Last news in Fakti

30 Август, 2022 17:01 945 4

Мъск потвърди отказа си да купи Туитър, след като бивш шеф в компанията отправи обвинения срещу нея

  • илон мъск-
  • туитър-
  • пейтър затко

Мултимилиардерът твърди, че социалната мрежа има по-малко реални потребители, отколкото заявяват нейните собственици

Мъск потвърди отказа си да купи Туитър, след като бивш шеф в компанията отправи обвинения срещу нея - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

С ново писмо до корпорацията "Туитър" (Twitter Inc.) мултимилиардерът Илон Мъск потвърждава отказа си да я купи, информира Ройтерс.

Писмото е изпратено, след като най-богатият човек на планетата призова по съдебен път бивш директор на отдел в американската технологична компания да предостави документи, които разкриват, как тя измерва броя на фалшивите профили в социалната си мрежа в интернет. Това е и основният мотив на Мъск за решението му да оттегли офертата си за закупуването на "Туитър" за 44 милиарда долара. Мултимилиардерът твърди, че социалната мрежа има по-малко реални потребители, отколкото заявяват нейните собственици. Те настояват, че фалшивите профили на тяхната онлайн платформа са само 5 процента, но Мъск смята, че става дума за много повече. Неговите адвокати обявиха, че бордът на директорите на "Туитър" не е предоставил на предприемача реалните данни за броя на потребителите.

Сега чрез своите юристи Мъск настоява бившият ръководител на отдела за сигурност на "Туитър" Пейтър Затко да му предостави информация за начина на измерване на фалшивите профили в социалната мрежа.

Затко, който е известен хакер, е отправил обвинения към "Туитър" в жалба, която беше публично огласена през миналата седмица, пише Ройтерс. В нея той твърди, че компанията публично заблуждава, че спазва "солиден" протокол за сигурност. Затко обвинява шефовете на "Туитър", че за тях е по-важно да съобщят за нарастване на броя на потребителите в социалната им платформа, без да акцентират върху фалшивите профили, които "надуват" този брой.

Адвокатите на Мъск изтъкват тези твърдения като допълнително основание за прекратяване на сделката за закупуване на "Туитър".

За 17 октомври е насрочено началото на дело, което ръководството на технологичната компания заведе срещу предприемача, за да го принуди да финализира сделката за 44 милиарда долара, в съответствие с предварителното споразумение, припомня Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 2345

    2 0 Отговор
    Мъск разкрива всъщност какво представляват най-големите краварски компания - лъжа и измама, въздух.