума за такава от руснаците....все така да се справят
  • 181 Наблюдател 1

    26 16 Отговор

    До коментар #108 от "Кутиите":

    Русия ще си пълни джобовете още кратко. Всички търсят алтернатива на руските доставки.

    Коментиран от #222

  • 182 Наблюдател 1

    9 4 Отговор

    До коментар #159 от "Нова технология на Илон Мъск":

    Не мисля. Нелечимо е.
  • 183 дойче зеленски

    9 17 Отговор

    До коментар #50 от "Тракиец🇺🇦🇩🇪🇧🇬🇮🇷🇯🇵🇮🇹":

    За укроционистите и жидобандеровците ли говориш, в украйна и полша има най-много евреи!
  • 184 За протокола

    17 24 Отговор

    До коментар #176 от "Слава на саш и нато":

    А Русия още не е обявила война , и се изпълнява само акция по денафикация. Гледай да не обяви истинска война , мобилизация , и ВПО на военни релси , че тогава ще трябва да ги посрещаш с бъклица и погача на Моста На Дружбата. Тези дни ВСУ праща нови 15 000, събрани от нейде наборници към котлите , да запълнят местата на убитите , и предалите се , в последен опит да удържат позициите.

    Коментиран от #187

  • 185 незнайко

    20 17 Отговор
    (Благодарение на даровити разработчици на софтуер и на сателитният Интернет на Илон Мъск, украинската артилерия постига до 5 пъти по-добра ефективност) !!! Интернета на МЪСК да не е специално за украинците ??? По небивало обяснение няма как да се направи !!! ЯВНО РУСНАЦИТЕ СПЯТ !!! Колко удобна пропаганда !!!

    Коментиран от #220

  • 186 Гошо

    15 10 Отговор

    До коментар #47 от "Жоро":

    А на Русия заводите спряха и не работят?
  • 187 pepy

    19 6 Отговор

    До коментар #184 от "За протокола":

    "... Гледай да не обяви истинска война..."

    Така де... ама после трябва да се подписва и истинска КАПИТУЛАЦИЯ и т.н.
  • 188 хазарин

    11 4 Отговор

    До коментар #37 от "Червен интернационал":

    А в украинската рада са 95 % .
  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Льотчик на недоставено USA-фърчило

    18 16 Отговор

    До коментар #189 от "Льотчик на недоставено USA-фърчило":

    Дерзайте фенове на /бившата съветска/ У-крайна.. Една обикновена снайперска пушка взема предвид, всички тези неща, а гаубици те откъде знаят температурата на въздуха на 3,5 км. височина, балони ли пускат укрите?? 😜 А надморска височина на целта?, а, точността на прицела.. С оптика ли е, с GPS, с магнитен азимут, с лазерно озветяване/от спътника? ха, ха/никой не обяснява.. САМО ЦЪКСТ С ЕЗИК НЕТАЗБИРАЩИ ХЛАПЕТИИ И РЪКОПЛЯДКАТ. Аз се скъсва от смях и събирам тези БРЪТВЕЖИ в сборника ми с вицове...

    Коментиран от #194

  • 193 555555

    21 17 Отговор

    До коментар #26 от "Хаха":

    Ами умните хора отдавна знаят че Путин ще закрие Русия.
  • 194 Льотчик на F-16, /модел 2024-2030 год.,/

    14 12 Отговор

    До коментар #192 от "Льотчик на недоставено USA-фърчило":

    Всеки що - годе компетентен, а не бавнозагряващ, знае, че реалната точност на гаубица или оръдие, на 40 км е не повече от 150 м.-200 м. 😎 Това и снайпер да е, взема предвид теглото на барута-4,6 кг, на снаряда - 16 кг, на вятъра, на температурата и плътността на въздуха, /ТЕ СА СВЪРЗАНИ! /на надморската височина-котата на целта.. на точността и вида на прицелващите прибори.. И НА ОЩЕ 5-6 ФАКТОРА...! И руските реактивни системи "ГРАД", стреюящи на дото разстояние, имат СЪЩАТА ТОЧНОСТ! Та, АМАН ОТ ХВАЛБИ, РЕКЛАМА, И ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ ЗА ПРЕХВАЛЕНИТЕ ГАУБИЦИ..
  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 БАРС

    23 14 Отговор
    Отново фейкова новина и не се учудвам след като идва от Украина.Между другото и в Украина има същия вестник факти със същият фон и разположение явно господарят е един и същ та затова постоянно се плюе всичко Руско.Понеже много добре ги орентира Илън мъск та зариди това ДНР ЛНР и Херсонска област сЕ контролират от Руснаците и змийний отроа също черно море е блокирано от руските сили.От многото прецизни стрелби на украинците затова се предават и е пълно от тях в русия.Да не говорим че при Битката за мариопол на един от участъка са се предали около 1400 укранци а срещу тях са биле около 130 Руснака.Цял склад със боеприпаси които за да ги извозят на руснаците им трябваше 230 тира пълен със снаряди а прословутите джевелини също се напълниха руските складове.Да не говорим че на 3-4 джевелина 1 стреля давали много дефекти се оплакаха украинските войници.

    Коментиран от #197

  • 197 гост

    11 11 Отговор

    До коментар #196 от "БАРС":

    Туй в руския вестник" Факти" ли го прочете?

    Коментиран от #207

  • 198 Не бих

    15 14 Отговор
    се изненадал ако в скоро време сателитите на Мъск започнат да капят като гнили ябълки.
  • 199 пешка

    2 2 Отговор
    хахахахаха.
  • 200 Първо

    20 16 Отговор

    До коментар #3 от "Факт":

    руските сили няма да се изтеглят от украйна, защото не ги плаши нищо! И наистина, ако продължават да пристигат оръжия от натовски държави, в крайна сметка ще прибегнат до страшна касапница, за което няма да са виновни те! Проумей го това, толкова е просто - Русия е по силната страна и никога няма да отстъпи, дори и с цената на ядрена война. Тя не се страхува от джендъри!
  • 201 смех

    11 10 Отговор
    Ейлон пидерасов голем техналог
  • 202 Силния

    16 13 Отговор

    До коментар #2 от "Точен":

    ПАК НА НЯКОЙ ЗЕЛЕНСКИ БОКЛУК ГЛУПОСТИТЕ ПИШАТ ТУК.УЖАС.
  • 203 кочо

    16 15 Отговор
    Развихрилата се путинофилията никога нищо не казва, за това как азиатските орди щяха да стигнат до Лвов за 3 дена? Минаха вече 3 месеца?
  • 204 Позиции

    7 3 Отговор

    До коментар #40 от "мюсюлманин":

    БПЦ на официално ниво, както и отделни нейни свещеници осъждат започналата война и нападението.
  • 205 При Харков

    13 10 Отговор
    нищо не са постигнали, защото не бяха докарани допълнителни руски сили от Изюм и по този начин основните сили на ВСУ са в няколко чувала, а това означава, че украинската армия е пред изчерпване на живата сила, което ще доведе до по-бързо придвижване на обединените сили на двете републики и руснаците, а така и по-скоро ще бъде почистена цяла Украйна.
  • 206 Спешно се

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "сила":

    нуждаеш от специалист от Карлуково и настаняване на лечение там за дълго време.
  • 207 Не бе бурсук

    7 2 Отговор

    До коментар #197 от "гост":

    пусни си в ютуб, хората качват клипове стига да искаш да гледаш.вестнизите са за палене на огън, днес се ползват мобилни устройства и електронни предавания по интернет.
  • 208 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 209 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 210 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 211 Нормален

    5 11 Отговор
    Вие представяте ли си, какво щеше да се случи на "безаналоговата армия освободителка" ако след като Ердоган им свали самолета от Сирия не се бяха разбрали? Комшиите сега щяха да са след Волга. Хахахахха

    Коментиран от #233

  • 212 Смех,смех

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха":

    Не мога да вдишам от "смех"🤣🤣🤣.ама то фактите вече отдавна са дезинфекти, та....
    Но: Z O V
    Победа! Будет!За!Нами!
    Да пребъде Светлината!!!!!!!
  • 213 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 214 Някой

    10 3 Отговор

    До коментар #104 от "Жоро":

    Кризата я спретна САЩ с помощта на продажните лидери на ЕС и Украйна. Заради амбициите на американците да заобграждат Русия отвсякъде. Да имат бази по целия свят. Предизвикаха световна криза. А Русия, дори във война, не си е спряла доставките. ЕС и САЩ принуждават всички да спрат да вземат. Ама планово, както им е угодно. Първо да си намерят други източници. А Русия продължава да им дава. Пълна простотия сътвориха отново световното зло САЩ.

    Коментиран от #235

  • 215 Артилерист

    9 4 Отговор
    На писалият статията някой му е подсказал нещо за стрелба на артилерията, но то му е стигнало само да се опита да направи нескопосана спекулация. Приветствам новите технологии за повишаване ефективността на огъня на артилерията, в смисъл точни и своевременно предадени координати на целта, почти автоматично подготвени и предадени данни за стрелба, адекватно решение и незабавно откриване на огън от арт. системите, в чийто обсег е целта, както и корегиране на поразяването, ако се наложи. Но представяте ли си как се извиква огъня на отделни арт. системи, които са "разпръснати тук там на десетки квадратни километра"? В този случай целта може да попадне в обсега на една или до две установки. Другите ще се наложи да коригират позицията си, за да може да се насочат в направление. Ако пък са разсъсредоточени в дълбочина, то тези на втора линия най-вероятно няма да имат далекобойност. Ще се получи нещо от сорта: "бир саат, бир топуз", както казваше един колега, който поназнайваше турски, защото една далекобойна установка стреля до 5 сн. за минута. А руснаците имат и станции за засичане на снаряди по траекторията, така и АСУ на огъня и по-вероятно първи да засипят противниковите установки със снаряди. Защото те ще стрелят с батерия от 6 или 9 системи или с дивизион от три батареи (135 снаряда за една минута-доста плътно, нали?)...

    Коментиран от #221

  • 216 Някой си

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "Електронни игри":

    Да спират вече стига толкова то с тия телефони щом почнаха да воюват ясно Русия да си взема районите за които претендира и Америка да праща чували те с пари да се построи наново дет се месят сега да плащат глупаци пък тоо с неговите технологии вече го знаем
  • 217 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 технологии

    4 6 Отговор
    Сега виждаме западните технологии ,срещу допотопните руски! Вече няма и от къде да крадат братушките, а свалят чипове от пералните :))))
  • 220 руски лаптоп Правец

    5 6 Отговор

    До коментар #185 от "незнайко":

    Руснаците нямат нито компютри ,нито интернет, като хората. Всичко е крадено от Запада!
  • 221 ю ту

    4 8 Отговор

    До коментар #215 от "Артилерист":

    Ква спекулация пак бе русофилистик?
    Кое не разбра? Има дрон, има спътник и софтуер на телефона(компютър), дават се координати и се взимат предвид климатичните условия, резултатът е точен удар за секунди!
    Схващаш ли за какво иде реч, разбирач? По всичко личи, че и БА армията е също в миналия век технологично.
  • 222 Знайко

    1 1 Отговор

    До коментар #181 от "Наблюдател 1":

    ....търсели били алтернативи и затова щели да ги намерят!!! Браво ве-ти си някакъв гений!!!
  • 223 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 224 Иванов

    4 2 Отговор
    Големи хвалби и голямо плюене пада и в двете посоки!На тези,които ругаят и подценяват руския кибер потенциал ще задам въпросче: Считат ли,че компании като NANO Pro,Dr.Web,Kaspersky и др. подобни са филиали на Спейс екс съответно собственост на Илон Мъск? Който подценява по един или друг начин противника си или е самохвалко,или трол или празнодумец намерил подобно място да си чеше егото! И още -ако всичко казано в статията е вярно що им трябва на украинците да го казват,все пак войната не е виртуална???

    Коментиран от #227

  • 225 България

    2 1 Отговор

    До коментар #41 от "666":

    я върнаха в каменната ера,см ешко!Тук всеки си ръси просто тиите,за психическо разтоварване.
  • 226 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 227 ю ту

    2 2 Отговор

    До коментар #224 от "Иванов":

    Напротив, вопйната е виртуална, това е война и на технологии и се вижда къде са руснаците съвсем очевидно. Като гледаш как ги смила Украйна представяш ли си, какво биха им сторили американците ако решат?
  • 228 Ха ха ха

    3 1 Отговор
    Дали им приложение за телефон :)))) е вече няма как да не разгромят Путин :)))
  • 229 Ал Тъпоне

    2 1 Отговор
    И сега какво остава? Освен на Илончо да му дадат Нобелова награда за мир! Много лесно се продават технологии за трепане, когато трепането е от другата страна на земното кълбо. Пожелавам му някой да му хакне алармената система и да му пусне една ракетка в задния му двор!
  • 230 йхнкхйких

    2 1 Отговор
    Поредната глупава пропаганда
  • 231 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 232 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 233 Партизани

    1 1 Отговор

    До коментар #211 от "Нормален":

    Пропуснал си един факт - партизанските групи, които свалиха руският самолет, после хванаха много висока температура, прекалено висока...
  • 234 Уууу,

    1 0 Отговор
    пустата технология на Илон Мъск - а има ли приложение и за други компютърни игри? :-)
  • 235 Пут ин

    1 2 Отговор

    До коментар #214 от "Някой":

    Душко гламава и чипирана, на крива ракета космоса и пречи. За Путин и еуглената между ушите ти американците са виновни, но не и селяците лакеи около ботокса... Къде са великите руски интелектуалци, стратези?
  • 236 Пут ин

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха":

    Москва ще е мавзолея на ботокса, Ленинград - финландски, а Сибир -.пекински. На украинците им стига да изритат рашистите от черно и азвоско море. Свобода за Кавказ
  • 237 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 238 Ком

    1 0 Отговор
    Идиотска статия. Защо след като е включена такава напреднала технология основна цел на ВСУ остават жилищните сгради в Донецк.
  • 239 Като глупаци...

    3 1 Отговор
    Ма рускопоклониците тук лава бълвате от гняв че някой е нахилил великата руска армия с прехвалени оръжия. Ма къде сте виждали руска електроника и технологии свързани със високите технологии..??? Те са толкова прости че воражението до 90те им бяха с японски ми отвори и електроника пък сега с тия технологии и хабер си нямат милите прости ватенки. Винаги са разчитали на числено превъзходство над противника и хвърляне на огромно количество в човешки и всякакъв ресурс. Артилерията им е в съотношение спрямо украинското 20 към едно и в повече ма им се кефите русофилчета дето и с калашник не сте стреляли ма ръсите мозак и страхопочитание за ватенките
Новини по държави: