Last news in Fakti

8 Септември, 2023 12:18 1 608 2

Финландска компания ще произвежда бойни машини на Япония

  • patria-
  • бойни машини-
  • финландия-
  • япония-
  • производство

Patria и японската фирма Japan Steel Works Ltd. подписаха лицензионно споразумение за производство на бойни машини Patria AMV XP

Финландска компания ще произвежда бойни машини на Япония - 1

Patria и Japan Steel Works Ltd. (JSW) подписаха лицензионно споразумение за производство на бойни машини Patria AMV XP 8x8 в Япония. Споразумението включва местно производство на бронетранспортьор WAPC, в съответствие с програмата за технологично развитие на японските сухопътни сили за отбрана. След провеждане на конкурс и дълги изпитания на различни бойни машини през декември 2022 г. бойната машина Patria AMV XP 8x8 беше избрана от програмата за да замени бронираните бойни машини Type-96 8x8, които се използват в момента. На този етап не се съобщава нито броят на новите бойни машини, нито стойността на споразумението.

„Patria е сериозно ангажирана с развитието на програмата WAPC на Японските сухопътни сили за отбрана. Ние сме изключително доволни от това да имаме JSW като наш производствен партньор в Япония. И двете компании имат над сто години опит в създаването на висококачествени продукти за най-взискателни клиенти. JSW е производител, който доставя продукти с най-високо качество на местно ниво и Patria е сигурна, че JSW е отличен производствен партньор и ще изпълнява проекти в пълно съответствие със стандартите на Patria и световните стандарти. Заедно създаваме силен екип за производство и доставка на най-новото поколение бронирани машини в Япония за години напред,“ казва Janne Räkköläinen, старши вицепрезидент на Patria, дирекция Market Area World.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    3 0 Отговор
    Хрантутниците при нас отхвърлиха Patria, защото надвишавали бюджета от 1,5 млрд ЛЕВА, за да ни набълбукат със страйкъри за 1,5 млрд ДОЛАРА. За сравнение даже старите ни съветски БТР-и са амфибийни за разлика от страйкърите.

    Коментиран от #2

  • 2 Галя от ПосолствоТО

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "провинциалист":

    Е, недей така, иначе как да си пласираме старите боклуци на двойна, че и тройна цена ? И се благодарете, че тия все пак ще ви ги доставим, няма да ви дадем само картинки. Нали ще трябва да ги пращате обратно за елементарни ремонти, и да плащате още, и още , и още