Last news in Fakti

9 Февруари, 2023 20:23 3 672 11

"Джей Пи Морган Чейс": Твърде рано е да се обяви победа в битката срещу инфлацията

  • jpmorgan chase-
  • инфлация-
  • икономика-
  • рецесия

Наскоро банката съобщи, че планира да наеме повече от 500 банкери, обслужващи малкия бизнес, до 2024 г., увеличавайки работната си сила, насочена към сегмента, с 20 на сто спрямо сегашните над 2300 служители

"Джей Пи Морган Чейс": Твърде рано е да се обяви победа в битката срещу инфлацията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Главният изпълнителен директор на най-голямата американска банка "Джей Пи Морган Чейс" (JPMorgan Chase) предупреди да не се обявява твърде рано победа в битката срещу инфлацията. В интервю пред Ройтерс ръководителят на банката Джейми Даймън сочи, че Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ може да повиши основните лихвени проценти над равнището от 5 на сто, ако инфлацията се окаже по-устойчива от очакваното, съобщава БТА.

Във връзка с инфлацията в САЩ, която се забави до 6,5 на сто през декември, Даймън допълва че "хората трябва да си поемат дълбоко дъх по въпроса, преди да обявят победа, след като данните за един месец изглеждаха добри".

"Напълно разумно е УФР да отиде до 5 на сто и да изчака известно време (с промяната на лихвените проценти, достигнали вече това равнище - бел. р.)", посочи още Даймън. Сега водещите лихви на УФР са в диапазона 4,50-4,75 на сто. Ако инфлацията обаче спадне до 3,5 или 4 на сто и остане на това ниво, "може да се наложи повишаване на основните лихви над 5 на сто, което може да повлияе на краткосрочните, и на дългосрочните лихвени проценти".

По-стриктното регулиране на таксите за кредитни карти може да доведе до по-малко суми, които кредиторите отпускат, е казал още Даймън. Той е споделил и че планира да посети Китай, с който е важно да се поддържат отношения.

Евентуално изпадане в неплатежоспособност на САЩ - перспектива, пред която е изправена страната, освен ако таванът на дълга ѝ не бъде повишен - би било "катастрофално", според банкера. "Не можем да имаме неизпълнение", тъй като това може да причини трайни щети на страната и "може да унищожи нейното бъдеще", допълва Даймън.

Запитан за плановете на "Джей Пи Морган Чейс" относно работната ѝ сила, предвид съкращенията в други банки на Уолстрийт, Даймън казва, че перспективите за наемане остават непроменени.

Наскоро банката съобщи, че планира да наеме повече от 500 банкери, обслужващи малкия бизнес, до 2024 г., увеличавайки работната си сила, насочена към сегмента, с 20 на сто спрямо сегашните над 2300 служители.

Банкови гиганти, сред които "Голдман Сакс" (Goldman Sachs Group) и "Морган Стенли" (Morgan Stanley), чийто акции се търгуват на Нюйоркската борса, съкратиха хиляди работни места заради влошаващите се икономически перспективи.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    1 4 Отговор
    Има ли някой, кийто да е на шорт?

    Коментиран от #9

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 3 Отговор
    ХИПЕР ИНФЛАЦИЯТА ще РАСТЕ все повече ФИРМИ ще ФАЛИРАТ и ХОРАТА ще ОБЕДНЯВАТ
    защото сме
    РАЗИДИНЕНИ а не
    СПЛОТЕНИ

    Коментиран от #5, #11

  • 3 Ром Бакарди

    3 5 Отговор
    Таз инфлациа ша сварши коги сварши войната вав украйна. Демек-догодина. Дотогаз ша плащами кат попове и ша мрънкаме кога скиваме цената на олиуту и кашкавалат. Добре, чи шафра.н.тийти ни са дигнали цените зарад таз война.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Комуниста

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    На краварите им трябва инфлация за да им спадне външния дълг хипер инфлация и режат нулите и 35 трилиона стават 3.5 милиарда
  • 6 Реалист

    4 2 Отговор
    Американската ко4ина прави инфлацията
  • 7 Джендр0либераСТ от ФАЩ

    3 1 Отговор
    Пак шА повдигат тавана за да спасяват фалиралото си положението 🤣🤣🤣
  • 8 Българин

    2 2 Отговор
    Чекай бе морга, ти направи своят ход, руснаците се защитиха, сега е техен ред да ударят. Тогава говорете за резултата от борбата срещу инфлацията. Такава хипер инфлация ще ви се стовари, оръжията за зеления не са без пари, финансират се с данак инфлация де Джей Пи или не пи
  • 9 Цончо

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    Аз. Срещу Русия. Само съм спечелил до сега. Със Запада съм ня дълго
  • 10 Калпазанин

    1 1 Отговор
    Това не е ли същата джи пи морган която, правителството ма фащ спаси 2008 година 🙄🙄🙄🙄🙄, и каква инфлация бря, ротшилд си печата печата и хич не му дреме дава на мвф и на същите тези правителства и после чака рибки и роби, важното е да се говори само за толари, пък било то и без покритие, не евреите не командорят света
  • 11 Оруелско бъдеще за Европа

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ние в Европата ще борим инфлацията като хрупаме скакалци, хлебарки, и брънбари.
    Смученето наСмути отГъсенициИбелиЧервеи доказано сваля инфлацията за деня с 0.032 пункта. На инфлацията почва даи се повдига, почва да повръща и да спада, Така И се пада!