Last news in Fakti

4 Октомври, 2022 23:11 1 723 1

Нова оферта на Мъск предизвика скок на акциите на "Туитър" с 15 на сто, но ги спряха от продажба

  • илон мъск-
  • тесла-
  • туитър

Илон Мъск договори сделка за закупуване на компанията срещу 44 милиарда долара, но впоследствие даде заден ход и опита да развали споразумението

Нова оферта на Мъск предизвика скок на акциите на "Туитър" с 15 на сто, но ги спряха от продажба - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Акциите на "Туитър" (Twitter) скочиха с 15 на сто, след като Блумбърг съобщи, че милиардерът Илон Мъск планира да продължи по план и да придобие компанията срещу 54,20 долара за акция, съобщи Си Ен Би Си. Търговията с акции на "Туитър" беше спряна веднага след съобщението.

Мъск договори сделка за закупуване на компанията срещу 44 милиарда долара, но впоследствие даде заден ход и опита да развали споразумението. "Туитър" заведе дело срещу милиардера в опит да го принуди да приключи сделката и двете страни трябва да се изправят пред съда на 17 октомври, за да решат спора.

Според агенция Блумбърг, която цитира започнати източници, Мъск е отправил последното си предложение в писмо до "Туитър". Си Ен Би Си потвърждава, че такава оферта е изпратена.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така е

    4 0 Отговор
    То се вижда, че е в период на умопомрачение.Последователите гласували против идеята за войната.Поне някои от тях са в съзнание.